AKP’li Çorum Belediyesi’nin 25 milyon lira harcadığı harabe!

AKP’li Çorum Belediyesi tarafından yapımına 2017 yılında başlanan ve 25 milyon 161 bin liralık kapalı spor salonu yarım kaldı!

akp çorum 25 milyon liralık harabe

AKP’li Çorum Belediyesi tarafından 2017 yılında 3 bin 500 kişilik ve 25 bin metrekare alanda kapalı spor salonu yaptırmak için için Ensar İnşaat adlı şirketle, 25 milyon 161 bin liraya sözleşme imzaladı.

Kapalı spor salonunun yaklaşık yüzde 70’i yapılmışken, ödenek yetersizliğinden inşaat durdu. 31 Mart’ta AKP’den kentin yeni Belediye Başkanı olan Halil İbrahim Aşgın da kapalı spor salonunu bitirmek için bir girişimde bulunmadı. 4 yıldır atıl durumda kalan kapalı spor salonu harabeye döndü.


“Belediyeler spor salonları değil, asli hizmetlerini yapsın!”

Kentte yarım kalan projelerin tamamlanması ve halkın hizmetine sunulması için mücadele eden CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Yapılacak yatırımlar düzgün planlanmalı. Spor salonu inşaatı yapmak belediyenin değil, Gençlik ve Spor Bakanlığının göreviydi. Ancak maalesef Çorum Belediyesi, görevi olmadığı halde böyle bir yatırıma kalkıştı. Yatırım yarım bırakıldı ve hizmete açılamıyor.

Spor Bakanlığı, yatırımın geri kalan kısmını taahhüt edip tamamlamalı ve en kısa zamanda burası halkın hizmetine açılmalıdır. Plansız işlere harcadığınız paralar ile milli serveti heba etmeyin. Önce asli görevlerinizi yerine getirin. Yolu, imar düzenlemesi olmayan, kentsel dönüşüm bekleyen birçok bölge var. Önce mahallelerin sorunlarını çözün, sonra devletin, hükümetin yapması gereken işlere yardımcı olursunuz” diye konuştu.


CHP’li Mehmet Tahtasız, yarım kalan yatırımın tamamlanması için yetkilileri göreve çağırdı.

Balyalar halinde paralar: Bir eski ‘danışman’, iki farklı açıklama!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.