CHP’den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ankara Adliyesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrike ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Ankara Adliyesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrike ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Özkoç yaptığı açıklamada, “CHP olarak hukuksal bir mücadele başlatıyoruz” dedi.

“Teröre kim destek veriyorsa gereğini yapın”

Özkoç bundan sonra yaşanabilecek olaylar ve sorumlu olanlara karşı hukuksal zeminde mücadele edeceklerini belirtti. Özkoç “Teröre kim destek veriyorsa gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Özkoç, Ankara Adliyesi önündeki açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrike ettiği” gerekçesiyle hazırlanan suç duyurusunu teslim etti. Suç duyurusunda Soylu’nun, geçen yıl yaptığı bir açıklamadaki “CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” sözleri hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara-Çubuk’ta şehit cenazesinde uğradığı saldırının ardından Soylu’nun yaptığı, “CHP’nin HDP ile teması ve HDP’nin PKK ile kendisini ayırmayan politikası ortadadır. PKK tarafından şehit edilen, acının ve duygunun oluştuğu bir cenazeye Kılıçdaroğlu’nun gelişi haber verilmeliydi” açıklaması da başvuruda yer aldı.

Kulis: Erdoğan’ın Türkiye İttifakı söylemi, olası bir seçim stratejisi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.