Marmaris Rallisi WRC 2019 Rally Turkey (12 – 15 Eylül)

2019 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 11 etabı olan Türkiye Marmaris Rallisi, bu yıl 12-15 Eylül tarihlerinde Marmaris ve çevresinde gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz yılın en iyi yarışlardan birisi olmayı başaran organizasyon, 12 Eylül Perşembe akşamı Marmaris şehir merkezindeki seyirci özel etabı ile başlayacak. Bu yıl 2 yeni özel etap da yer alan Muğla – Datça – Marmaris bölgesindeki parkur, 3 gün boyunca nefes kesen mücadelelere ev sahipliği yapacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından merkezi Marmaris’e kurulan Türkiye Rallisi, 988.50 kilometrelik parkurda 310 kilometre uzunluğundaki 17 özel etapta zamana karşı büyük bir rekabete sahne olacak.


WRC 2019 Rally Turkey Marmaris Rallisi

Muğla’nın Marmaris, Datça ve Ula ilçelerinde “Türkiye Rallisi” adıyla bugün başlayacak Dünya Şampiyonası’nın 11. ayağına, 22 ülkeden, 54 otomobil ve 108 sporcu katılacak.

Takımlar, 12 Eylül Perşembe günü Değirmanyanı’ndaki kısa shakededown etabında araçlarının son ayarlarını yaparak organizasyona başlayacak.

Yarışı izlemek isteyenler için rehber ve tüm güncel bilgiler, IOS ve android işletim sistemleri için hazırlanan ve ücretsiz indirilebilen “Rally Turkey” uygulaması ile “www.rallyturkey.com” web sitesinde yer alıyor.

Marmaris Rallisi takvimi

Marmaris Rallisi WRC Rally Turkey (12 - 15 Eylül 2019)

Bu yıl “Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı en büyük spor organizasyonu” özelliğine sahip etkinlik, izleyenlere 4 gün boyunca dünyaca ünlü pilotları izleyip, yeşil ve mavinin buluştuğu bölgede heyecan dolu anlar yaşatacak.

Takımlar, 12 Eylül Perşembe günü Değirmanyanı’ndaki kısa shakededown etabında araçlarının son ayarlarını yaparak organizasyona başlayacak.

Pilotlara ise Marmaris Yat Limanı‘nda 12 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de sembolik start verilecek.

Şehir merkezinde geçen yılki bölümünde 50 bin kişinin nefeslerini tutarak izlediği iki kilometrelik seyirci özel etabı Türkiye Rallisi başlayacak.

Ekipler, 13 Eylül Cuma günü İçmeler‘deki 24,80 kilometrelik etapla güne başlayarak toplamda 38,15 kilometreyle rallinin en uzun etabı olan Çetibeli‘ye geçecekler. Cuma günü son olarak 16,57 kilometrelik Ula etabı geçilecek.

marmaris muğla
Marmaris, Muğla

14 ayaktan oluşuyor

WRC’de sezon yarışları Türkiye’nin yanı sıra; Monako, İsveç, Meksika, Fransa, Arjantin, Şili, Portekiz, İtalya, Finlandiya, Almanya, Büyük Britanya, İspanya ve Avustralya olmak üzere 14 ülkede yapılıyor.


Türkiye’deki ayaktan sonra 12. ayak Büyük Britanya, 13. ayak İspanya ve 14. ve son ayak da Avustralya’da koşulacak. Avustralya’daki son ayağın ardından 2019 şampiyonu da belli olacak.

2019 Dünya Ralli Şampiyonası’nın 154 ülkede canlı yayınlanarak, 855 milyon kişiye ulaşması hedefleniyor.

Estonyalı Tanak lider durumda

Toyota Gazoo takımının Estonyalı pilotu Ott Tanak, geride kalan 10 ayak sonrasında ilk sırada yer alıyor.

Almanya’daki rallinin ardından puanını 205’e çıkaran Tanak, pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürdü.

Estonyalı pilotu, 172 puanla Belçikalı Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis) ve 165 puanla son 6 yılın şampiyonu Fransız Sebastien Ogier (Citroen Total) izledi.

WRC 2019 Rally Turkey Marmaris Rallisi
WRC 2019 Rally Turkey Marmaris Rallisi

Takımlar klasmanı

Toyota, Hyundai, Citroen ve Ford markalarının yarıştığı takımlar klasmanında Hyundai Shell Mobis World Rally Team, 289 puanla lider durumda bulunuyor.

Toyota Gazzo Racing WRT 281 puanla ikinci; Citroen Total WRT 216 puanla üçüncü ve M-Sport Ford World Rally Team de 168 puanla dördüncü sırayı paylaştı.

“En Çevreci Ekip” kupası sahibini bekliyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 11. ayağı Türkiye Rallisi’nde çevre duyarlılığı ile öne çıkan takıma “En Çevreci Ekip” kupası verilecek.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle; seyir ve servis noktalarına geri dönüşüm kumbarası, pet toplama kafesi, özel atık kumbaraları ve iç mekan geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Yarışlara hazırlık sürecinden itibaren katılımcı takımlar, servis alanında kurulum, her türlü tüketimi kontrol etme ve çevresel etkileri en aza indirme konusunda “Yeşil Rekabet” etkinliğinde de rakip olacak.


FIA Sürdürülebilirlik Programı kapsamında takımların çevreci çalışmaları değerlendirilerek en çevreci takıma özel bir ödül verilecek.

Ben de varım Marmaris: Çocuklardan farkındalık yaratan temizlik çalışması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.