Bir haftalık detoks kürü ile vücudunuzu toksinlerden arındırın!

Bir haftalık detoks kürü ile vücudunuzu toksinlerden, modern yaşamda maruz kaldığınız ağır metallerden arındırın. Sağlıklı bir yaşama geçmek bir süreçtir. Tüm yanlışları aynı anda değiştirmeye kalkmayın. Adım adım ilerleyin. Unutmayın reformun tek bir günde olması gerekmiyor! Yenilenme ve sağlıklı bir yaşam için 10 öneri ve detoks kürü…

detoks kürü

Bir haftalık detoks kürü ile vücudunuzu toksinlerden arındırın! (aşağıda)

Yenilenme ve sağlıklı bir yaşam için işe öncelikle sofranızı değiştirerek başlayın. Beslenme biçiminizi değiştirdiğinizde, vücudunuz kendini iyileştirir, onarır, hatta yeniler.


Sağlıklı bir beslenme modelinin ilk kuralı olarak çöp yiyecekler olarak tanımlanan abur cuburları hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş; “Bu yiyecekler sigara kadar zararlıdır, içlerinde bin bir zehir, katkı maddesi, kimyasal bulunur. En kötüsü de hepsinin hedef kitlesi küçücük çocuklardır! Kendinizi, ailenizi bunlarla zehirlemeyin” diyor.

Dr. Ümit Aktaş, sofradan başlayıp yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde atılacak 10 adım ile sağlıklı bir yaşama kavuşmanın yol haritasını sundu. Bir haftalık detoks kürü örnek beslenme menüsü paylaştı.

Dr. Ümit Aktaş’tan 10 adımda sağlıklı yaşamın yol haritası

1- Mutfağınızı ve hayatınızı çöp yiyeceklerden arındırın!

2- Yoğurdunuzu evde kendiniz mayalayın.

3- Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin.

4- Tüm işlenmiş yiyecekleri, trans yağları hayatınızdan çıkarın.

5- Geleneksel mutfağımızı, değerlerimizi yeniden keşfedin.

6- Uyku düzeninizi gözden geçirin.

7- Ekmeği, buğday ürünlerini, karbonhidratları sağlıklı alternatiflerle değiştirin.

8- Temiz gıdanın, atadan kalma tohumun izini sürün.

9- Takviyelerle sağlığınızı destekleyin.

10- Her gün yürüyüş yapın.

Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı beslenmeye yönelik atılacak adımlara ilişkin şu önerilerde bulunuyor:

Değiştirebileceklerinize odaklanın, yoğurt mayalayarak başlayın

Sağlıklı yaşama geçiş bir süreçtir. Sağlıklı beslenme adına toprağa ve havaya müdahale edemezsiniz ama mutfağınıza edebilirsiniz. O nedenle değiştirebileceklerinize odaklanın ve ilk iş yoğurt mayalamaya başlayın.


Düzenli olarak ev yoğurdu yediğinizde basit bir soğuk algınlığından diyabete, kalp krizinden kansere kadar tüm hastalıklara karşı güçlü bir kalkana sahip olursunuz. Ailenizi ve kendinizi probiyotik zengini beslenmenin, bağırsak floranızdaki dost bakterileri artırmanın faydalarından mahrum bırakmayın. Yoğurdunuzu pastörize edilmemiş sütten anneannelerinizin yaptığı gibi kendiniz mayalayın.

Temiz gıda devrimi başlatın!

Hibrit tohumlarla üretilen tüm tarım ürünleri sağlıksızdır. Hibrit tohum yerine yerli tohumlarımızdan yetişmiş sebze ve meyveleri tüketmelisiniz. Temiz gıda üreten üreticiyi, temiz tarım yapan çiftçiyi bulmalı ve sofranızı fıtratına uygun besinlerle donatmalısınız.

Doğru üreticiyi bulun ve probiyotik zengini peyniri, pastırmayı, sucuğu beslenme modelinizin başköşesine yerleştirin. Tüm zorluklara rağmen yerli tohumla tarım yapan çiftçinin ürünlerini satın aldığınızda, sadece temiz gıda tüketmiş olmaz, aynı zamanda en değerli emanetimize de sahip çıkmış olursunuz.

Kolajen zengini beslenin

Geleneksel mutfağımızda önemli bir yere sahip olan ciğer, böbrek, kokoreç gibi organ etlerinden haftada en az iki defa tüketmekte fayda var. İlikli kemiği de saatlerce kaynattığınızda açığa çıkan ve kemik suyuna jölemsi bir kıvam veren kolajen, tam bir sağlık mucizesidir. Güçlü bir bağışıklık sistemi, güçlü kemikler, sağlıklı eklemler için kolajen zengini beslenin.

Ekmeksiz yaşamak mümkün!

Ekmek yerine keten tohumu unu, nohut unu, mısır unu, karabuğday gibi sağlıklı alternatifler tüketin. Buğday ve buğday ürünlerinden, tatlıdan, börekten, çörekten, makarna ve pizzadan uzak durmak sağlıklı bir yaşam için atabileceğiniz en önemli adım olacaktır.

İnsülin direnci, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, kanser ve daha nice hastalıkların sorumlusu bu yiyeceklerdir. Ekmekten, makarnadan, pizzadan uzak durdukça kan şekeriniz dengeli seyredecek ve açlık ataklarınız son bulacak. Rejim yapmadan kilo vermeye başlayacaksınız.

Dr. Ümit Aktaş’tan detoks kürü

Bir haftalık detoks kürü ile vücudunuzu toksinlerden, modern yaşamda maruz kaldığınız ağır metallerden arındırın.

Kahvaltı: Şekersiz yeşil çay, 20 adet zeytin, kahvaltı salatası (mevsim yeşillikleri, zeytinyağı, limon suyu ve ev yapımı elma sirkesiyle hazırlayın), 3 adet ceviz, 3 adet kuru kayısı, 10 adet badem

Ara öğün: 1 detoks içeceği (tarifi aşağıda yer almakta)

Öğle yemeği:

Haftada 4 gün 1 porsiyon kuru bakliyat,
Haftada 3 gün 1 porsiyon sebze yemeği
Salata, 3 adet ceviz

Ara öğün: 1 detoks içeceği (tarifi aşağıda yer almakta)

Akşam yemeği: 1 kase çorba, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, 1 yemek kaşığı keten tohumu.

Ara öğün: 1 detoks içeceği (tarifi aşağıda yer almakta)

Detoks kürü içeceği tarifi: 


1 adet orta boy havuç, 1 adet küçük boy kırmızı pancar, 10 sap taze ıspanak,1 kereviz sapı, 1 portakal, 2 parmak büyüklüğünde taze zencefil kökü, 1 limon ve 1 fincan içme suyunu katı meyve sıkacağından geçirin ve tüketin. Her gün taze olarak hazırlayın.

Düşük kalorili içecekler ve lezzetli smoothie tarifleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.