2020 yılı için yurt içi ve yurt dışı tatil önerileri

2020 yılı için yurt içi ve yurt dışı tatil önerileri: Bükreş, Varna, Malta, Sofya, Kiev, Belgrad, Selanik, Bangkok, Uludağ, Abant, Kartepe, Kapadokya, Alaçatı…

2020 yılı için yurt içi ve yurt dışı tatil önerileri
2020 yılı için yurt içi ve yurt dışı tatil önerileri

2020 yılı için yurt içi ve yurt dışı tatil önerileri…

2020 yurt dışı tatil önerileri:

Bükreş

Kaleleri, meydanları, parlamento binası ile opera binası burada gezebileceğiniz birkaç yer sadece. Romanya’nın başkenti olan bu şehir, sanat, mimari, ticaret ve medya sektörünün buluştuğu, Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri. 2020 yılına girerken bu şehri görmekten daha iyi plan ne olabilir ki?


Varna

Bulgaristan’ın en güzel şehirlerinden biri olan Varna, 2020 yılında tercih edebileceğiniz bir diğer alternatif. Bulgaristan’ın deniz başkenti sayılan Varna, sadece gezilecek yer olarak değil tadılacak lezzet olarak da çok zengin bir yer.

Malta

Tatilde yurt dışına çıkarım ama Akdeniz’den vazgeçemem diyenlere önerimiz ise Malta. Dünyanın en küçük ada ülkelerinden biri olan Malta, kış mevsiminden uzaklaşıp sıcak bir tatil yapmak isteyenlerin gidebileceği bir yer.

Sofya

Bulgaristan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Sofya’da yılbaşı da tabii ki dolu dolu geçiyor. 2020 yılbaşında uzun bir tatil yapacaksanız, Sofya gezinizi Varna ile birleştirip Bulgaristan’a doyacağınız muhteşem bir gezi rotası çizebilirsiniz.

Kiev

Kiev, Ukrayna 2020 yurt dışı tatil önerileri
Kiev, Ukrayna (2020 yurt dışı tatil önerileri)

Listemizdeki bir başka başkent ise Kiev. Dnipro Nehri’nin donması ile muhteşem manzaralar ortaya çıkıyor. Sadece Kiev değil, Ukrayna’nın genel olarak ucuz bir ülke olduğunu söyleyebiliriz. Yani yurt dışı tatili istiyorum ama bütçem de çok değil diyenlerdenseniz bu şehri kaçırmayın deriz.

Belgrad

Kış aylarında turizmin biraz azaldığı ve kalabalık olmayan şehrin güzelliğinin ortaya çıktığı bu zamanlarda Belgrad’ı ziyaret ettiğinize memnun olabilirsiniz. Şehrin ucuz bir yer olması ise yılbaşı tatili için Belgrad’ı ziyaret etmeniz için bir sebep daha.

Bangkok

Bagnkok 2020 yurt dışı tatil önerileri
Bangkok, Tayland (2020 yurt dışı tatil önerileri)

Yakınlarda bir yer olmasına gerek yok, ben bu tatil başka bir kültür tanımak istiyorum diyenleri ise Bangkok’a alalım! Bu şehir, her bütçeye uygun oteller ve mekanlara sahip. Burada harcayacağınız miktarın Avrupa’dan daha az olacağını garanti edebiliriz! Bangkok hakkında belirtmemiz gereken bir diğer şey ise sokak lezzeti açısından çok lezzetli olduğu, köri kokularının dolaştığı bu şehirden mutsuz dönmeyeceksiniz.


Selanik

Mustafa Kemal Atatürk’ü doğduğu ve büyüdüğü evi görerek tarihi tarafı ile, panaromik şehir turu yaparak muhteşem manzaralarla tanışacağınız Selanik, yılbaşında birçok farklı zevke uygun bir yer. Aristoteles Meydanı’ndaki yılbaşı hareketliliğini ve renklerini gördüğünüzde iyi ki buraya gelmişim diyeceksiniz!

Yurt içi tatil öneriler:

Uludağ, Bursa

Bursa gezi rehberi gezilecek yerler tarihi eserler

Yılbaşı tatili ve kış tatili ile aynı anlama gelen Uludağ, bu seneki rotanız olabilir. Muhteşem pistlerinde kayacağınız, canlı atmosferinde eğlenceye doyacağınız ve teleferikleri ile harika manzaralarla tanışacağınız bir yer burası! Yılbaşında çokça tercih edilen Uludağ’da çok keyifli bir yılbaşı sizi bekliyor. Kim istemez ki yılın ilk günü bembeyaz bir manzara ile uyanmayı? Bursa gezi rehberi

Ayder Yaylası, Rize

Ayder Yaylası, Rize
Ayder Yaylası, Rize

Doğasının güzelliği ile binlerce kişiyi kendine aşık etmiş olan Ayder Yaylası, güzel manzaralar görmek isteyenleri çağırıyor. Yazın çokça gezilen bu bölge, karla kaplandığında ayrı bir güzellik kazanıyor.

Kapadokya, Nevşehir

kapadokya

Yaz, kış, ilkbahar, sonbahar… Her mevsim birbirinden farklı ve güzel manzaralara sahip burası. Ürgüp, Göreme, Avanos hangi bölgesine giderseniz gidin çok güzel anılar biriktireceğiniz kesin. Peri bacalarının karlar altındaki muhteşem görünümü desek, hepinizi ikna ederiz sanırız.

Alaçatı, İzmir

Alaçatı, İzmir
Alaçatı, İzmir

Yaz turizmi ile her sene ismini çokça duyduğumuz Alaçatı’nın harika bir yılbaşı destinasyonu olduğunu söylesek şaşırır mısınız? Kış mevsiminde kapalı olan birçok mekanın yılbaşına özel olarak açıldığı Alaçatı, hareketli bir yılbaşı isteyenlere göre.

Abant Gölü, Bolu

Ülkemizin en güzel yerlerinden bahsederiz de Abant Gölü’nden bahsetmemek olur mu? Hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yakınlığı ile sene boyunca misafir açısından zengin olan bu bölge, görsel şölen sunan küçük patikaları ve buz tutan göl sayesinde nefesinizi kesecek manzaralara sahip. Yedigöller Milli Parkı gezi rehberi

Kartepe, Kocaeli

Kartepe, Kocaeli
Kartepe, Kocaeli

Şimdi de sıra geldi diğerleri kadar popüler olmayan bir rotaya. Yılbaşı tatilinizde aradığınız şey huzur ve sakinlik ise burası sizin için ideal! Eğer canınız kayak yapmak istiyorsa merak etmeyin, kayak yapabileceğiniz 4 bin üzeri kişilik, 12 ayrı piste sahip Kartepe.

Yeni yılda mutluluk için 18 etkili öneri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.