Beşiktaş – Galatasaray: 2-0

Ezeli rekabetin 348. karşılaşması Beşiktaş’ın galibiyetiyle sonuçlandı. Siyah Beyazlılar liderlik koltuğunun keyfini çıkarmayı sürdürürken Galatasaray evine üç puan kayıpla döndü.

Beşiktaş - Galatasaray: 2-0

Türk futbolu yine tarihi bir geceye tanık oldu. İki dev, Beşiktaş ile Galatasaray, ezeli rekabetin 348. randevusu için Vodafone Park’ta karşılaştı. Tarihi gecede tribünler boş olsa da bizler büyük bir heyecanla televizyonlarımızın başındaydık. İstiklal Marşı okundu, saha seçimi yapıldı, maçın orta hakemi Cüneyt Çakır’ın başlama düdüğünü çalmasıyla karşılaşma başladı.

İlk yarıda Siyah Beyazlılar gol aradı, Sarı Kırmızılılar savunmaya dönük oynadı.

Maçın ilk 30 dakikasında, biraz da Galatasaray’ın oyunu kendi sahasında kabul etmesinden dolayı, Beşiktaş orta sahada daha hakim göründü. Dakikalar ilerledikçe Siyah Beyazlılar’ın oyundaki egemenliği daha da arttı. Fakat, beklenenin tam aksine maçın ilk gol pozisyonunu Marcao ile Galatasaray yakaladı; 32. dakikada Brezilyalı stoperin çektiği kavisli şut Atiba’nın yerinde hamlesiyle savuşturuldu. İki dakika sonra Larin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalenin üstünden dışarı atarak boşa harcadı.


İkinci yarı her şey Beşiktaş’ın istediği gibiydi.

İkinci yarıda oyun her iki takım adına ilk yarıdaki gibi sürüyordu ki Diagne, son derece gereksiz bir müdahale sonrasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Sarı Kırmızılar’ın savunmaya dönük oyun anlayışında bir değişiklik görülmedi ama ilerleyen dakikalar Beşiktaş’ın eksik rakibi karşısında orta sahadaki egemenliğini daha da arttırdı.

beşiktaş

70. dakikada Sergen Hoca’nın Mensah ve Nkoudou’yu oyuna sokmasından sonra oyunu iyice rakibinin sahasına yığan Siyah Beyazlılar, 79. dakikada Jozef de Souza’nın ceza sahası içinden kaleyi görerek yaptığı yumuşak vuruşuyla sarı kırmızılı fileleri havalandırmayı başardı. Galatasaray gol yedikten sonra, ileri ikiliye geçen Babel ve Donk ile rakibinin üzerine geldi ama kaydadeğer bir pozisyon üretemedi. Beşiktaş, 91. dakikada rakibinin sahasında kaptığı topu hızlı bir karşı atağa dönüştürerek Nkoudou ile ikinci golü buldu.


Maçın geneline bakarsak oyun kalitesinin yüksek olduğunu söylememiz zor. Ama her iki takımın oyuncuları da aralıksız yağan kara karşın iyi bir mücadele sergilediler, ıslak zemin top kontrolünü zorlaştırsa da ellerinden geleni yaptılar. Beşiktaş maç boyunca gol atmayı çok istedi, Galatasaray ise beraberlik için oynadı. Beşiktaş’ın kalecisi Ersin son dakikada yaptığı kurtarış, solbeki Rıdvan da tüm maç boyunca gösterdiği performans ile geleceğe doğru parlak ışıklar saçtılar.

bjk gs maçı

Sergen Hoca, ligin ilk yarısında oynadığı üçüncü büyük maçı da kazanarak takdire değer bir istatistiğe imza atmış durumda. Beşiktaş’ın saha içerisindeki sabır ve disiplini oldukça dikkat çekici. Fatih Hoca’nın, bu maçtaki oyun anlayışı gol yememe üzerine kuruluydu. Galatasaray 10 kişi kalınca fiziksel dayanıklılığı zayıfladı, birinci golü yedikten sonra oyun planı başarısızlığa uğradı. Cüneyt Çakır’ın yönetimindeki hakem dörtlüsü ise maçın başından sonuna kadar başarılı bir yönetim gösterdi.


Her iki takımın oyuncularına, seyircisiz tribünlere ve Covid-19’un moral bozucu etkilerine karşın gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkürler… Süper Lig’in heyecanı gittikçe artıyor, haftalar geçtikçe artmaya devam edecek.

Football Benchmark: Avrupa Şampiyonları Raporu 2021


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.