Beklenen Fenerbahçe yavaş yavaş geliyor!

Spor Toto Süper Lig’de kötü günler geçiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda çıktığı ilk maçı 1-0 kazanarak Rusya deplasmanı öncesi avantaj sağladı.

fenerbahçe zenit karşılaşması maç sonucu avrupa ligi
Fenerbahçe – Zenit maç sonucu: 1 – 0

Karşılaşmanın ilk dakikalarına önde baskı yaparak başlayan temsilcimiz, özellikle ilk 30 dakikalık dilimi çok aktif kullandı. Bu dakikalar içerisinde maçın tek golünü atan sarı lacivertliler, kalan dakikalarda bulduğu birkaç fırsatı gole çeviremedi. Hemen hemen bütün takımın yüksek performans sergilediği maçta oyuncular üzerine düşen görevi yerine getirdi.

fenerbahçe zenit karşılaşması maç sonucu

Fenerbahçe – Zenit maç sonucu: 1 – 0

Karşılaşmaya Harun, Valbuena, Elif gibi sürpriz isimlerle başlayan Fenerbahçe, rakibine oyun üstünlüğünü vermedi. Sıkıntılı günler geçiren temsilcimizin aldığı bu galibiyet önemli bir moral kaynağı olacak. Kanatlarda Hasan Ali-Moses, Isla-Valbuena uyumu etkileyiciydi. İlk yarının sonlarında Zenit’in kazandığı penaltı vuruşunu 2 hamle ile kurtaran Harun adeta güven tazeledi.


fenerbahçe

İkinci yarıya skor avantajını da kullanarak çıkan Fenerbahçe, zaman zaman topun arkasına geçerek rakibe oyun oynama şansı tanıdı. Özellikle 60.dakikadan itibaren fizik gücü düşen temsilcimiz geri dönememeye başlayınca, Ersun Yanal Ayew ve Alper’i oyuna alarak biraz olsun topu ileride tutmak istedi. Bu çabasında bir nebze başarılı olan tecrübeli teknik adam oyunun uzatma bölümünde Roman’ı savunmanın önüne alarak göbeği güçlendirmeye çalıştı.


Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor’a elenen, Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaştığı Zenit’i iyi oynadığı futbolla yenerek adeta moral depoladı. Bu oyun ve skorun hiç kuşku yok ki önümüzdeki lig ve Avrupa Kupası virajında etkili olacağı azımsanmayacak derecede önemli.

fb

Özellikle ara transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncularla güçlenen Fenerbahçe, kadro derinliğine ve önemli alternatiflere sahip oldu. Zenit karşısında alınan 1-0’lık galibiyet gerek ligde gerekse rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe’nin özgüvenini artıracak. Gol yememenin çok önemli olduğu karşılamayı 1-0’lık skorla kazanan sarı lacivertlilerin Rusya deplasmanında işi bir hayli zor olacak. Kadıköy’de taraftarını da arkasına alarak tempolu oyun sergileyen temsilcimiz, kupanın ikinci maçında skor avantajını kullanarak turu geçecek sonuç alması gerekiyor.


Son olarak gol yememenin bu denli önemli olduğu bir maçta penaltı vuruşunu kurtaran Harun Tekin’e de başarılarının devamını diliyoruz.

Fenerbahçe üzerine bir değerlendirme