Bayram tatilini evde geçirirken okuyabileceğiniz 10 kitap

Online alışveriş platformları üzerinden sipariş verebileceğiniz, bayram tatilini evde geçirirken okuyabileceğiniz 10 kitap…

Bayram tatilini evde geçirirken okuyabileceğiniz 10 kitap

Bu bayram önceki bayramlardan biraz farklı geçecek, çoğumuz ailemizden, sevdiklerimizden uzakta olacağız. Birbirimizi telefonla arayarak ve görüntülü konuşarak hasret gidereceğimiz bayram tatili boyunca evde sıkıntıdan patlamamak için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de kitap okumak.

Evinizden dışarı adımınızı atmanıza hiç gerek kalmadan online alışveriş platformları üzerinden sipariş verebileceğiniz ve elinizden bırakamayacağınız kitaplarla bayram tatilini evde geçirmek hiç de zor olmayacak. İşte bayramı evde geçirirken zevkle okuyabileceğiniz 10 kitap.

Kolera Günlerinde Aşk – Gabriel Garcia Marquez

Koronavirüs salgını patlak verdiğinden bu yana, adının sık sık “Korona Günlerinde Aşk” olarak uyarlandığını duyduğumuz kitap, Gabriel Garcia Marquez’in başyapıtlarından biridir. On dokuzuncu yüzyılın yerini yirminci yüzyıla bıraktığı bir dönemde, iç savaş ve koleranın pençesinde acı çeken fakir bir toplumda tutunmaya çalışan 51 yıllık bir aşk hikâyesini anlatır. Tam da bu zamanlarda okunması gereken kitapların başında geliyor.

Kolera Günlerinde Aşk – Gabriel Garcia Marquez

Veba – Albert Camus

Gündemden çok da uzaklaşmadan kendinizi Albert Camus’nün benzersiz üslubuna bırakabileceğiniz Veba kitabı da salgın süreci başladığından bu yana en çok konuşulan klasiklerden biri. Veba sürecinde halkın yaşadıklarını bir doktorun gözünden yansıtan kitap, özellikle de şu günlerde içinde bulunduğumuz büyük resmi görebilmek açısından önemli bir toplum eleştirisi sunuyor.

Yalnızız – Peyami Safa

Türk edebiyatının usta kalemi Peyami Safa’nın son romanı Yalnızız, hayatımızın içine işlemiş pek çok ikilemi ele alarak, batı-doğu, ruh-beden, birey-toplum zıtlıklarını inceliyor ve yalnız ruhlardan oluşan kalabalıkların usta bir portresini çiziyor. Okurken elinizden bir türlü bırakamayacağınız roman, sizi bambaşka dünyalara sürükleyecek. Türk edebiyatında görmeye alışık olmadığımız kurgusu ve kat kat işlenmiş kurmacalarıyla benzersiz bir okuma deneyimi yaşayacak, Peyami Safa’nın dehasına ve kalemine yeniden aşık olacaksınız.

Yalnızız – Peyami Safa

Bir Dinozorun Gezileri – Mina Urgan

Bayram tatilini evde geçirirken, usta kalem Mina Urgan’ın anılarında dünyayı ve Türkiye’yi dolaşmaya ne dersiniz? Çok satan Bir Dinozorun Anıları kitabından sonra kaleme aldığı Bir Dinozorun Gezileri‘yle de büyük beğeni toplayan Mina Urgan’ın gözünden nostaljik bir geziye çıkmak, evinizin koltuğunda bu usta dinozorun gözlerinden dünyayı tanımaktan daha iyi ne olabilir?

Marslı – Andy Weir

Çoğumuzun yalnızlık duygusuyla baş başa kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Sosyal izolasyon çerçevesinde evimizdeyiz, pek çoğumuz da evde yalnızız. Bu yalnızlık ve izolasyon duygusunun derinlemesine işlendiği kitapların başında şüphesiz Andy Weir’in Marslı kitabı geliyor. Kitap, 2015 yılında filme uyarlanmış, başrolde de ünlü oyuncu Matt Damon oynamıştı. Mars’a çıktıktan sonra çok büyük bir kum fırtınasına yakalanan bir grup astronotun, ekip arkadaşlarından Mark’ın öldüğüne inanarak dünyaya dönmesi üzerine Mars’ta yapayalnız kalan Mark’ın yalnızlıkla ve izolasyonla başa çıkışını çok güçlü bir dille ortaya koyan kitap özellikle de bu dönemde okuma listenizin ilk sıralarında olmalı.

Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Dünya edebiyatının bilimkurgu listelerinde hep en başı çeken kitaplardan biri olan Cesur Yeni Dünya, sizi bambaşka bir dünyaya götürürken, yaşadığımız toplumun tüm değerlerini ve hayata dair bildiğiniz her şeyi sorgulatacak. Londra Merkez Kuluçka ve Şartlandırma Merkezi’nde üretilen insanların, toplumsal istikrarı sağlayan uykuda eğitim yoluyla şartlanmalarını ve daha pek konuyu ele alan Cesur Yeni Dünya, defalarca okunabilecek ve her okunuşta yepyeni sorular sordurabilecek bir bilimkurgu romanı. [*tavsiye: bu kitabı Trendyol indirim kodu kullanarak satın alabilirsin.]

Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Arkadaşlarla Sohbetler – Sally Rooney

Şimdilerde diziye uyarlanan Normal İnsanlar kitabıyla çok konuşulan İrlandalı genç yazar Sally Rooney’nin ilk kitabı Arkadaşlarla Sohbetler, arkadaşlarınızdan uzak kaldığınız şu günlerde arkadaşlığın önemini, büyüme sancılarını, yetişkinliğin o ilk zamanlarını hatırlatacak.

Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla – Marie Kondo

Tüm dünyanın sadeleşmesine ve hayatını düzene sokmasına vesile olan Marie Kondo’dan hayatınızı sadeleştirmek ve huzura kavuşmak için birkaç tüyo almanın tam zamanı. Evde geçirdiğiniz bayram tatili boyunca Marie Kondo’dan aldığınız tüyoları hayatınıza uygulayabilir, evinizi derleyip toplayarak hayatınızı sadeleştirebilirsiniz.

Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla – Marie Kondo

Çocuklar için kitap önerileri

Bu süreçte çocuklarınızın evde sıkılmaması ve zamanlarını iyi değerlendirmeleri için bol bol kitap okumaları çok önemli. Kitap okuma alışkanlığı edinebilmeleri için bu süreci iyi değerlendirmeli ve ilgilerini çekebilecek kitaplarla onları tanıştırmalısınız. Online kitap alışverişlerinizde kullanabileceğiniz indirim kodu ve kuponlarını Once Coupon A Time‘da bulabilirsiniz. Örneğin, Trendyol’da seçili kitaplarda geçerli %20 indirim fırsatından, D&R’da çok satanlarda geçerli %50 indirim fırsatından ya da idefix’te kitap setlerinde %50’ye varan indirimlerden yararlanarak kitap siparişi verebilirsiniz.

● Sherlock Holmes Seti – Sir Arthur Conan Doyle

Çocuklarınızı dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en başarılı detektiflerinden biri olan Sherlock Holmes’la tanıştırmanın tam zamanı. Altı kitaplık Sherlock Holmes serisiyle çocuklarınızı Arthur Conan Doyle’un usta kalemi ile tanıştırabilir; Bakır Renkli Kayın Ağaçları’ndan Sussex Vampirinin Maceraları’na uzanan bu gizem dolu dünyayı keşfetmelerini sağlayabilirsiniz.

● Harry Potter Serisi – J. K. Rowling

Bu öneri elbette yalnızca çocuklar için değil, Harry Potter’ın büyülü ve huzurlu dünyasına geri dönmek isteyen yetişkin kitap kurtları için. Usta yazar J. K. Rowling’in dünyayı kasıp kavuran Harry Potter Serisi’nin pek çok yetişkine kitap okuma alışkanlığı kazandırdığı ve hayal gücünü geliştirdiği düşünüldüğünde; çocuklarınızı Harry Potter ile henüz tanıştırmadıysanız, evde geçirmek zorunda oldukları bayram tatili tam zamanı.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.