Ana Sayfa Gündem Muharrem İnce Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı

Muharrem İnce Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı

“Memleket Hareketi”ni başlatacağını duyuran CHP’li Muharrem İnce, bugün 1000 gün sürecek yeni yol arayışına girdi. Milli Mücadele’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 101’inci yılında Sivas’tan hareketini başlatan Muharrem İnce, destekçilerine ilk hitabında şunları söyledi: “Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir. İktidar iktidar diye haykıranlarız biz.”

Muharrem İnce

Muharrem İnce Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı (video aşağıda)

‘Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlatan Muharrem İnce, kendisini karşılayan kalabalığa şunları söyledi:

• Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Böyle bir ortamda Sivas’tan yola çıkıyoruz.

• Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir.

• Bizim derdimiz gençlerin beyin göçünü engellemektir.

• Bir her türlü ayrımcılığa karşı dik duranlarız. Biz demokrasi ve özgürlük neferleriyiz.

• Türkiye’yi dijital üretim merkezi yapacağız. Tersine beyin göçünü başlatacağız.

• Gelin bir olalım diri olalım.

memleket hareketi

• 92 parti var kimse finansörlerini sormuyor ama bize soruyorlar. Bir tane kiraladığımız bu otobüs var, 10 yaşında. Sadece otobüs kiraladık, finansörümüz yok. Bize milyon dolarlar lazım değil, bize yürek lazım, cesaret lazım.

• Türkiye’nin yeni bir tek adam partisine, tek adam hareketine ihtiyacı yoktur. Ortak akılla, ortak iyiyi bulacak bir oluşuma. İktidar iktidar diye haykıranlarız biz.

• Türkiye’de iktidarı Joe Biden’ın değil Türk milletinin değiştireceğine inanan mandaya karşı çıkan Tıbbiyeli Hikmet’in torunlarıyız biz

ince sivas

Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek yola çıktı

İnce sabah erken saatlerde Sivas’a gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. İnce, VIP bölümüne girişi öncesi soruları yanıtladı.

Muharrem İnce, “Önce bir kere kendimizi korumalıyız. Herkese uyarılarım bu yönde olacak. Sosyal mesafe, maske kuralı ve hijyene dikkat edeceğiz. Özetini yaparsak memleket hareketi Türkiye’nin bereketi olacak” diye konuştu.

Anket: Cumhur İttifakı ne yaparsa yapsın yüzde 50’yi yakalayamıyor!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.