AKP iktidarı topluma gazel okumaya devam ediyor!

AKP iktidarı ekonomik olarak toplumun iyi olduğunu söylüyor. Peki durum gerçekten öyle midir?

akp iktidarı

AKP iktidarı topluma gazel okumaya devam ediyor!

AKP iktidarının son günlerdeki medyadan düşmeyen ismi Süleyman Soylu geçtiğimiz ay Afyon’da şöyle bir cümle kurdu:


“Görecekseniz, temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak”.

Soylu, bu cümleyi kurduğunda aklıma başkanlık referandumu süreci geldi…

O günlerde de başkanlık gelecek ve Türkiye uçacak, kaçacak edebiyatı yaptılar! AKP’li siyasiler o günlerde meydanlarda başkanlık sistemine geçmek için her türlü gazeli millete okudular ve bugün de devam ediyorlar…

Siyasi aktörlere çok da fazla bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü onlar yalan söyler ve toplum, bu yalanlardan seçmeler yaparak oyunu kullanır, bu kişileri başına iktidar yapar. Ancak, benim daha çok kızdığım, öfkelendiğim ‘aydın’ diye televizyon ekranına çıkıp kendisinin de inanmadığı, doğru olmadığını bildiği, düşünceleri halka satan veya satmaya çalışan andaval güruh!..

Bu insanların içerisinde hukukçusu da var, akademisyeni de var, gazetecisi de var! Bu insanlar yakın geçmişte bu güzel topluma başkanlığı pazarlayıp sattılar ve halkın gözünün içine baka baka yalan söylediler!

Bir insan geçmiş hayatında ‘başkanlık kötüdür, Türkiye’de olumsuz sonuçlar doğurur’ diye bir kitap yazıp, sonra koltuk sevdası ve çıkarları doğrultusunda ‘başkanlık iyidir, güzeldir’ diye bunu, halka pazarlamaya çalışıyorsa o insan en hafif tabirle onursuzdur!


İfade ettiğim gibi siyasiler, toplumu kandırmaya çalışan politik sanatçılardır! Onlar yalan söyleyebilir(!), aldatabilir(!) ama aydın yalan söyleyemez, çıkarları doğrultusunda hukukçusu cüppesini satamaz, cüppesine cep dikemez; bir yazar da kalemini onursuzca satamaz!

Başkanlık sisteminin getirdiği nokta ortada!

Temmuz’da ekonomi uçacak, kaçacak diyenlerin ülkesinde doğalgaza, elektriğe, akaryakıta yapılan zamlar ortada!

Bu krizin adım adım geldiğini ta 2016 yılında BES sistemine getirilen yenilikle görmüş ve ekonomik krizin geldiğini yazmıştım. Bugün gelinen durum ortadadır! Hala AKP iktidarı, Batı’nın bizi kıskandığını iddia ediyor!

Adamlar seni niye kıskansın kardeşim! Pandemi sürecinde gördük ne olup bittiğini! Eğer ki, Fransa, Biontech aşısını almayı kabul etseydi, bugün bu aşıları, Türk milleti olamayacaktı! Bu aşı bolluğunun nedenlerinden biri de budur!

O yüzden güzel kardeşim, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri senin neyini kıskansın?!


Kıskanacaklarsa tek şeyini kıskanır; o da, milleti bu kadar kolay kandırıp inandırabildiğini kıskanır!..

Soylu, “Temmuz ayında Türkiye ekonomisi sıçrayacak” demişti, zam yağmuru geldi!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…