KLM Havayolları Flying-V uçak tasarımını fon sağlayacak

Hollanda ulusal havacılık firması Royal Dutch Airlines (KLM Havayolları) gitar şeklinden ilham aldığı “V” şeklindeki yakıt tasarrufu sağlayan bir uçak tasarımına fon sağlayacağını duyurdu.

KLM Havayolları Flying-V uçak tasarımını fon sağlayacak
KLM Havayolları Flying-V uçak tasarımını fon sağlayacak

Justus Bernard’ın hava taşımacılığının sürdürülebilirliğini artırması amacıyla tasarladığı Flying-V (Uçan-V), Delft Teknoloji Üniversitesi’nde geliştirildi.

Flying-V’nin Airbus A250-900 modeline göre yüzde 20 daha az yakıt tükettiği belirtilen uçak, 314 kişilik yolcu kapasitesine ve 65 metrelik kanat genişliğine sahip.


Bu yeni tasarımda koltuklar, kanat şeklindeki gövdede yer alıyor.

KLM Havayolları CEO’su Pieter Elbers, KLM’nin son yıllar içinde gelişim gösteren sürdürülebilir havayolu taşımacılığı konusunda yaptığı açıklamada; “Delft Teknoloji Üniversitesi ile yaptığımız yenilikçi işbirliği ile gurur duyuyoruz, bu işbirliğinin sonucu hem KLM’nin stratejisine uygun, hem de sürdürülebilir havayolu taşımacılığında önemli bir kilometre taşı” dedi.

Delft Teknoloji Üniversitesi’nde proje lideri Roelof Vos; bu yeniliğin verimliliği artıracağını ve daha büyük ölçekli elektrikli uçaklar için teknolojilerin geliştirilmeye devam ettiğini belirtti.


Bir yolcu uçağı ne kadar yakıt tüketir?

Yolcu uçakları çok yüksek oranda verimle çalışan makinelerdir. Bir yolcu uçağının deposunun hacmi, uçağın maksimum menziline göre tayin edilmiştir. Mesela Boeing 747 ile 737’nin yakıt depoları arasında çok büyük bir fark vardır. Boeing 747-400 tipi yolcu uçağının yakıt kapasitesi 216,840 litre iken 737-400’ün yakıt kapasitesi 26,170 litredir.

Boeing 747 uzun menzilli bir jumbo jettir ancak Boeing 737 ona nazaran daha kısa mesafeler için tasarlanmıştır. Bir yolcu uçağının tükettiği yakıt bakımından motorları çok büyük öneme sahiptir. Boeing 747-400 tipi bir uçakta 4 adet motor bulunmaktadır. Boeing 737-400 tipi bir uçakta ise sadece 2 adet motor bulunmaktadır. Bu motorlar eşit olarak uçağın yükünü paylaşmaktadırlar.

boeing 747 737 boyut büyüklük farkı
British Airways (Boeing 747) – Lufthansa (Boeing 737) boyut farkı

Bir Boeing 747, hareket halinde olduğu her saniye için 4 litre yakıta gereksinim duyarken. Boeing 737 ise sadece,1.2 litre yakıta ihtiyaç duyar. Bir Boeing 747 ile 13.000 km yol kat edebilirsiniz. Bu da şu anlama gelmektedir; 13.000 km yol kat edilmesi halinde yaklaşık olarak 150.000 litre yakıt tüketilmiş oluyor.


Yolcu uçakları yakıtı en çok kalkış ve taxi esnasında tüketirler. Bir Boeing 747-400 tipi uçağın boş ağırlığı 178,400 kg’dır. Azami yakıt kapasitesi ise 216,840 litredir. O halde tam olarak yakıtla yüklü bir Boeing 747 kalkış için taxi yaptığı esnada 400,000 kg ağırlığındadır. Bu durum yakıt tüketimini artırmaktadır. Özellikle kalkış esnasında “Full Throttle” durumu yani Türkçe olarak “Tam Gaz” söz konusu olduğundan saniyede tüketilen yakıt 6-7 litreye ulaşmaktadır.

Hava taksi 2025 yılında geliyor; bilim kurgu gerçek oluyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.