Sahiller ve parklar açıldı mı? Tekne kiralama faaliyeti başladı mı?

Sahiller, milli parklar, park ve bahçeler açıldı mı? Deniz turizmi dahilinde olan tekne kiralama, yatçılık, balıkçılık gibi faaliyetler ne zaman faaliyete başlıyor?

Sahiller ve parklar açıldı mı? Tekne kiralama faaliyeti başladı mı?
Sahiller ve parklar açıldı mı? Tekne kiralama faaliyeti başladı mı?

Sahiller ve parklar açıldı mı? Tekne kiralama faaliyeti başladı mı?

Plajlar, müzeler, milli park ve bahçeler, belirli kurallar çerçevesinde faaliyete geçiyor. Tekne kiralama, deniz turizmi, balıkçılık ve amatör balıkçılık, deniz taşımacılığı gibi faaliyetler de belirlenen kurallar dahilinde bugün itibariyle kaldırıldı.


Vatandaşlar denize girmeye başladı!

İHA’nın haberine göre, koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde yaklaşık 2.5 aydır kapalı olan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ziyaretçilerine açıldı. Hava kapalı olmasına rağmen sahile gelen bir çok kişi yüzdü, denizi izledi.

Korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2.5 ay önce girişlerin yasaklandığı sahiller gece yarısı saat 00.00 itibariyle yeniden açılmıştı. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahiline de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilk ziyaretçileri geldi.

Havanın 20, deniz suyu sıcaklığının 21 derece ölçüldüğü turizm kenti Antalya’da bazı vatandaşlar serin havaya aldırmadan denize girdi. Denize girenler kadar, izleyenler, fotoğraf çektirenlerinde fazla olduğu görüldü.

Sahiller açıldı: Sosyal mesafe kuralı gözetiliyor

Amatör balıkçılar da uzun bir aradan sonra oltalarını yeniden denize attı. Sahil bandına gelen kimi vatandaşlar yürüyüş, kimileri egzersiz hareketleri yaptı. Sosyal mesafe kurallarına göre dizayn edilen plajlardaki şezlonlgları ise sadece bir çiftin maskeli şekilde kullandığı gözlemlendi. Bazı gençlerin ise kahvaltı yaptıkları görüldü.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Plajı Sosyal Tesisinde şezlong ve şemsiye ücretleri de belli oldu. Şemsiye 10, şezlong fiyatı ise 15 TL olarak belirlendi.

sosyal mesafe kuralı sahiller plajlar

“Sevgiliyi özlemiş gibiyim”

Nazım Yılmaz, yasağın kalkmasının ardından sabahın ilk ışıklarıyla denize geldiğini söyledi.

Hava serin de olsa yüzdüğünü dile getiren Yılmaz, “Baya bir açıldım, deniz çok güzeldi. Deniz çarşaf gibi çok sakindi, özlemişim. Sevgiliyle buluşmuş gibi oldum. Bu güzelliği herkes yaşamalı” dedi.


“Sürekli maske takıyoruz”

Gizem Ertekin, sahillerin açıldığını duyunca gelmeye karar verdiklerini belirterek; “Vakit kaybetmedik. Kısa süreliğine Antalya’ya gelmiştik. Denizde yüzeceğiz. Kurallar çok sıkıntılı ama uyacağız. Şezlonga kadar maskeyle geliyoruz. Sürekli maske takmak zorundayız. Şuan bizden başka kimse yok, buda diğer ayrı bir rahatlık” diye konuştu.

Tekne kiralama ve yatçılık faaliyetleri başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ticari yatçılık, tekne kiralama, deniz taşımacılığı, mavi tur ve ahşap gulet yatların faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada 1 Haziran itibariyle başlayacağını açıkladı.

Salgınla mücadelede gelinen aşamaya dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, “Covid-19 pandemisiyle mücadelede ciddi aşamalar kaydeden Türkiye’de, birçok sektörde olduğu gibi ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerin faaliyetlerine 1 Haziran’da yeniden başlanacak” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, ülkenin coğrafi yapısına özgü gelişen bir sektör olan mavi tur (mavi yolculuk) yapan ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemi cinsi teknelerin ticari faaliyetlerinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının aldığı önlemlerle İçişleri ile Sağlık bakanlıklarının kararları doğrultusunda yürütüleceğini vurguladı.

Tekne kiralama turizmine yönelik talep arttı!

yat tekne kiralama kiralık gulet marmaris fethiye bordum antalya

Bu yaz yat turu, mavi yolculuk, tekne kiralama gibi tatil konseptleri turizm sektörünün can suyu olacak. Zira koronavirüs nedeniyle teması minimum seviyeye indirmek isteyen vatandaşlar otellerde kalmak yerine daha izole bir tatil için kiralık villa, kiralık tekne, yat turu seçeneklerine yönelmeye başladı.

Yat ve tekne kiralama konusunda Türkiye’de en çok Marmaris, Fethiye, Bodrum, Göcek, Antalya, Kemer, Bozburun, Datça, Gökova tercih ediliyor. Ege ve Akdeniz’in en güzel koylarının yanı sıra ülkemize çok yakın olan Kos, Simi (Sömbeki), Rodos, Mikanos, Santorini gibi Yunan Adaları gezilebiliyor.

Kiralık villa ile sıfır temaslı tatil

Bu yaz en çok tercih edilen tatil konseptlerinden biri de kiralık villa tatili. Corona virüs tedbirleri kapsamında uzmanların sosyal izolasyona dikkat edilmesi yönündeki uyarılarını dikkate alan ve tatil sezonunu da evde geçirmek istemeyenler, otellerde kalmak yerine Antalya’nın Kalkan ve Kaş bölgesindeki villaları tercih ediyor. Ayrıca Muğla’nın Marmaris, Fethiye, Bodrum, Datça ilçelerinde de kiralık villa hizmetleri sunuluyor.

Lüks villa fiyatları otelde kalmaktan daha ekonomik


Kiralık villalar; açık ve kapalı havuzlu, jakuzili, deniz manzaralı, orman manzaralı şeklinde kategorilendiriliyor. Villalar genelde haftalık ya da aylık kiralanıyor. Aynı villayı birbirini tanıyan 2-3 aile tercih edebiliyor, böylece villa fiyatları 5 yıldızlı otel odası fiyatının da altına inebiliyor. Misafirler isterlerse kendilerine ayrılan alanlarda birbirlerini görmeden izole tatil yapma imkanı yakalayabiliyor. Villaların haftalık fiyatları 5 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor.

Kiralık tekne ve ticari yat turu faaliyetleri ne zaman başlayacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.