İstanbul Havalimanı yolcu sayısı Atatürk’ü geçemedi!

Yılda 150 milyon yolcu taşıması beklentisiyle açılan İstanbul Havalimanı, mayıs ayında Atatürk Havalimanı’nın gerisinde kaldı.

İstanbul Havalimanı yolcu sayısı Atatürk geçemedi
İstanbul Havalimanı yolcu sayısı Atatürk’ü geçemedi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre; İstanbul Havalimanı’nda Mayıs 2019’da 5 milyon 228 bin 447 yolcuya hizmet verildi. Atatürk Havalimanı’nda ise Mayıs 2018’de ayında geçen yıl 5 milyon 490 bin 229 yolcuya hizmet verilmişti. Böylece düşüş oranı yüzde 4.76 olarak gerçekleşti.

31 Ekim 2018 tarihi itibarıyla seferlere başlanan ve 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde “Büyük Göç”ün gerçekleştirildiği İstanbul Havalimanı’nda 2019 yılı mayıs sonuna kadar (ilk 5 ayda) yolcu trafiği iç hatlarda 2 milyon 506 bin 369, dış hatlarda 7 milyon 452 bin 218 olmak üzere toplamda 9 milyon 958 bin 587’ye ulaştı.


Yolcu sayısı düştü

İstenilen yolcu sayısına ulaşamayan İstanbul Havalimanı’nın iki yıllık kirasının 25 sene sonraya ötelendiği de ortaya çıkmıştı. Türkiye’de havayoluyla seyahat edenlerin sayısı ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.18 azalarak 74 milyon 205 bin 556’ya geriledi.

Bu dönemde Türkiye geneli havalimanları iç hat yolcu trafiği yüzde 13.7 düşerek 40 milyon 385 bin 204, dış hat yolcu trafiği turizmdeki artışa paralel olarak yüzde 7 artarak 33 milyon 698 bin 472 oldu.

Uçak sayısında da düşüş var!

İstanbul Havalimanı’nı kullanan uçak sayısı da Atatürk Havalimanı’ndan daha az. Kapasitesi daha çok olmasına rağmen İstanbul Havalimanı’nı sadece mayıs ayında kullanan uçak sayısı 36 bin 174 oldu. Buna karşılık geçen yıl sadece mayıs ayında Atatürk Havalimanı’nı kullanan uçak sayısı 38 bin 793 olmuştu.

new istanbul airport passenger capacity ltfm

Yıllık yolcu kapasiteleri

İstanbul Havalimanı’nın yılda 150 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaşması bekleniyor. Atatürk Havalimanı yılda 70 milyon yolcu kapasitesine sahipti. 2018 yılında Atatürk Havalimanı’nı iç hatlarda 19 milyon 170 bin 141, dış hatlarda 48 milyon 811 bin 305 olmak üzere toplam 67 milyon 981 bin 446 yolcu kullandı.


Atatürk Havalimanı bu süreçte, 2016’da “Avrupa’da En Fazla Yeni Uzun Menzilli Güzergaha Sahip Havalimanı Ödülü”, 2015’te “Avrupa’da Hizmet Kalitesini En Fazla Geliştiren Havalimanı Ödülü”, 2014’te “Avrupa’nın En Yoğun Dördüncü Havalimanı”, 2014’te “50 milyon yolcu ve üstü kapasiteli havalimanları kategorisinde “Dünyanın En İyi 10. Havalimanı Ödülü”ne layık görüldü. Havalimanı, aynı yıl yine 25 milyon yolcu ve üstü kapasiteli havalimanları kategorisinde “Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havalimanı” ile 2010’da “Güney Avrupa’nın En İyi Havalimanı Ödülü”ne hak kazanmıştı.

Mayıs ayı rakamları göz önüne alındığında İstanbul Havalimanı’nın 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşması oldukça zor görünüyor. İstanbul Havalimanı’nın uzaklığı, bekleme süreleri gibi faktörler; özellikle iç hat yolcularını Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih etmesine neden oluyor.

Yeni havalimanı ihtiyacı ortadan kalkabilirdi

En son eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu‘nun “Yerel’den Global’e THY’nin Yükseliş Dönemi” adlı kitabında yazdıkları gündeme oturmuştu. Topçu, Atatürk Havalimanı’na yapılacak bir pist ve bir terminal ile 3. havalimanı ihtiyacının ortadan kalkabileceğini; ancak Binali Yıldırım’ın buna sıcak bakmadığını yazması gündeme gelmişti.

Hamdi Topçu kitabında şu ifadeleri kullandı:

— DHMİ tarafına “işin nasıl olmayacağını anlatın” talimatı verilmiş, katılanlar tembihlenmişti. DHMİ yeni bir pist yapılma maliyetinin 15 milyar doları bulacağını anlattı. Binali Bey’e “2 milyar doları verin yapayım (yeni pist) THY de hatırı sayılır bir para kazansın” dedim.


— Binali Bey “Yeni havalimanının ilk bölümünü biz 2015’in ilk çeyreğinde teslim edeceğiz” dedi. Cemal Şanlı’da “Atatürk Havalimanı’ndaki iş de aynı sürede bitecekse, yeni havalimanı daha mantıklı dedi. “İmkansız” dedim. Binali Yıldırım “Biz, Bakanlık olarak söylediğimizden önce bitiririz” dedi.

Pilotlar İstanbul Havalimanı’ndaki tehlikeleri anlattı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.