Honda 2022 itibariyle Avrupa’da sadece elektrikli araç satışı yapacak

Japon otomobil devi Honda, Avrupa’da satışa sunulan tüm araç modellerinin 2022 yılından sonra elektrikli olacağını duyurdu. Firma daha önce 2025 olarak açıkladığı tarihi öne çekmiş oldu.

Honda 2022 itibariyle Avrupa da sadece elektrikli araç satışı yapacak
Honda 2022 itibariyle Avrupa’da sadece elektrikli araç satışı yapacak

Hollanda’da düzenlenen Electric Vision etkinliğinde yeni hedeflerini açıklayan firma yetkilileri, daha temiz bir dünya ve Avrupa Birliği’nin (AB) emisyon standartlarına uyabilmek adına bu kararı aldıklarını söyledi. Japon firma bu kapsamda 3 sene içerisinde 6 yeni elektrikli model üretecek.

Bu araçların tümünde elektrikli motor kullanılacağı açıklanırken, Honde E gibi bazı modellerin tamamen elektrikli, Jazz gibi modellerinse hibrit (hem elektrikli hem benzinli motor) olarak üretileceği kaydedildi.


Honda’nın Avrupa’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Gardener; “Kıtada elektrikli araçlarla ilgili mevzuat, piyasa ve müşteri davranışları sanıldığından çok daha hızlı değişiyor. Ve bu değişim süreci git gide daha da hızlanıyor. Bu ihtiyaca en kısa sürede karşılık vermemiz gerekiyordu.” diye konuştu.

Honda ile İsveçli enerji şirketi arasında yeni anlaşma

Honda bunun yanında elektrikli otomobillerin şarj edilmesi sorununu çözmek amacıyla İsveçli enerji sağlayıcı firma Vattenfall ile de anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşma kapsamında öncelikle İngiltere ve Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa’da yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması konusunda çalışmalar yapılacak.

Daha önce Volvo 2019’dan sonra üreteceği tüm araçlarda elektrikli batarya bulunacağını açıklamış, Mini ve Toyota gibi firmalar da benzer çalışmalar yaptıklarını duyurmuştu.


Avrupa’da AB Karbon Emisyonu Anlaşması çerçevesinde 2020 yılında bir milyondan fazla elektrikli aracın satılması bekleniyor. Şu anki teknolojiyle 10 dakika hızlı şarj olan elektrikli araçlar yaklaşık 300 kilometre menzile ulaşabiliyor. Avrupa’da en çok elektrikli araç Norveç’te bulunuyor. 2018 itibariyle bu ülkede trafiğe çıkan her 100 araçtan 10’u elektrikli.

Yapay zeka ile otonom sürüş otomotiv sektörü için ne kadar hazır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.