Yurt dışına göç yüzde 20 arttı: Türkler yatırım ile oturma izni alıyor

2018 yılında 137 bin kişi Türkiye’yi terk etti. Yurt dışına göç yüzde 20 arttı! Yunan Adaları, Montenegro, Makedonya, Portekiz gibi ülkelerde gayrimenkul satın alanlar oturma izni alıyor.

Yurt dışına göç yüzde 20 arttı: Türkler yatırım ile oturma izni alıyor
Yurt dışına göç yüzde 20 arttı: Türkler yatırım ile oturma izni alıyor

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete’de sayısında yayımlandı. Programda Türkiye’nin göç sorunuyla ilgili yaşadığı başlıklar özetlenirken, yurt dışında 6.5 milyon Türkiye kökenli göçmenin yaşadığının tahmin edildiği belirtildi.

Bu rakamın önemli bir kısmının 1960’lı yıllardan itibaren Avrupa ülkelerine göçen vatandaş ve aile fertleri olduğu belirtilirken 2018 yılında yurt dışına göç eden Türkiye vatandaşı sayısının bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 137 bine ulaştığı kaydedildi.


Raporda yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlarla ülkenin bağının artırılması için bir dizi tedbir de yer aldı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkenin geleceğinden umudunu kesen, kaygıları artan, yönetim şeklinden memnun olmayanlar, başka ülke vatandaşlığına geçip vatanını terk ediyor” dedi.

Özellikle varlıklı kesim, yurt dışında yatırım ile oturma izni alıyor. Yunan Adaları, Karadağ (Montenegro), Makedonya, Malta, Portekiz’de gayrimenkul satın alıp, yatırım yaparak o ülkenin vatandaşı oluyor ve ülkesini terk ediyor.


Türkiye’de iş bulamayan, emeğinin karşılığını alamayan ve değer verilmeyen nitelikli insanlarımız da kaçıyor, beyin göçü hızlanıyor. Bizim bir tek vatanımız var bu yapılan doğru değil ama iktidarın hataları nedeniyle insanlar vatanlarını terk edecek noktaya geliyor.

Avrupa’da ev satın almadan oturma izni almak mümkün mü?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.