MHP’li başkan AKP’nin teklifini reddetti: Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız!

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız! Hukuksuz bir işi meclisten geçirmem” diyerek AKP’nin imar planı önerisine karşı çıktı. AKP’nin oylamaya sunulan teklifi MHP, CHP ve İYİ Parti oylarıyla kabul edilmedi. 

MHP manisa büyükşehir belediye başkanı cengüz ergün AKP dilşat ulaş teklifini reddetti: Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı  AKP ile MHP arasında sert tartışmalara sahne oldu.

Toplantıda AKP grubu adına söz alan Dilşat Ulaş, Yeni Mahalle’de daha önce müteahhitlerle yapılan anlaşma doğrultusunda yıkımı yapılan ancak imar planı nedeniyle inşaatına başlanamayan bölgede inşaat çalışmasına başlanması için söz konusu bölgenin imar planı dışında tutulmasını talep etti.


AKP’li Ulaş, vatandaşların mağdur olmaması için bu talebi dile getirdiğini ifade etti.

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise AKP meclis grubunun talebine sert karşılık verdi.

“Bana kanunsuz iş yaptıramazsınız”

AKP’li Ulaş’ın talebine karşı çıkan başkan MHP’li başkan Cengiz Ergün şunları söyledi:

• Yani sen bana usulsüz ve kanunsuz iş yap diyorsun. Son kanunu niye konuşmuyorsun. Orada 14 ada var. Diğer arkadaşların hakları da var. Müteahhit arkadaşlar 3-5 ay daha kira yardımını devam edebilir.

• Kimse bana kanunsuz iş yaptıramaz. 30 yıldır yapılmayan bir imar planı hazırlıyoruz. Manisa’nın 50 yılını planlıyoruz. Bu çalışmalar yapılırken her hafta buraya bu taleplerle gelinirse biz bunun altından kalkamayız. Vatandaşlarımız tabii acele etmekte haklılar.

• Başlarını sokacak bir ev istiyorlar. Ama daha sonra mağdur olabilirler. Meclis çoğunluğu bunu onaylarsa bu kanunsuz olur. Ve ben kanuni hakkımı kullanırım. Kendi kendimize harakiri yapmayalım. Bu konu 5 binlik planlar çıkıncaya kadar beklemeli.

Başkan Ergün’ün mecliste gerilimi yükselten çıkışının ardından oylamaya geçildi. Yeni Mahalleyle ilgili söz konusu maddenin imar planı çıkıncaya kadar komisyonda beklemesi yönünde MHP ve CHP birlikte hareket ederken İYİ Parti çekimser kaldı.


AKP’nin oyları yetersiz kalınca maddenin imar komisyonunda kalması ve imar planının beklenmesi oy çokluğuyla kabul edildi. (Sözcü)

750 milyon dolar harcanan Ankapark kapandı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.