Askıda ekmek mi askıda MHP mi?

AKP iktidarının buzdolabı üzerinden ekonomiyi yorumlamasından sonra, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “askıda ekmek” projesi (!) ekonomik olarak kayda değer bir çalışma olsa gerek! Bu proje (!) ile sanki halk MHP’yi askıya alacak gibi duruyor!..

bahçeli mhp askıda ekmek

Bilindiği üzere MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde “askıda ekmek” projesini (!) gündeme getirdi.

‘Proje’ diyorum; çünkü Bahçeli’nin ülke gündemine kayda değer bir projesi yok. En büyük projesi bu olsa gerek. AKP’nin değirmenine su taşımaktan başka bir niteliği olmayan bir parti haline geldi Bahçeli sayesinde MHP maalesef…


Meclis’te nedense araştırılması istenmeyen (acaba neden istenmiyorsa?!) önergelerin arkasında AKP – MHP ortaklığı yatıyor!

Örneğin geçtiğimiz günlerde Hatay’da çıkan büyük yangının araştırılma önergesinin reddedilmesi gibi. Tıpkı 15 Temmuz’un araştırılmasının reddedilmesi gibi!

Çıkan yangınlardan sonra turistik yerlerde otel veya villa dikilmişti öyle değil mi, yoksa yanlış mı hatırlıyorum?!..

Neyse… Sonuçta ağacın yeşili mi yoksa doların yeşili mi?! Öyle değil mi?..

***

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl soğan, patates gibi sebzelerin fiyatlarının yükselmesinden dolayı belediyelerin tanzim kuyrukları ortaya çıkmıştı. İktidar, sıkışması nedeniyle bunu gündeme getirmişti, ancak maalesef göz boyamak için yapılmıştı ve zaten devamı da gelmedi.

Şimdi de askıda ekmek projesi (!) ile gündeme geldiler. AKP ve MHP buna ‘din kardeşliği, birliktelik, komşusu aç – tok’ noktasından bakarken; CHP ise bunu ekonomik krize, yoksulluğa, açlığa getirdi.


Kim, hangi noktadan bakar bilmiyorum ama bu durum, ülke ekonomisinin battığının bizzat resmidir!

Keşan’da da Kızılay’a kan bağışlayana 5 litrelik ayçiçeği verilmesi kampanyası başlatıldı ve ilk 300 kişiye yağ verildi.

Tam bir ekonomik kepazelik!

MHP liderini kutlamak gerekir yine de! Ne de olsa vatandaşı düşünecek bir ilmi (!) çalışmanın içerisine girerek ‘askıda ekmek’ projesini gündeme getirdi.

Vatandaşa iş bulup emeğin kutsallığını hatırlatmak yerine yani balık tutmayı öğretmek yerine, balık vermeyi tercih ediyor.

Askıda ekmek bana, o eleştirdikleri 1980 öncesi gaz kuyruklarını hatırlatıyor. Eminim, Bahçeli o günleri de çok iyi hatırlıyordur. Milliyetçi Bahçeli, ABD ambargosunu…

İktidarın buzdolabı satışlarından yola çıkarak ekonomiyi tarif etmesinden sonra Bahçeli’nin ‘askıda ekmek’ projesi Türkiye’nin ne hale geldiğini ortaya koyuyor.

Devlet Bahçeli bu projeyi düşünürken ekmek mi askıda olacak yahut bu gidişle MHP mi askıda olacak tartışmasını yapması gerekir.


Sağ / Milliyetçi siyasette İYİ Parti’nin yükselişi MHP’nin halk tarafından “askıya” alındığını gösteriyor…

Seçim anketi: AKP’de düşüş sürüyor, İYİ Parti yükseliyor!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…