Anket: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’ndan yüzde 12 daha başarılı

Area Araştırma tarafından yapılan anket sonuçlarına göre corona salgını sürecinde Mansur Yavaş yüzde 65,1 tarafından başarılı olarak değerlendirilirken Ekrem İmamoğlu’nun bu alandaki oranı yüzde 52,9 seviyesinde oldu.

Anket: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu başarı anketi

Anket: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’ndan yüzde 12 daha başarılı.

Corona virüsü salgını sürecinde Türkiye‘de liderler de hizmet performansları veya sorunları çözüme kavuşturma hızlarıyla kamuoyunun önünde.


Area Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının pandemi sürecindeki performansları vatandaşa soruldu.

AKP’ye oy verenlerin yüzde 51,2’si Mansur Yavaş’ı başarılı buluyor!

Ankete katılanlara “Koronavirüsle mücadele sürecinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Daha önce AK Parti‘ye oy verenlerin yüzde 51,2’si Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı bulurken, genele bakıldığında ankete katılanların yüzde 65,1’i Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı bulduğunu ifade etti.

İstanbul’un başarı oranı Ankara’dan düşük!

Aynı soru İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de yöneltilince AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 39,9 İBB’yi başarılı bulduğunu söyledi.

Genel ortalamaya bakıldığında ise ankete katılanların yüzde 52,9’u İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı olduğunu belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi – yüzde 65.1

AK Parti‘ye oy verenlerin yüzde 51,2’si Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin performansını başarılı buldu.

MHP‘ye oy verenlerin yüzde 60,9’u Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin performansını başarılı buldu.


CHP – yüzde 88 başarılı buldu.

İYİ Parti – yüzde 89,6 başarılı buldu.

HDP – yüzde 48 başarılı buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi – yüzde 52.9

AK Parti‘ye oy verenlerin yüzde 39,9’u İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin performansını başarılı buldu.

MHP‘ye oy verenlerin yüzde 28,8’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin performansını başarılı buldu.

CHP – yüzde 82,4 başarılı buldu.

İYİ Parti – yüzde 75,3 başarılı buldu.

HDP – yüzde 41,8 başarılı buldu.


Diğer anketler:

Seçim anketi: Milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.