Ana Sayfa Gündem İran’dan Kiev’e giden Ukrayna Havayolları uçağı düştü

İran’dan Kiev’e giden Ukrayna Havayolları uçağı düştü

İran’dan Kiev’e gitmek üzere havalanan Ukrayna Havayolları’na ait içerisinde mürettebatla birlikte 180 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra alev alarak düştü.

İran Kiev giden Ukrayna Havayolları uçağı düştü

İran’ın başkenti Tahran’dan havalanan Ukrayna Havayolları’na ait bir yolcu uçağı ‘teknik nedenlerden dolayı’ düştü. 180 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa süre sonra alev aldı. Ardından irtifa kaybeden yolcu uçağı, Tahran’a yakın Parand bölgesinde düştü. İlk belirlemelere göre kazada 176 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Reuters’ın aktardığına göre, Boeing 737 tipi uçak, İmam Humeyni Havalimanı’ndaki kalkışın birkaç dakika sonrasında düştü. Fars Haber Ajansı uçağın teknik nedenlerle düştüğünü açıkladı.

Uçak kazasında kurtulan yok

Teknik nedenlerle kalkıştan kısa bir süre sonra çakıldığı belirtilen Boeing 737 tipi uçakta, 176 kişi bulunuyordu. Yetkililer kazadan kurtulan olmadığını açıkladı. Uçakta 73 Kanada vatandaşı, 71 İranlı, 15 Ukraynalı ve üç Britanya vatandaşı olduğu belirtildi. Ölenler arasında başkaca Avrupalıların da bulunduğu öğrenildi.

İran: Uçak teknik arıza nedeniyle düştü

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan çok az kişinin sağ kurtulma ihtimallerinin olduğunu ve yolcuların çoğunun hayatını kaybettiğini belirtti.

Kurtarma timlerinin olay yerine ulaştığını ifade eden Kulivend, yangının şiddeti nedeniyle çalışmaların zorlukla yapıldığını dile getirdi.

Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi de Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra yerel saatle 06.18’de teknik arıza nedeniyle düştüğünü bildirdi.

Sputnik’in aktardığına göre; Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA’da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

ukrayna havayolları

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Biniyaz, “Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı.” ifadelerini kullandı.

İran, Irak’taki ABD hava üssünü füze saldırısı ile vurdu

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.