Beymen hisselerinin yüzde 97’sini Katarlı Mayhoola grubu alıyor!

Boyner Holding ve Mayhoola Boyner Perakende portföyünü paylaşıp ortaklığı sonlandıracak; Boyner Holding Boyner Mağazacılık hisselerinin tamamını devralacak. Beymen ve AY Marka Mağazacılık’ın yüzde 97 oranındaki çoğunluğu ise Mayhoola’ya geçecek.

Beymen yüzde 97 sini Katarlı Mayhoola grubu alıyor!

Boyner Holding, Mayhoola ile finansal ortaklıklarını Boyner Perakende’nin BOYP.IS mevcut şirket portföyünü paylaşarak sonlandırma yönünde mutabakata vardığını duyurdu.

Boyner’den yapılan açıklamaya göre; mutabakat çerçevesinde Boyner Büyük Mağazacılık ve Altınyıldız Tekstil’in tamamı Boyner Holding’in olacak.


Beymen ve AY Marka Mağazacılık’ın yüzde 97 oranındaki çoğunluğu ise Mayhoola’ya geçecek.

Sürecin gerekli tüm onayların ardından Haziran 2019’da tamamlanması beklenirken; anlaşmanın finansal detayları ise yönetim kurulu kararları ve yasal onaylar sonrasında açıklanacak.

Mutabakat öncesinde Mayhoola’nın Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ’de yüzde 54, Boyner Holding’in ise yüzde 42.8 oranında payı bulunuyordu.

Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları ise bünyesinde Boyner Büyük Mağazacılık, Beymen Mağazacılık, AY Marka Mağazacılık ve Altınyıldız Tekstil’i barındırıyordu.

Açıklamaya göre, Mayhoola’nın son dört yıl içinde Boyner Grup’a yaptığı yatırımlar sonucunda Beymen ve AY Marka’yı devralması, Türkiye lüks ve moda perakendesi alanında bugüne kadar yapılan en büyük yabancı yatırımı olacak.


Boyner Perakende hisseleri açılış sonrasında 5.20 TL’ye kadar çıkmasının ardından saat 1005’te yüzde 4.11 primle 5.07 TL’den hareket ediyor.

İstanbul için ilk seçim anketi yayınlandı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.