Guarana nedir? Metabolizma hızlandıran yağ yakıcı besin

Guarana nedir? Brezilya’nın Amazon ormanlarıında yetişen bu muhteşem besin metabolizmayı hızlandırıyor; kilo vermeyi sağlıyor. Bilinen en yüksek kafein oranına sahip bu gıda yağ yakıcı özelliğe sahip; aynı zamanda karaciğer dostu…

Guarana nedir? Metabolizma hızlandıran yağ yakıcı besin

Bilinen en yüksek kafein oranına sahip olan guarana, çok yakın bir tarihe kadar ilaçların içinde bulunan bir etken maddeler arasında en popüler olanlarından biriydi ancak günümüz bilim dünyasının yeni keşifleriyle guarana kullanım alanı da genişleyerek onu günlük besin desteklerinden biri haline getirdi. Bu sayede guarana, kozmetik ve ilaç sektörü haricinde, metabolizma hızlandıran ve detoks etkisi yaratan faydalarıyla kişilerin diyetlerinde de yer alan ürünlerden biri halini aldı.

Brezilya‘da yetişen guarana, aslında birçok alkolsüz enerji içeceği, kahve ve zayıflamaya yardımcı ürünlerin neredeyse temel içeriklerinden biri.


Uzun yıllar boyunca ilaç sektöründe pek çok alanda kullanılan guaranayla enerjiniz yükseliyor, metabolizmanız canlanıyor, karaciğer detoksuna destek verebiliyorsunuz. Özellikle, içerdiği yüksek orandaki kafeinle zihinsel performansınızı olumlu etkilediği de, guarana hakkında bilinen gerçeklerden sadece birkaçı…

guarana fiyatı ücreti

Bilimsel çalışmalar guarana hakkında ne diyor?

Jineart Clinic Beslenme ve Diyet Bölümünden Uzman Diyetisyen Merve Altay da, bir süredir guarananın zayıflama üzerindeki olumlu etkisine, kendi diyet programlarında da yer vermeye başladığını ifade ediyor;


Yağ yakma sürecini hızlandırıyor

Yapılan klinik çalışmalar guarananın tüketiminin içeriğindeki metilksantin sayesinde lipid metabolizmasında değişikliğe sebep olduğunu göstermiştir. Ki lipit metabolizmasındaki değişiklik doğrudan yağ yakma sürecini arttıran bir durumdur.

Karaciğer koruyucu etkileri

Guarana’nın günlük önerilen dozlarda kullanılması, kişilerde pek çok olumlu etkiyi bir arada sunuyor. Örneğin, yapılan araştırmalar içerdiği kafein miktarı nedeniyle guarananın karaciğer koruyucu etkilerini de ortaya koymuştur.

Yorgunluğu azaltıyor, depresyona iyi geliyor

Diğer yandan bu meyve tohumu, bilişsel fonksiyonları iyileştirme, yorgunluk ve depresyon belirtilerini azaltmada kayda değer faydalar yaratmıştır. Kişilerin genel sağlık durumları da göz önüne alınarak günlük besin destekleri arasında guarananın da yer alması pek çok açıdan komplike bir fayda yaratılmasını sağlayabilir.

Hipertansiyonu olan kişiler dikkat!


Bir gramında elli miligram kafein içeren guarana, dikkat edilmesi gereken birtakım kriterleri de beraberinde getiriyor. Her ne kadar sağladığı faydalar bu bitki açısından büyük bir heyecan yaratıyor olsa dahi, özellikle hipertansiyonu olan kişiler guarana kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalılar.

yağ yakıcı besinler

Guarana hakkında bilmemiz gereken 10 şey

  1. Kafein gibi merkezi sinir sitemini uyarır.
  2. Polifenol içeriği yüksek olan guarana antioksidan ve antibakteriyel etki gösterir.
  3. Bilişsel etkinliği iyileştirir ve kilo dengelemeyi destekler.
  4. Sinir sistemi, solunum sistemi, kalp ve damar sistemi dahil olmak üzere birçok fizyolojik etkiyi kendinde barındırır
  5. Ödem atıcı etkisi vardır.
  6. Yağ yakımını uyarır ve vücutta yağ birikimini önler.
  7. Yorgunluğu azaltır ve enerjinin artmasını sağlar.
  8. İştah mekanizmasının ve ruh halinin düzelmesine destek verir.
  9. Kalp damar hastalıkları üzerinde etkili olan guarana, özellikle trigliserid düşmesine yardımcı olur.
  10. Oksidatif stresi azaltır ve antienflamatuar etkisiyle vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.

Karnabahar faydaları: Mide dostu ve çok iyi bir yağ yakıcı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.