Meral Akşener’in İyi Parti’si güç mü kazanıyor?

Önce Devlet Bahçeli’nin yuvaya dön çağrısı, sonra Ümit Özdağ’ın açıklamaları… Son anket sonuçlarına göre 14-15 puanı bulduğu iddia edilen Meral Akşener ve İyi Parti son günlerde çok konuşulur oldu.

Meral Akşener İyi Parti güç mü kazanıyor?

Meral Akşener’in İyi Parti’si güç mü kazanıyor?

Atatürk’ün hemşerisi…


Selanik’ten Kocaeli’ye yerleşmiş Balkan Türk’ü bir ailenin kızı…

Tam bir Türk milliyetçisi…

Ağabeyinin MHP Kocaeli il başkanı olması onu da siyasete sürükledi. Akşener için siyasetin ‘Asena’sı dersek yalan olmaz herhalde…

Tuttuğunu koparan, istediğini alan tam bir Türk kadını…

Türkiye’nin ilk kadın içişleri bakanı…

Bu noktaya tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

AKP’nin kuruluş aşamasında yer almış ve daha sonra ‘Milli görüş çizgisi’nden çıkamadığını düşündüğü için partiden ayrıldı (burası önemli, biraz sonra değineceğiz).


AKP’de doku uyuşmazlığı yaşayınca ağabeyinin partisi olan MHP’ye döndü. 2001 yılından 2016 yılına kadar MHP’de kaldı (buraya da dikkat).

Parti içinde kendi yerini güçlendirdi. Devlet Bahçeli ile ters düşünce, parti içi muhalefet oluşturdu. Akşener bir anda istenmeyenler arasına katıldı.

AKP ve MHP’de bir biat kültürü olduğu için muhalefet edenler teker teker silindi her iki partide. Akşener de maalesef bu kervana katıldı.

Meral Akşener yeni çözüm yolları aradı ve MHP’yi örgütleyerek kongreye gidilmesini sağladı. Seçimler yapıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli bu kongreyi tanımamasına rağmen, Akşener seçimleri kazandı. Hatta AKP’ye sert muhalefet yapan ve daha sonra partiden ihraç edilen Cemal Enginyurt ağustos ayında “Meral Akşener 715 oyla seçimleri kazanmıştı. Bu seçimin iptal başvurusunu da bizzat ben yaptım” itirafını yapmıştı.

Bir süre sonra Akşener, İyi Parti’yi kurdu ve kısa sürede siyasette liderliğini kanıtladı. Hatta eski genel başkanı olan Bahçeli’nin karizmasının da önüne geçti. Siyaset ve kamuoyu bir ‘Meral abla’ kazandı.

Şimdi yukarıda ‘dikkat’ dediğim noktaya gelebiliriz… Meral Akşener ve partisi, siyasette yükselince Cumhur İttifakı (AKP – MHP) bir anda kendisini “FETÖCÜ” ilan etti! Ne hikmetse 2001 yılında ne AKP ne de MHP söz konusu iddiayı dikkate almamışlardı!..

Daha da ötesi var! Görüldü ki, Akşener’in partisi %14-15’i görünce milliyetçi kamuoyunda MHP’nin yerini almasından dolayı Bahçeli, Akşener’e “Yuvana dön” dedi.


İyi Parti’de son günlerde sular durulmuyor. Buna yönelik, Akşener’in bu olup bitenlere karşı siyasi duruşu da önümüzdeki günlerde bir o kadar merak konusu olacak!..

Ali Babacan memlekete DEVA olur mu?


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…