Foça hakkında bilmeniz gerekenler

İzmir’in kuzeyinde yer alan ve muhteşem doğasının yanı sıra mitolojik öyküleri ile de ön plana çıkan Foça, kentin en sevilen sahil kasabalarından biridir.

foça gezilecek yerler gezi rehberi oteller

İzmir merkezden yaklaşık 1 saatlik karayolu yolculuğu ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu sahil kasabasında Foça Otelleri ile son derece keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Bu tatil beldesinde Akdeniz iklimi hakim olduğu için yılın dilediğiniz herhangi bir zamanında gezmek için tercih edebileceğiniz lokasyonlarda biri olduğunu belirtelim. Peki, rotanızı bu beldeye çevirdiğinizde gezebileceğiniz nereler var? Foça hakkında en çok merak edilenleri hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Foça Mutfağı

Öncelikle yemeklerden başlayalım. Ege Bölgesi’nde hem ege hem de Akdeniz’e özgü yemeklerin tadına bakabileceğiniz ender yerlerden biri de Foça’dır. Özellikle deniz ürünlerini tüketmekten hoşlananlar için beldenin çok daha cazip bir seçenek olduğunu belirtebiliriz.

Alternatif bir yemek arayanlar Foça’ya özgü bir lezzet olan yoğurtlu kupa tercihinde bulunabilir. Hatta bu yemeğin tadına mutlaka bakmanız gerektiğini belirtelim. Zeytinyağlı yemekler zaten Ege’nin olmazsa olmazları arasında yer alıyor ve Foça’da tüketebileceğiniz çok sayıda farklı seçenek sizi bekliyor olacak. Restoranlarda gün boyunca deniz ürünleri bulabileceğiniz gibi zeytinyağlı yemekler de bulabilirsiniz.

Foça Plajları

Foça Plajları nerede denize girilir

Özellikle Foça plajları mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde yer alıyor. Foça’da denize girebileceğiniz çok sayıda farklı plaj bulunuyor. Çoğu halk plajı olduğu için herhangi bir ücret ödemeden girebiliyorsunuz. Bazıları için şezlong ücreti ödemeniz gerekebiliyor. Karakum Plajı Foça merkezden yürüyerek bile ulaşabileceğiniz plajlardan biridir.

Çanak Koyu sahili de en çok tercih edilen ve sakin olması ile ön plana çıkan yerler arasında bulunuyor. Ancak Çanak Koyu’nda herhangi bir tesis olmadığını da belirtelim. Çadır kurmak isteyenler genellikle tercihini bu koydan yana yapıyor. Eski Foça’da büyük deniz sahili de bulunuyor. İngiliz Burnu da ve Halk Plajı olarak adlandırılan bölgelerden de rahatlıkla denize girebilirsiniz.

Foça’da gezilebilecek yerler

Foça’ya gittiğinizde nereleri gezmeniz gerektiği konusunda asla sıkıntı yaşamazsınız. Mutlaka görmeniz gereken yerlere bazı örnekler verebiliriz.

Foça'da gezilebilecek yerler

• Foça Sokakları

Foça’nın dar sokakları kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmenizi sağlayabilir. Bu nedenle mutlaka Foça’nın ara sokaklarına girin ve keyifli bir gezinti yapın. Özellikle fotoğraf çekmek isteyenler ara sokakları mutlaka görmeli!

Beşkapılar Kalesi Ve Surları

Kendinizi bir anda geçmişte hissetmenizi sağlayan Beşkapılar Kalesi ve Surları görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Kalenin etrafında akşam saatlerinde hediyelik eşya tezgahları kuruluyor ve yöreye özgü el emeği göz nuru pek çok ürünü buradan satın alabilirsiniz. Athena Tapınağı’nı görme şansını sakın kaçırmayın!

Eski Foça Limanı

Eski Foça limanı bölgede küçük deniz olarak adlandırılıyor. Bu nedenle nerede olduğunu sormak isterseniz küçük deniz ifadesini kullanmanızda fayda var. Bar ve kafelerle dolu bir sahil yolundan yürüdükten sonra eski Foça limanına ulaşabilirsiniz.

Kozbeyli Köyü

Muazzam bir coğrafyaya sahip olması ile ön plana çıkan Kozbeyli Köyü son yıllarda çok daha fazla popülerlik kazandı. Özellikle serpme kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz Kozbeyli Köyü’nde gelebileceğiniz pek çok farklı doğal alan bulabilirsiniz.

Foça’da nerede kalınır?

Foça’da konaklayabileceğiniz pek çok farklı otel bulunduğunu belirtelim. Özellikle Foça otelleri uygun fiyatlar sunuyor ve bu sayede bütçeyi zorlamayan beklentilerinize uygun bir hizmet alabileceğiniz otelleri bulabiliyorsunuz. Otellerin oda kapasitesi çok fazla olmuyor. Bu nedenle rotanızı Foça’ya çevirmeden önce yerinizi ayırtmanızda fayda var. Butik otel seçeneğini değerlendirmek isteyenler de rahatlıkla kendi beklentilerine uygun bir otel bulabilir. İnternet üzerinden online olarak da rezervasyon işleminizi yapabilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.