2019 yılında Twitter’da en çok neler konuşuldu?

2019 yılında Twitter’da en çok konuşulanlar… Haluk Levent en popüler isim oldu. Twitter sohbetlerinde en çok adı geçen iki isim Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu oldu.

2019 yılında Twitter da en çok neler konuşuldu?

Bir yılı daha geride bırakırken dünyada milyonlarca insanı bir araya getiren Twitter, 2019’da da Türkiye gündeminin nabzını tutmayı başardı. Türkiye’de Twitter’ın 2019 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sohbetlere ağırlığını koyan isim oldu.

Hem gerçekleştirdiği yardımlar ve platformu AHBAP hem de kullanıcılarla etkileşimiyle Twitter gündemine damga vurmayı başaran Haluk Levent 2019’da en çok konuşulan ünlü isim oldu. Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Güney Koreli pop müzik grubu BTS de en çok konuşulanlar arasında yerini aldı.


Türkiye’de Twitter sohbetlerine en çok konu olan bir diğer isim dünyayı kasıp kavuran Güney Koreli pop müzik grubu BTS olurken, Haluk Levent Twitter’ın 2019’da en çok konuşulan ünlü isim oldu. Athena’nın solisti Gökhan Özoğuz da en çok konuşulan ünlü isimler arasında yer aldı.

Falcao, Twitter’a damgasını vurdu

En çok retweet edilen tweet ve en beğenilen Tweetlerden biri, Galatasaray’ın transfer ettiği ünlü futbolcu Falcao’nun gelişini duyurduğu Tweet oldu. Ekrem İmamoğlu’nun #BirlikteKazandık hashtagiyle seçim sonrası paylaştığı duyuru Tweet’i ve Fatih Terim’in “look at the tabela” Tweet’i de en fazla retweet edilenler ve beğenilenler arasındaydı.

En çok beğenilen tweetler

Kanserle verdiği mücadele örnek isim haline gelen Naslihan Cantay ölümü ile milyonlar yasa boğarken Haluk Levent’in Çantay hakkında attığı Tweet en çok beğenilenlerden biri oldu. Popüler fotbolcu Merih Demiral’in “Ne mutlu Türk’üm diyene” tweeti ise 200 binden fazla beğeni ile en çok beğenilenler arasına girdi.

Haluk Levent Twitter’ın en popüler ismi

Twitter’da en çok konuşulan isimlerden biri olan ve yaklaşık 2.5 milyon takipçiye sahip Haluk Levent bir ilki gerçekleştirdi. Twitter’ı etkisi altına alan ve ülke çapında gündem yaratan İzmir’deki yangına dikkat çekmek üzere Levent’in 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği konserin Twitter’da canlı yayınlanması şüphesiz yılın önemli olaylarından biriydi. 6 saat süren ve 9 müzik grubunun yer aldığı konser #FromAshestoForest hashtag’i ile Twitter’da yüzbinlerce kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı.

En çok kullanılan hashtag: Feyyaz Duman

Survivor 2019 her yıl olduğu gibi bu yıl da çok konuşulurken, bu yılın Twitter’da en çok konuşulan oyuncu Kadın dizisinin sevilen oyuncusu Feyyaz Duman oldu. #arifgibisevmek fenomen aşka gönderme yaparak kullanıcıların en sevdiği hashtaglerden biri olurken BTS de en çok kullanılan hashtaglerden biri oldu.

1- feyyazduman

2- BTS

3- galatasaray

4- arifgibisevmek

5- survivor2019


En çok konuşulan dizi: Game of Thrones

Eğlence kategorisinde ise en çok kullanılan hashtaglerde bu sene final yapan Game of Thrones (#GoT) yer alırken #senanlatkaradeniz, #arifgibisevmek #hercai #survivor2019 hashtagleri en üst sıralarda yer aldı.

1- GoT

2- arifgibisevmek

3- senanlatkaradeniz

4- hercai

5- survivor2019

En fazla etkileşime geçilen isimler:

1- Haluk Levent

2- Cem Yılmaz

3- Atilla Taş

4- Fatih Terim


5- Levent Üzümcü

YouTube 2019 yılı en popüler videolar: En çok izlenenler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.