Cumhur İttifakı’nın korkusu Kemal Kılıçdaroğlu!

Cumhur İttifakı siyasi çemberde birçok manevra yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bu manevralara cevap vermeye çalıştı. Siyaset bir nevi karşılıklı mücadeleye sahne oluyor… 

kemal kılıçdaroğlu

Cumhur İttifakı’nın korkusu Kemal Kılıçdaroğlu! 

İkinci bir Bülent Ecevit…


Ecevit tarzında siyaset güden bir kişiliğe sahip. Politik normların dışında hareket eden bir siyasetçi…

Ecevit, Erdal İnönü gibi yumuşak bir üslubu olan; siyaseti kibar bir dille yerine getirmeye çalışan bir devlet adamı…

Bürokrasiden geldiği için devleti tanıyan, bilen biri…

Güçlü bir bilgi birikimine sahip diyebiliriz, özellikle ekonomi alanında…

Hakkı, hukuku, adaleti, özgürlükleri, insan haklarını, demokrasiyi savunan; vicdani kriterlerden ödün vermek istemeyen biri…

Siyasete yeni girdiğinde AKP iktidarının yöneticileri bir iddiada bulundu: “SGK’yı batırdı” dediler. Halbuki o dönemin siyasilerinin aldığı kararlardan dolayı SGK’da açık oluşmuştu!

Kılıçdaroğlu ile daha önce ortak hareket eden, ‘başkanlık’ gibi ‘kırmızı çizgileri’ olan Bahçeli daha sonra çizgilerini sarıya, pembeye çevirdi.

Meydanlarda AKP iktidarına ip atan Bahçeli, bu kez Meral Akşener’in partisine ‘İP’ demeye başladı. AKP’ye karşı Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket eden Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na giderken ‘U’ dönüşü yaparak AKP’nin kayığına binmiş oldu!

İnançlar üzerinden siyaset yapıldı. Kılıçdaroğlu mezhebi kimliğinden dolayı yuhalatıldı! Atatürk boşuna laiklik dememişti!


2014 yılında Orhan Övet, Kılıçdaroğlu’na iki yumruk attı! Bunu, hem de Meclis koridorlarında yaptı!

Artvin’de Kılıçdaroğlu’na PKK tarafından saldırı gerçekleştirildi!

Çubuk’ta şehit cenazesinde, bu kez Osman Sarıgün adında biri Kılıçdaroğlu’nu yumrukladı! Adamın sırtı sıvazlandı! “Koçum Osman Amca!” denildi…

Adalet yürüyüşü yaptı. Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. DEAŞ eylem saldırısı ortaya çıktı. Oğuzhan Korkmaz bu plandan 14 yıl ceza aldı.

Geçtiğimiz günlerde yine bu kez Alaattin Çakıcı tarafından tehdit edildi. Bahçeli, Çakıcı için dava arkadaşım dedi.

Bitmedi!..

Bu da yeterli olmaz denildi. Meclis’te Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlandı!

Buna karşı Kılıçdaroğlu “Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz!” dedi.

Cumhur İttifakı son günlerde çok zor durumda. Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle halkın desteği azaldı. Bu yüzden Kılıçdaroğlu, CHP’nin başından gönderilmeli ki, Cumhur İttifakı ayakta kalabilsin!


Kılıçdaroğlu yumuşak ama bir o kadar güçlü bir muhalefet yapıyor. Görünen o ki, Cumhur İttifakı için Kılıçdaroğlu ciddi bir engel!..

Güçlü başkanlık güçlü Devlet Bahçeli’yi doğurdu!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…