MEB’den eğitimde 3 farklı senaryo: Yeni eğitim sistemi gelebilir!

Salgın devam ederse, Türkiye yeni bir eğitim modeli ile tanışabilir. Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönem için; ters yüz sınıf, seyreltme sınıf ve uzaktan eğitim olmak üzere 3 farklı senaryo belirledi. 

meb yeni eğitim modeli

MEB’den eğitimde 3 farklı senaryo: Yeni eğitim sistemi gelebilir!

Bakanlık, salgın nedeniyle Eylül ayında okulların açılamaması ihtimaline karşı farklı senaryolar üzerinde çalışıyor.


Korona virüs salgını bitmezse, Türkiye yeni bir eğitim modeli ile tanışabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni eğitim öğretim yılına ilişkin farklı senaryolar gündemde yer alıyor. Bu konuyla ilgili olarak bakanlık, yaz boyunca her ihtimale karşı salgın mesaisi yapacak.

Ters yüz sınıf modeli

NTV’de yer alan habere göre; üzerinde çalışılan salgın senaryolarından ilki eğitimde “Ters yüz sınıf modeli” Bu modelde, eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak.

Bazı derslerin tamamı uzaktan verilebileceği gibi, bazı derslerde teorik eğitim okulda pratik eğitim evlerde yapılacak.

Öğrenciler okullarında derslerini dinledikten sonra verilen proje ve ödevlerle konuyu evlerinde pekiştirecek. Öğretmenler sürecin her aşamasında öğrencileriyle iletişimde olacak.

Seyreltme sınıf

Bir diğer senaryo ise öğrencilerin kendi okullarında ikili eğitime geçmesi. Bu plana ilişkin fizibilite çalışmaları başlatıldı. Sınıflar için “seyreltme çalışması” yapılıyor.

Senaryo uygulanırsa 40 öğrencilik bir sınıf yarı yarıya seyretilecek.

20 öğrenciye sabah, 20 öğrenciye ise öğlen yüz yüze eğitim verilecek.

Okulların hiç açılmaması veya açıldıktan sonra tekrar ara verilmesi ihitmaline karşı da tam zamanlı uzaktan eğitim planı çalışılıyor.

Çalışmanın içerik planlaması tamamlandı. Öğretmenlerin anlattığı dijital derslerin çekimleri başladı.

Uzaktan eğitim

Söz konusu içerikler, yüz yüze eğitime geçilse dahi EBA TV ve EBA uygulaması üzerinden öğrencilere sunulmaya devam edilecek.

Öğrencilere uzaktan eğitim verilen ikinci dönem boyunca ölçme değerlendirme yapılmadı.

Bakanlık bu konuda da alternatif bir model arayışı içinde. Bu kapsamda, e-sınav merkezlerinin kullanılması da gündemde.


Farklı senaryolara göre, kantin, yemekhane ve ulaşım hizmetlerinin nasıl düzenleneceği üzerinde de çalışılıyor.

Bilim Kurulu üyesi: Bu gidişle okulların açılması zor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.