Manchester United – İstanbul Başakşehir: Old Trafford’da kaybolduk!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 4. Hafta karşılaşmasında temsilcimiz İstanbul Başakşehir, Manchester United deplasmanında rakibine 4-1 yenilerek 3 puanla son sırada yer alıyor.

manchester başakşehir

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester United ilk dakikalarda bulduğu golle oyunu 1-0’a getirdi. Maça hızlı başlayan İngiliz ekibi kalecimiz Mert Günok’un elinden kaçırdığı topla 2-0 öne geçti. Erken gelen gollerle oyunun başında demoralize olan İstanbul Başakşehir oyuna bir türlü konsantre olamadı.

İlk yarı bitmeden ceza sahasında gerçekleşen pozisyonda rakibini omuz atarak düşüren oyuncumuzun yaptırdığı penaltıyla temsilcimiz 3-0 geriye düştü. İlk yarıda beklenenin çok altında performans gösteren İstanbul Başakşehir, Old Trafford deplasmanında işi zora soktu. Özellikle deplasmanda oynanan bu tip karşılaşmalarda öncelikle oyunu tutarak rakibi tartmak, oyunun temposunu düşürmek yapılacak en önemli hamlelerden birisiydi. Ancak karşılaşma 0-0 devam ederken İstanbul Başakşehir’in fazlasıyla öne doğru çıkması erken gelen gollere sebebiyet verdi.


İkinci yarıya 3-0 geride başlayan İstanbul Başakşehir yapılan değişikliklerin de etkisiyle rakibine göre topla daha fazla oynamaya başladı. Deniz Türüç’ün frikikten attığı golle 3-1’e gelen oyunda istekli futboluyla dikkat çeken temsilcimiz özellikle bu golün ardından önemli pozisyonlara girdi. Bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen İstanbul Başakşehir son dakikalarda yediği golle karşılaşmayı 4-1 kaybederek son 2 haftaya odaklanmaya başladı.


Pandemi sebebiyle normal takvimin dışında oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında gruptaki 5. Hafta karşılaşmaları önümüzdeki hafta oynanacak. İstanbul’da Alman temsilcisi RB Leipzig’i ağırlayacak olan İstanbul Başakşehir, hem Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkma hem de UEFA Avrupa Ligi’ne kalma iddiasını devam ettirmek için kritik bir maça çıkacak. Şampiyonlar Ligi 1. Hafta karşılaşmasında RB Leipzig’e 2-0 kaybeden temsilcimiz ikili averajda da avantajlı skoru almak için ekstra mücadele sergilemesi gerekiyor.


Şampiyonlar Ligi grup maçlarında geriye kalan 4 haftada zaman zaman etkili futbol oynayan İstanbul Başakşehir’in bu futbolunu karşılaşmanın geneline yayması gerekiyor. Lig ve Avrupa kupası maçlarının birbirine sıkıştığı bu dönemlerde geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş’a 3-2 kaybeden İstanbul Başakşehir, Süper Lig’in 10. Haftasında evinde Denizlispor’u ağırlayacak. Bu karşılaşmanın ardından Şampiyonlar Ligi serüvenine devam edecek olan temsilcimize RB Leipzig karşısında başarılar diliyoruz.

Astroloji: Neptün Balık burcunda burç yorumları