Kocaman vefasızlık

2017-2018 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak son karşılaşmasına Konyaspor maçıyla çıkan Aykut Kocaman, 2018-2019 yılında Konyaspor Teknik Direktörü olarak Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı mücadele verdi.

Aykut Kocaman

Futbolculuk döneminde önemli başarılara imza atan Aykut Kocaman, 2009 yılında Daum döneminde Sportif Direktör olarak görev aldı. 2010 yılında Daum’un ayrılmasıyla takımın başına geçen deneyimli teknik adam, ilk dönemindeki ilk yılında takıma lig şampiyonluğu kazandırdı.

Bir sonraki yıl ligi ikinci bitiren Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin 29 yıllık Türkiye Kupası hasretine son verdi. 2012-2013 yılında da Türkiye Kupası’nı kazanarak ligi yine ikinci bitirdi. Aynı sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finalde elenen sarı lacivertliler tarihinin önemli başarılarına bu 3 yıllık dönemde uzandı.


Futbolda şike soruşturması esnasında takımın başında görev yapan başarılı teknik direktör, Türkiye’de futbolun gerilemesine sebep olan 3 Temmuz sürecinde başkanın olmadığı kulüpte hem teknik direktörlük görevini üstendi hem de idari süreçlerde önemli rol oynadı.

Tarihi rekorlara imza attı

Futbolculuk döneminde 3 ayrı sezonda gol kralı olan Aykut Kocaman kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Fenerbahçe’deki ilk teknik adamlık döneminde sayısız başarılara imza attı. 1 sezonda 64 maçlık performansla, bir sezonda en çok maça çıkan teknik direktör ünvanını aldı.


Ayrıca aynı sezonda 18 Avrupa Kupası maçına çıkan Kocaman, bu alanda da zirvedeydi. Lig tarihinde deplasmanda üst üste 12 maç kazanarak kulüp tarihinde rekor kırdı. İç saha performansı olarak da 47 maçlık yenilmezlik serisi ile önemli başarılara imza attı. Ligde şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunda ikinci devre oynadığı 17 karşılaşmanın 16’sını kazanarak en iyi yarım devre performansıyla mutlu sona ulaştı.

İkinci Kocaman dönemi

2017-2018 Sezonunda ikinci defa Fenerbahçe’de göreve başlayan Kocaman, UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı sürpriz sonuçla elendi. Bu sonucun ardından Lige ve kupaya odaklanan teknik adam, ligi ikinci bitirdi ve kupada Akhisar’a karşı finalde kaybetti. Ali Koç’un göreve gelmesiyle takımdan ayrılan Aykut Kocaman 3.defa Konyaspor ile sözleşme imzaladı.

Aykut Kocaman

Bu tepkiler olmamalıydı

Kulübü en zor dönemlerinde bir bütün olarak tutan, hem futbolculuk hem de teknik direktörlük yaptığı yıllarda takımına önemli başarılar yaşatarak tarihe geçen Aykut Kocaman son oynanan Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasında protestoların odağındaydı. Çok iyi Fenerbahçe’li olduğu bilinen deneyimli teknik adama yapılan protestolarda stadın bir kısmı ıslıklayarak tepki gösterdi.


Kulübe bu denli mal olmuş, Fenerbahçe’nin en zor dönemlerinde kendisine verilen bütün görevleri yerine getirmiş, hem liderlik hem de sportif başarılara imza atan böyle bir kişiliğe yapılan eleştiriler çok üzücüydü. Dileriz bir grup taraftarla Aykut Kocaman arasında yaşanan sorun bir an önce kapanır ve camia için her şeyini veren Aykut Kocaman’a gerekli değer verilir. Gerekirse bunu Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi yerine getirmelidir. Bu Fenerbahçe camiasının “Kocaman” borcudur!

Türk futbolu için kurtuluş reçetesi