TOKİ için zeytin ağaçlarını sokağa çıkma yasağında kestiler!

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde sokağa çıkma yasaklarında TOKİ için 200’e yakın zeytin ağacının kesilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

toki zeytin

Bozdoğan’da 200’e yakın zeytin ağacının belediye ekipleri tarafından kesilmesi vatandaşlar ile belediye çalışanlarını karşı karşıya getirdi. Yenice Mahallesi sakinleri ağaçların önce kesildiğini, ardından köklendiğini söylerken, Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş ise zeytin ağaçlarının başka yere nakledildiğini savundu.

“Hiç mi vicdanınız sızlamadı”

Zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar; “Burada hazır yetişmiş 25-30 senelik zeytin ağaçlarını kestiler. Hiç mi vicdanları sızlamadı. Bir zeytin ağacı kaç senede yetişiyor. Zeytin koruma kanunu var. Vatandaş bir zeytin ağacını kesemiyorken, belediye bir günde 200’e yakın ağacı önce kesti sonra yerinden söktü” ifadelerini kullandı.


toki aydın bozdoğan

AKP’li Başkan: O bölgede TOKİ yapacağız


Bozdoğan’ın AKP’li Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş basın mensuplarına yaptığı açıklamada bölgede TOKİ konutlarının yapılacağını söyledi. Altıntaş; “İlçemiz Yenice mevkiinde TOKİ projemiz var. Belediye olarak kurumlardan gerekli izinlerimizi aldık. Zeytin ağaçlarını kesmiyoruz. Oradan söktüğümüz ağaçları belediyemizin başka bir arsasına dikim yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılda bir kez yapılacak etkinlik için merayı kapattılar: Hayvanların otlatılması yasak


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.