KOVİD: Kılıçdaroğlu Olmasa Valla İş Düzelecek!

Cumhurbaşkanımız geçen gün uzun uzun corona yasaklarını açıklıyordu. Bir ara iş uzayınca kalktım, mutfaktan çay almaya gittim. Döndüğümde bir de baktım ki muhalefete saydırmaya başlamış. Allah Allah!.. Konu hangi ara buraya geldi diye düşünürken herhalde reytinginin dibe vurduğunun farkında olmuş olmalı ki, kendini izletmek için bunu bir fırsat olarak kullanıyor dedim kendi kendime…

Covid: Kılıçdaroğlu olmasa valla iş düzelecek!

KOVİD: Kılıçdaroğlu Olmasa Valla İş Düzelecek!

İlk başlarda açık söyleyeyim anlayamıyordum. Koskoca cumhurbaşkanı otobüse kimin bineceğini, metrobüsten kimin ineceğini; hamamda kimin yıkanacağını, kime kese atılacağını; berberlerin ne zaman saç keseceğini, ne zaman tarayacağını; evlerin pencerelerinin açık mı olacağını yoksa sıkı sıkıya kapalı mı tutulacağını; paket servisin mi yoksa gel-al hizmetin mi verileceğini tek tek açıklar mı diyordum.


Geç oldu ama geçen gün anladım.

Sevgili cumhurbaşkanımız geçen gün karşısına oturtmuş kabine üyelerini, uzun uzun corona yasaklarını açıklıyordu. Bir ara iş uzayınca kalktım, mutfaktan çay almaya gittim. Döndüğümde bir de baktım ki muhalefete saydırmaya başlamış. Allah Allah!.. Konu hangi ara buraya geldi diye düşünürken herhalde dedim; içişleri bakanı Cehape genel merkezinin gizli bölmelerinde virüs dolu poşetlerin ele geçirildiği notunu iletti kendisine.

Sonra birden zihnim açıldı. Reytinginin dibe vurduğunun farkında olmuş olmalı ki, kendini izletmek için bunu bir fırsat olarak kullanıyor dedim kendi kendime. Fakat bence yanlış taktik uyguluyor. Baştan yasakları verip sonra siyasi konulara girerse millet zaping yapabilir. Tavsiyem; baştan iyice muhalefete saydırması, alt yazıyla da sürekli “Az sonra yeni yasaklar” puntosunu geçirerek merakı dozunda tutması.


Danışmanları gerçekten iş bilmez, kılıç kullanmaz adamlarmış. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bunların danışmanlığına mı muhtaç kaldı Allah aşkına!.. Halbuki beni danışman yapsa ben ona daha ne akıllar veririm.

Amasya’nın çiftçisi neden kızıyor ki?


Taner Erim
1966 yılında İstanbul'da doğan yazar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hava Kuvvetlerinin çeşitli birimlerinde hekim olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında emekli olmuştur. Halen özel sektörde kulak burun boğaz uzmanı ve bir yüksek öğretim kurumunda öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan yazarın ilgi alanları siyasi tarih, sinema ve motosiklettir.