Fethiye’de tatil yapmak için 16 neden

Bu yazımızda Fethiye’de tatil yapmak için 16 neden sıralayarak bu bölgenin neden bu kadar sevildiğini anlayacaksınız. Her sene binlerce tatilci ilk durak olarak Fethiye’yi tercih etmektedir. Denizi ve doğal güzellikleri ile her ziyaretçiyi kendine çeken huzurlu yapısı ile Fethiye bu yazıdan sonra sizin de tercih sebebiniz olacaktır.

fethiye kiralık villa

Fethiye’de tatil yapmak için 16 neden

Neden Fethiye’yi bu kadar övdüğümüzü sizlere maddeler halinde sıralamak ve neden gelmeniz gerektiğini anlatmak isteriz. Tatil için gideceğiniz yer, mutlaka sizi kendine çekmeli. Sadece denizi değil doğal güzellikleri de tatilinizi bütünlemeli.

Fethiye merkezi

Dalaman havaalanından yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Fethiye merkezi, bölgenin en canlı yeridir. Alışveriş için mağazalar, cafeler ve gezilecek yerler ile beraber tatilcilerin ihtiyaçları için gerekli her şeyi bulabilecekleri bir merkezdir.

Fethiye’nin göz bebeği Ölüdeniz

Ölüdeniz, Fethiye denilince akıllara ilk gelendir. Sıcak suyu, kumsalı, arkası doğa önü masmavi denizi ile herkesin içini huzurla dolduran bir bölgedir. Ülkemizin turizm merkezlerinden olmasının yanı sıra 2006 yılında Bild gazetesi tarafından En iyi plaj seçilmiştir.

Kabak Koyu ile huzuru bulun

kabak koyu

Kabak koyu, Ölüdeniz’e göre daha sakin bir yerdir.  Fethiye’den Faralya yönüne giderken ulaşabileceğiniz bu koy manzarası ve sakinliği ile size farklı duygular yaşatacaktır. Koya ulaşmak için yürüme sırasında patika tırmanmanız gerekiyor.

Kelebekler Vadisi

kelebekler vadisi

Ölüdeniz gibi Fethiye’nin sembol doğal güzelliklerinden olan yer, mükemmel doğası ile baş tacı noktalardan birisidir. Ulaşım olarak Fethiye’den tekneler ile ya da minibüs kullanabilirsiniz.

Likya Yolu

Antik Likya medeniyetinin yaşadığı Fethiye’den Antalya’ya uzanan uzun ve Dünya’nın en iyi yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu pek çok antik kentin kalıntılarını üzerinde barındıran tarihi bir sentezdir. Yolun tamamını yürümenin ciddi manada hazırlık istediği, yürüyüş sporu yapanların meraklısı olduğu ve sıklıkla ziyaret ettiği önemli bir bölgedir.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent fethiye

18 km yolu ve 200 metre yüksekliği ile her zaman ziyaretçisi olan, kil toprakları ile şifa dağıtan, serin ve temiz suyu ile önünde uzun kuyrukların oluştuğu adıyla aynı saklı bir kent ve doğal bir güzellik. Eğer daha önce gitmediyseniz mutlaka gitmenizi öneririz.

Yamaç paraşütü

Yamaç paraşütü

Babadağ’dan 1700 metre yükseklikten yapılacak en güzel aktivite yamaç paraşütüdür. Cüzi ücretler karşılığında bu bölgede hizmet veren firmaların yardımı ile paraşüt keyfine varabilirsiniz. Eğer fotoğraf ya da video isterseniz ekstra ödeme yapmanız gerekiyor. Atlamayı eğitimli pilot ile yani çift kişilik yapıyorsunuz. Oldukça güvenli.

Kral Amyntas Kaya Mezarları

Kral Amyntas Kaya Mezarları

Tarihe kucak açmayı seven tatilciler için bölgede kurulan ilk yerleşim yeri olan ve ömrü boyunca pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmış Telmessos kentini ziyaret etmelerini öneriyoruz.

Tekne paraşütü (Parasailing)

Yamaç paraşütü eğer size korkutucu geldiyse tekne paraşütü tam sizin için. Daha az yüksek ve güvenli bir zeminde bir tekne tarafından çekilerek paraşüt keyfi yapabilirsiniz.

Dalaman Çayı’nda rafting

dalaman rafting

Dalaman çayı ülkemizde rafting sporuna en çok ev sahipliği yapan önemli merkezlerdendir. 6 kilometrelik bu parkur r3 ve r4 olarak 2 parkura ayrılır. Bu spora merakı olan tatilciler için bulunmaz bir fırsat.

Kabak Koyu

Doğa severler için Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Adeta cennetten bir parça olan bu koyda huzuru bulabilirsiniz. Kabak koyuna dolmuşla ya da tekne turları ile ulaşabilirsiniz.

Kayaköy

Kayaköy Fethiye

Likya medeniyetinin önemli kentlerinden olan Karmylassos kendinin kalıntılarının üzerine kurulmuş olan, merkeze 9 kilometre uzaklıktaki bu eski şehir geçmişte Lebessos olarak da bilinirmiş.

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu

Kıdrak tabiat parkı harika bir plaj keyfi için sizleri bekleyen bir mekandır. Denizi çarşaf misali kumsalı tertemiz havası ise kumsalı gibi temizdir. Giriş için 20tl civarı bir ücreti olan tabiat parkı sizler asla pişman etmeyecektir. Mavinin her tonunu bulabileceksiniz.

Katrancı Koyu

Bölgedeki pek çok doğa harikasından biri olan Katrancı koyu işletmecileri ve okaliptüs ağaçları ile sizleri kucaklayan bir yeşillik harikasıdır. Bölgenin gizli cennetlerinden birisidir aynı zamanda.

Çalış Plajı

Bölgenin en önemli ve güzel plajlarından birisidir Çalış plajı. Kilometrelerce uzanan kumsallar ve kumsal boyunca hediyelik eşya dükkanlarında dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Akşamın ılık rüzgarları ile misafirlerini serinleten plaj, Fethiye’de tatil yapmak için başlı başına bir sebeptir.

Paspatur Çarşısı

Paspatur Çarşısı bir

Restore edilmiş hali ile içerisinde pek çok hediyelik eşya dükkanı, cafe, mağaza, kuyumcu ve butikleri barındıran çarşısı ile misafirlerini kucaklayan tarihi kent ismini ortasından akan Paspatur suyundan almıştır. Rivayete göre bu sudan içen mutlaka Fethiye’ye döner.

Sizlerle bizim gözümüzden Fethiye’de tatil yapmak için 16 neden isimli bir liste paylaştık. Bu listede yer alan her mekan birbirinden güzel ve misafirlerini çeken özellikleri barındırmaktadır. Sizler de Fethiye’de gördüğünüz ve listede yer almayan mekan önerilerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Fethiye kiralık villa fiyatları

Fethiye kiralık villa fiyatları talep ve beklentilerinize göre uygun fiyatlardan başlamaktadır. Kalacağınız gün sayısı, kiralamak istediğiniz dönem ve kiralayacağınız villadan beklentilerinize doğru oranla fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

fethiye kiralık villalar bire bir villa

Firmamız sizlere her zaman en uygun fiyatlarla, tüm taleplerinize uygun villa seçeneklerini geniş portföyü ile size sunacaktır.  Sektördeki tecrübemiz ve tüm Fethiye’de yer alan villa seçeneklerimiz ile kendimize olan güvenimizi müşterilerimize uygun fiyat ve kaliteli hizmet olarak sunmaktayız.

fethiye bire bir villa

Hemen size en uygun kiralık villa seçeneği için bizim ile iletişime geçin ve vakit kaybetmeden tatile şimdiden başlayın.

fethiye kiralık lüks villa

Unutmayın, villa kiralamak sadece tatil yapmak demek değildir, villa kiralamak bir yaşam tarzına sahip olmaktır.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.