Muğla’da görülmeye değer yerler

Muğla ili ülkemizin en önemli turizm noktalarından biridir. Sakin ve huzurlu bir çevreye sahip olan Muğla, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Muğla da görülmeye değer yerler dalyan ölüdeniz fethiye marmaris bodrum

Yüz ölçümü olarak birçok ilimizden küçük olmasına rağmen turizm durakları açısından en zengin illerimizden biridir. Şehrin her ilçesi görülmeye değer manzaralara sahiptir. Muğla’ya geldiyseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerleri sizin için derledik.

Fethiye

Muğla şehrinin en ünlü ilçesidir. Fethiye’nin merkezinde gezebileceğiniz yerlerin yanı sıra kendi başına turizm odağı olan birçok bölgeye de yakınlığı ile dikkat çekmektedir. Fethiye ilçesinin merkezinde bulunan plajda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak ilçenin deniz konusunda en ünlü yeri Ölü Deniz’dir.

Ölü Deniz adında anlaşılacağı üzere çok sakin bir denizdir. Ölü Deniz’de plajın tam karşısında bulunan kayalıklar bir dalga kıran özelliği göstererek denizin suyuna durgunluk kazandırmaktadır. Bu sayede Ölü Deniz’de adeta bir havuz sakinliği oluşmaktadır. Denizin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir tercihtir.

Doğal güzellikler açısından çok zengin olan ilçenin etrafından görülmeye değer deniz koyları bulunmaktadır. Ayrıca bu koylardan bazıları dalış için çok elverişlidir. Fethiye ilçe merkezinde çeşitli deniz turları vardır. Bu turlara katılarak bu koyları gezebilirsiniz. Ayrıca dalış turlarından birine katılarak tüplü dalış yapabilir ve bu sayede çok güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

İztuzu Plajı

Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı Muğla’nın en güzel yerlerinden biridir. Uzaktan bakıldığında denizi ortadan ikiye bölen bir kılıç şeklinde görüntüye sahip bir plaj olduğu görülmektedir. Büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapan İztuzu Plajı çok değerli sahil kumlarına sahiptir.

Bu plajı ziyaret ettiğinizde demirlerle çevrili korunaklı alanlarla karşılaşırsınız. Çünkü bu plaj soyu tükenmekte olan Caretta Caretta türünde deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapmaktadır. Yılın belli dönemlerinde bu kaplumbağalar İztuzu Plaj’ına gelir ve yumurtalarını sahil kumlarının içine gömerler. Bu sayede plaj birçok deniz kaplumbağası için hayatlarına yeni başlayacakları yer konumunda olur.

Plaja ulaşabilmek için Dalyan’da bulunan teknelerden birine binmeniz gerekmektedir. Yaklaşık 40 dakika sürecek bu yolcuğunuzu denizin içerisinden yükselip suyun üzerinde 2-3 metre boyutlara ulaşabilen otların arasından giderek yaparsınız. Ayrıca yolcuğunuz esnasında etkileyici ve antik bir yapı olan Kaunos Kral Mezarlarının yanından geçersiniz.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu 18 km uzunluğa sahiptir. Kanyonun etrafında bulunan yükseltiler 200 metreyi aşmaktadır. Bu sayede büyüleyici bir manzara oluşturmaktadır. Ayrıca kanyonun her yerinde kayaların içerisinde su fışkırmaktadır. Yazın en sıcak zamanlarda dahi soğuk olan bu su kanyonun içerisini çok hareketli kılmaktadır.

Bodrum

Doğal güzellikleri ile Bodrum ülkemizin gözde turizm merkezlerinden biridir. Bodrum’da 67 mavi bayraklı deniz koyu vardır. Bu sayede ilçe özellikle yaz dönmelerinde en çok turist barındıran ilçelerden biri olmaktadır. Birbirinden güzel deniz koylarının içerisinden özellikle Kargıcak Koyu ile gezmeye başlayabilirsiniz.

Marmaris

Muğla’nın en ünlü ilçelerinden biri olan Marmaris ilçesi doğal güzelliklerle kaplı bir yerdir. İlçenin ormanlık yapısı temiz ve etkileyici deniz ile buluştuğunda harika bir doğal güzellik ortaya çıkmaktadır. Bu sayede çok etkileyici manzaralara ev sahipliği yapan Marmaris aynı zamanda denize girmek içinde en güzel yerlerden biridir.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.