Olay (Ezhel) ve Susamam (Şanışer): Sözleri ve klipleriyle gündeme oturan iki rap şarkısı

Gece saat 00:00’da iki RAP şarkısı aynı anda Youtube’da yayınlandı. Ezhel, “Olay” isimli son şarkısını yayınlarken, Şanışer de “Susamam” adlı şarkısını paylaştı. Türkiye gündemine göndermeler yapan iki şarkı da sözleri ve klipleriyle trend oldu.

Olay (Ezhel) ve Susamam (Şanışer): Sözleri ve klipleriyle Türkiye yi sarsan iki rap şarkısı

Olay (Ezhel) ve Susamam (Şanışer): Sözleri ve klipleriyle Türkiye’yi sarsan iki rap şarkısıBugün yayımlanan iki rap şarkısı gündeme damgasını vurdu. Ezhel’in ‘Olay’ isimli şarkısı ve Şanışer’in 17 müzisyenle beraber yaptığı ‘Susamam’ şarkısı kısa bir süre içerisinde yüz binlerce kez dinlendi.

Ezhel’den “Olay” şarkı ve klip

Rapçi Ezhel, ‘Olay’ isimli şarkıyı ve şarkı için hazırlanan video klibi sabaha karşı yayımladı. Kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaşan şarkı, Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi Türkiye gündemi konularını işliyor. Ayrıca video klipte toplumsal muhalefetin çok sayıda eylem görüntüsü de yer alıyor.


Ezhel – Olay sözleri

Hergün yeni olay
dile kolay
Koal koal
Nerde ne anormal artık bana gelir doğal
Paranoya beynin vermez onay
Derler oha nasıl yaptım sorar
Olduk olay
Olays on me…
Tüm gözler bende etrafımda on bin insan sanki zombi
Kafa güzel, alkol fondip
Berlin-Kotti
istanbul Bomonti
Başkent ODTÜ
Gıtto-OSTİM
Tüm dünya mahallem dünya gecekondu
Çok mu yüksekteyiz zihnim kokpit
Her yer polis her yer zarbo hergün olay olay olay ohalde yapalım ohal halkım kobay bi piskopat olmamak için bi sebep yok o yüzden çal ve kopar bende kuruş sende tomar

Çıkar olay
Sıkar toma suyu işin suyu çıkar
Ölür memur ölür çocuklar yaşar çıkar
İsteseler biter ama sanma kimse çıkar
Bunla başa çünkü kazandırır para olay

Hergün hep aynı haber
Yine bi tecavüz taciz
Magazin olay ister
Ünlüler olur havadis
Herkes yanlız herkes birine düşman
Nereye baksam kavga
Nereye gitsem olay

Flaş flaş paparazzi
Like tweet sanalım alem
Ego tüm olayımız bu
O yüzden nereye gitsek olay oluruz olay bizim de olayımız bu


Aramızda çıksın olay isterler işine yarar bi bok olmadığından dolayı
Biz kimiz nerden geldik her insan kafa yorar
Aslında bütün olay euro lira ve dolar
Çıkar olay
Kan dökmek anlaşmaktan daha kolay
Bir mermi kurşun bir çiçekten daha ucuza solar
Bi bomba sanki tüy gibi düşer ve yanmaz asla
Sokakta tayfalarla
Üçüncü sayfalarda

‘Olay’ trend listesinden kaldırıldı

Youtube, Ezhel’in ‘Olay’ isimli şarkısının videosunu sabah saatlerinde trend listesinden kaldırdı.

Kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaşan şarkı, Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz gibi Türkiye gündemi konularını işliyor.

Ayrıca video klipte toplumsal muhalefetin çok sayıda eylem görüntüsü de yer alıyor.

Şanışer’den 17 arkadaşı ile “Susamam”

Başarılı rap müzisyeni Şanışer, 17 dostuyla beraber ‘Susamam’ isimli şarkıya imza attı. Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel ve Kamufle’nin yer aldığı şarkıda farklı konu başlıklarıyla Türkiye gündemindeki meseleler; ‘adalet’, ‘özgürlük’, ‘eğitim’, ‘kadına yönelik şiddet’, ‘hayvana yönelik şiddet’, ‘kentleşme’ gibi konular işleniyor.


Deniz Tekin’in kısmında Emine Bulut’un öldürülmeden önceki sesleri de yer alıyor. Şarkı için tasarlanan tişört ise köy okulları için harcanacak.

Ekrem İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’nun kayyum tehtidine yanıt


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.