Ekrem İmamoğlu’nun CNN Türk’te yayını bitsin diye reji telefonla arandı

Emin Çapa, dün akşam Ekrem İmamoğlu’nun CNN Türk’te katıldığı Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programının erken bitirilmesi için rejiye telefon gittiğini söyledi.

Pazartesi akşamı Ahmet Hakan’ın sunduğu CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programına konuk olan Ekrem İmamoğlu, İBB’deki israf ile ilgili açıklamalarda bulunurken program apar topar reklam arasına girdi. Daha sonra da sonlandırıldı.

Sunucu Ahmet Hakan’ın saat 11.30 sıralarında ‘zamanımız bitti’ demesinin ardından Ekrem İmamoğlu’nun, “(Bitiş saati) 12 diye biliyordum” demesi dikkat çekerken; sosyal medyada programın erken bitirildiği iddia edilerek Ahmet Hakan tepki gösterildi.


“Yayın bitsin diye rejiye telefon gitti”

CNN Türk’ün eski Ekonomi Servisi Müdürü Emin Çapa, “İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı, yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi” dedi. Eski CNN Türk çalışanları da benzer durumların daha önce de yaşandığını belirterek; kanalın geçmişin aynı yöntemle erken bitirilen başka programlar da olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan kanalın eski çalışanı Emin Çapa şunları söyledi:

“Kesin bilgi olarak yazıyorum. Evet Ekrem İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı. Evet yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi.”


Ahmet Hakan ile yaşananlar

Ekrem İmamoğlu CNN Türk yayını bitsin diye reji telefonla arandı

Bugün Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan Ekrem İmamoğlu’na Ahmet Hakan’ın programında yaşananlar da soruldu. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Benim gözümde gazeteci saygın bir yerdedir. Bana sorduğu ters sorular beni kırmaz hatta cevap vermeme vesile olur. Bir savunma mekanizması geliştiriyorsanız, sorunun muhatabı olan 3. kişiyi savunuyorsanız bu farklı olur. Birini savunuyorsanız, belediye başkanı konusu oldu.  Bir de program bizde yayın 10-12 arası demişlerdi. Esas değineceğimiz konulara değinememiştik. Benim üslubum da biraz sert bulunmuş. Bu azcık serzeniş, sert üslup değil bunu bile düzeltmekten yanayım.”

Emin Çapa: Kanalın düştüğü durum içimi acıtıyor

15 ay önce ayrıldığı kanalla ilgili konuşmama kuralını ilk kez yıktığını kaydeden Çapa şöyle devam etti:

“Büyük kısmında yönetici olmak üzere 20 yıl çalıştığım, haklı/haksız iktidar ve muhalefetin ağır eleştirilerine uğrasak da, bir takım doğrulara tutunmaya çalıştığımız (bazen başardık bazen başarısız olduk) kanalın düştüğü durum içimi acıtıyor.


Ha bu tavırların seçim üzerinde bir etkisi var mı? İmamoğlu’nun seçimi kazanmak için bu yayınlara ihtiyacı var mı? Hayır yok. Zaten artık bu tip yayınlara çıkmamalı. Çünkü buradaki amaç, “bakın biz ona da söz hakkı veriyoruz, İmamoğlu mağdur değil” imajı yaratmak.”

Ekrem İmamoğlu İBB’deki israfı anlatınca Tarafsız Bölge erken bitti


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.