Balyalar halinde paralar: Bir eski ‘danışman’, iki farklı açıklama!

Ahmet Şık, sosyal medyada AKP’li vekilin kuzeni ve aynı zamanda danışmanı olan Ömer Faruk Işık’a ait olduğunu öne sürdüğü araba bagajında balyalar halinde para görüntülerini paylaştı. AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, söz konusu ismin kendisinin şu an danışmanı olmadığını, Aralık ayında ayrıldığını belirtti.

ahmet şık akp balyalar halinde paralar

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Twitter’dan bir video paylaşarak balyalar halinde euroların sahibinin AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın‘ın kuzeni ve aynı zamanda danışmanı da olan Ömer Faruk Işık‘a ait olduğunu öne sürdü.

Söz konusu görüntülerin Adıyaman’daki yerel sitelerde haberlere de yansıdığını ancak bu içeriklerin kaldırıldığını belirten Ahmet Şık; “Adrese teslim ihale gerçekleşmeyince verdiği yüksek meblağdaki rüşveti geri isteyen, ret yanıtı alınca ‘Elindeki görüntü ve belgeleri yayınlayacağını’ söyleyince de ‘tehdit/şantaj’ iddiasıyla birkaç ay önce tutuklanan Adıyamanlı genç iş insanı belki bu konuda konuşmak ister” ifadesini kullandı.


AKP’li Ahmet Aydın: Ömer Faruk Işık’ın görevi 15 Aralık’ta sona erdi

AK Parti’li Ahmet Aydın, Ahmet Şık’ın paylaşımlarından ardından yaptığı açıklamada, “Bir kısım çevreler yalan ve iftiralarını tekrar tekrar ısıtıp gündeme getirmeye devam ediyorlar. Aylar önce açıkladığımız, bugün maksatlı olarak tekrar gündeme getirilen ve danışman olarak zikredilen Ömer Faruk Işık’ın bu görevi 15.12.2020’de sonlandırılmıştır” dedi.


Işık’ın kendisinin danışmanı olmadığını ifade eden Aydın, “Konu, aylar öncesinde yargıya intikal etmiştir ve yargı gereğini yapacaktır. Biz adı gibi AK olan davamıza kimsenin toz kondurmasına asla müsaade etmeyiz!” diye yazdı.

Ahmet Şık: Süleyman Soylu görüntülerdeki balyalar halindeki paranın kimlere gittiğini araştırabilir


Ahmet Şık ayrıca, “Meseleyi siyasallaştırmaya çalışıyorlar’ diyen Süleyman Soylu, videoda yer alan görüntülerdeki balyalar halindeki paranın kimlere gittiğini, neyin karşılığı ödendiğini araştırabilir. Zaten işgal ettiği makam kendisini bununla görevlendiriyor” diye yazdı. (Kaynak: Independent Türkçe)

İşte Ahmet Şık’ın paylaştığı o görüntüler:

Kürşat Ayvatoğlu’ndan açıklamalar: Uyuşturucu batağına saplandım, araba alıp satarak para kazandım! AK Parti’nin gücü için orada olmak istedim. Bu düşünce tarzı beni daha büyük yanlışların içine sürükledi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.