Ana Sayfa Gündem Erdoğan açıkladı: 18 altı ile 65 yaş ve üstü için yeni kararlar

Erdoğan açıkladı: 18 altı ile 65 yaş ve üstü için yeni kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yeni kararları açıkladı: 65 yaş üstü her gün 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Restoran, kafe ve kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22:00’den 24:00’e uzatıldı.

Erdoğan açıkladı: 18 altı ile 65 yaş ve üstü için yeni kararlar

Erdoğan açıkladı: 18 altı ile 65 yaş ve üstü için yeni kararlar

Halen devam eden kimi kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendiriyor ve sonuçları miilletimizle paylaşıyoruz. Aldığımız kararlar şu şekildedir:

• Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00’den 24.00’e uzatılmıştır.

• Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete geçebilecektir.

65 yaş ve üstü vatandaşlar için yeni karar:

• 65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir.

• 18 yaş altıyla ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynlerin refakatinde olmaları şartıyla kalkmıştır.

• Milli parklar ve doğal parklar 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır.

• Nikah salonları 15 Haziran’dan itibaren, düğün salonları 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete geçecektir. Aldığımız kararların hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

En güzel sevda ve dava şiirleri yazan merhum Karakoç’un hatırasını yaşatma sorumluluğunu yeni nesillere emanet ediyoruz. Biz duruşu olmalı insanın, bir bakışı, anlayışı, bir davası olmalı. Kendisi de işte bu mısralarında tarif ettiği bu naiflikte bir insan olan merhum Zarifoğlu’nun mücadelesini de aynı şekilde gençlerimize emanet ediyoruz. Değerlerimize iyi sahip çıkarken, yeni değerler yetiştirmenin de çabası içinde olmalıyız.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiğimiz kabine toplantımız az önce sona erdi. Toplantımızda normalleşme takvimi çerçevesinde attığımız adımların çok yönlü değerlendirmesini yaptık. Salgın dönemini Avrupa’yla kıyaslandığında en az kısıtlama, can kaybı ve eonomik sıkıntıyla atlattığımız bir gerçektir. Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemizin tek başına salgını yenmesi yetmiyor. Bu bakımdan yeni normal dediğimiz düzenin bir süre daha devame deceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız.

Hastaneden ilaca, maskeden solunum cihazına bu mücadeleyi yürütmek için ihtiyaç duyduğumuz her türlü imkana sahibiz. Sadece salgın sürecinde hizmete açtığımız hastanelerin yatak ve yoğun bakım kapasiteleri dahi pek çok ülkeyle yarışacak düzeydedir. Şehir hastaneleri sayesinde kendimizi güvende hissediyoruz. Ülkemizde yaşayan herkesi içine alacak kapsamdaki sağlık sigortası sistemimiz dünyaya örnek olmuştur. Sayıları bir milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla 83 milyon vatandaşımızın hizmetindeyiz. Milletimiz hem salgından korunma, hem de hastalandığında ne yapması gerektiği hususunda bilgilenmiştir. İstemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz. Bu tür olumsuzlukların genel olduğu kanaatindeyim.

Türkiye’nin bu tarihi fırsatı kaçırmaması için gereken her şeyi yapacak, her mücadeleyi yürüteceğiz. Çocuklarımıza emanet edeceğimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında son dönemece giriyoruz. Sultan Alparslan’ın kapılarını açtığı, Gazi Mustafa Kemal’in yeniden ayağa kaldırdığı bu güzel ülkeyi beraberce layık olduğu yere çıkaralım. Milli iradeye sahip çıkarak, ekonomimizi büyüterek, istikrarımızı koruyarak başlattığımız bu büyük şahlanışı tek yumruk halinde zaferle neticelendirelim. Darbelerin, cuntaların pençesinden kurtarıp her alanda yerli ve milli zihniyetin hakim olması için çok çalıştığımız ülkemize borcumuzu böyle ödeyebiliriz.

Tatil harcamaları için taksit sınırı 12 aydan 18 aya çıkarıldı!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.