ABD, Work and Travel vizesi vermeyecek: Gerekçe korona vakalarındaki artış

ABD, Work and Travel 2021 programı için vize başvurularının iptal ettiğini duyurdu. Gerekçe olarak korona vakalarındaki artış gösterildi. ABD’nin Türkiye Başkonsolosu Jayne Howell açıklama yaptı.

ABD, Work and Travel vizesi vermeyecek

ABD Büyükelçiliği Türkiye Başkonsolosu Jayne Howell’ın, ABD Ankara Büyükelçili’ğinin resmi Youtube kanalı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, ABD bu sene Covid-19 vakalarındaki artıştan ötürü “Work and Travel” vizesi vermeyecek.

Work and Travel hizmet ve danışmanlık şirketleri ile Büyükelçilik arasında geçen toplantılar sonucu alınan karara göre bu sene ABD, Work and Travel amaçlı vizeleri askıya alıyor.


ABD Büyükelçiliği’nde Başkonsolos olarak görev yapan Jayne Howell’ın açıklaması şu şekilde:

• Bu sezon “Summer Work and Travel” programına katılmayı isteyenler için kötü haberim var. Türkiye’deki ABD büyükelçiliği ve konsoloslukları, 2021 Summer Work and Travel sezonu için vaktinde vize veremeyecektir. Bu haberi sizlerle paylaşmanın hayal kırıklığı içerisindeyim;

Ama biliyoruz ki, sizin de ilerisi için plan yapmanız gerekiyor ve fazla vakit geçirmeden haberdar edilmeyi hak ediyorsunuz. İş arkadaşlarım ve ben, seslerini duyuran öğrencileri alkışlıyoruz. Sizlere, gösterdiğiniz ilgi ve pandemi konularında güvende kalmak için nasıl önlemler alınabileceğini dair düşünceli önerileriniz için teşekkür ederiz.

• Bu programın sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve hayal kırıklığınızı paylaşıyoruz. Öğrenci değişim programları, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında kültürler arası anlayış ve kişiler arası bağlar oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Fakat süregelen Covid-19 pandemisinden dolayı rutin vize faaliyetlerimize devam edememekteyiz.

• Bunun yol açtığı zahmet ve sıkıntılardan dolayı üzgünüz ve bilhassa programa geçen yıl da katılamayan kişilerin hislerini anlıyoruz. Pek çok kişi için bu türlü zorluklar yaratan bu pandeminin bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Faaliyetlerimiz ve mevcut hizmetlerimizle ilgili güncel bilgilere ulaşmak için sosyal medya hesaplarımızı ve internet sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Teşekkürler.


Work and Travel programı nedir?

Summer Work and Travel (SWT) size hem unutulmaz bir macera yaşatıyor hem de hayatla tanıştırıyor. SWT ile belki de ilk kez tek başınıza yurtdışına yolculuk yapacak, ilk defa bir işiniz, patronunuz ve mesainiz oluyor; ilk defa kendi kazandığınız para ile ayakta kalmaya çalışıyorsunuz; sorumluluk ve inisiyatif sahibi olarak gerçek hayatta da yüzleşmek zorunda olduğunuz birçok sorunla kendiniz yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz. Bu program öğrencilere alternatifi olmayan bir kişisel gelişim ve öz güven kazanma olanağı sağlıyor.

Öğrencilerin ayda ortalama 1.500 dolar kazanabildiği ve program için gerekli olan yaşam ve seyahat masraflarınızı karşılayabildiği programda hem çalışıyor hem de Amerika’yı gezebiliyorsunuz.

Program sonunda ömür boyu unutulmayacak tecrübe ve birikimlerle ülkenize geri dönüyorsunuz. Amerika’da kaldığınız 4 ay boyunca İngilizcenizi geliştirme ve günlük hayatta pratik yapma fırsatını buluyorsunuz.

İngilizce konuştukça yabancı dilinize olan güveniniz artıyor ve her ortamda kendinizi İngilizce olarak ifade eder hala gelebiliyorsunuz. Bu güven sayesinde pratik yeteneğiniz artıyor ve yabancı dil korkunuzun yok olmasını sağlıyorsunuz.

Türkiye için SWT programı süresi 15 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasındadır. Work and Travel’da çalışılacak işin iş başlangıç ve iş bitiş tarihleri bu tarihler arasında kalacak şekilde katılımcının 2. dönem okul bitiş tarihine ve yazın okulun açılış tarihlerine göre ayarlanmaktadır.

Her yıl 15 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenmekte olan Summer Work And Travel programına katılan öğrenciler, J-1 vizesi alarak Amerika’da 4 ay çalışma ve yaşama olanağına sahip olurlar.


Work and Travel programı, katılımcı öğrencinin Work and Travel programında iş yerleştirmesinin yapıldığı işverenine karşı Türkiye’de yaptığı anlaşma kapsamında sorumluluğunun olduğu bir programdır. Bu yüzden öğrenci kendinden istenilen işleri yapmak zorundadır, çünkü Türkiye’deyken bunun teyidini vermiştir.

Covid aşısında Türkiye’ye kötü haber: Çin aşısı olana AB vizesi yok iddiası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.