Ana Sayfa Dünya Gucci’nin kirli spor ayakkabısı alay konusu oldu: Yağmurda temizlenme riski var

Gucci’nin kirli spor ayakkabısı alay konusu oldu: Yağmurda temizlenme riski var

Gucci’nin 870 dolardan (yaklaşık 4 bin 600 TL) satışa çıkardığı ‘kirli spor ayakkabısı’ hem tepki çekti hem de alay konusu oldu. The Guardian gazetesi, ayakkabıların ‘yağmurda temizlenme riski’ olduğunu yazdı.

Gucci kirli spor ayakkabısı alay konusu oldu: Yağmurda temizlenme riski var

Geçen hafta ırkçı eleştirilere hedef olan bir kazak modelini özür dileyerek piyasadan çekmek zorunda kalan İtalyan-Fransız moda devi Gucci, şimdi de 870 dolardan (yaklaşık 4600 TL) satışa çıkardığı “kirli spor ayakkabılarla” gündemde.

Sosyal medyada farklı yorumlarla karşılanan ancak daha çok “absürt” ve “çılgınca” diye nitelenen eskitilmiş görünümlü ayakkabıların iki modeli var. Rhyton Lips adlı modelin üzerinde dev bir dudak deseni bulunuyor.

“Yoksulluk üzerinden ticaret ile kapitalizmin zirvesi”

Kullanıcılardan bazıları ayakkabı ile dalga geçerken, bazıları da Gucci’yi ‘yoksulluk üzerinden ticaret yapmak’ ile suçladı ve durumu ‘kapitalizmin zirvesi’ olarak nitelendirdi.

Twitter’da bir kullanıcı “Herhangi birisinin kirli görünümlü ayakkabılara 615 sterlin ödemesini beklemek tam anlamıyla bir rezalet. Gucci’den ziyade kerizlik” yorumunu yaptı.

​Bir başka kullanıcı ise “20 sterlinlik spor ayakkabı görünümlü ayakkabıya Gucci için yüzlerce sterlin ödemek” dedi.

BBC’nin haberine göre, İngiliz Guardian gazetesi, yeni ayakkabı modelleriyle ilgili yorumunda “Neyse ki bu sefer kimseye hakaret edilmiyor” dedi.

“Kirli spor ayakkabısının kötü yanı yağmurda temizlenme riski”

Gazete, pahalı olmalarına açıklama getirmeye çalıştığı ayakkabıların “beyaz beyaz parlayıp dikkati dağıtmadığı” yorumunu yaptı ve bunların kirli çoraplarla giyilmesini tavsiye etti.

Gazeteye göre ayakkabıların en kötü yanı yağmurda “temizlenmesi” riski.

​İtalyan-Fransız moda devi Gucci de geçen hafta siyahları aşağılayan maskelere benzetilen kazaklarını satıştan çekerek özür dilemişti.

Lüks giyim markası Burberry, ürünlerini indirimli satmamak için yaktı

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.