Bitcoin kaç Dolar oldu? Kripto para piyasası: BTC, ETH, XRP son durum

Bitcoin kaç Dolar oldu? Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Dogecoin ve altcoin’lerde son durum ne? 12 Temmuz haftası kripto para analizi…

Bitcoin BTC

Çin’in Binance’i yasaklamasının ardından geride bıraktığımız hafta kripto para piyasalarında dalgalı bir seyir hakim olurken Bitcoin yeni haftaya değer kazancıyla başladı. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu?

Kripto paraların piyasa değeri 1.42 trilyon dolara indi.

Öte yandan Bitcoin yeni haftaya yüzde 0,37 değer kazancıyla başladı. BTC’nin fiyatı 34 bin 249 dolar olurken piyasa hakimiyeti yüzde 39 seviyelerinde seyrediyor.


• Ethereum’daki değer kaybı ise yüzde 4.9 oldu. ETH’nin fiyatı 2 bin 141 dolar seviyelerine indi.

• Ripple’daki düşüş ise yüzde 3,9 oldu. XRP’nin fiyatı 64 cent oldu.

• Dogecoin ise yüzde 10 değer kaybı yaşadı. DOGE’un fiyatı 21 cent oldu.

Bitcoin al sat analizi: Bitcoin kaç dolar oldu?

Bitcoin geçen haftayı hafif düşüşler ile 32.000$ seviyelerinde kapatmıştı. Güne yeşil bir şekilde uyanan piyasada Bitcoin şu an 34.150 $ seviyelerinde işlem görüyor.

19 Mayıs’tan bu yana 32.400 dolarlık yatay destek alanının üzerinde işlem gören Bitcoin, bu alanın altında birkaç uzun düşük fitil oluştururken, bunun altında bir kapanışa ulaşmadı. Bu nedenle destek alanı hala çok sağlam bir şekilde görev yapmakta. Buna rağmen teknik göstergeler düşüş gösteriyor. MACD negatif ve düşüyor, RSI 50’nin altına düştü ve Stokastik osilatör düşüş eğilimi sergiledi. 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesi 27.050 dolarda bulunuyor.

Altcoinlerde son durum

Toplam kripto para piyasa değeri, günde yaklaşık %3 artarak 1,47 trilyon dolar seviyesine geri döndü. Temmuz ayının başından bu yana piyasa değeri çoğunlukla 1,39 trilyon dolar ile 1,5 trilyon dolar arasında bir aralıkta hareket ediyor. Hem Bitcoin (BTC) hem de Ethereum (ETH) gün içinde %2 arttı.

İlk 100’deki altcoin’in çoğu bugün yükseliş eğilimi gösterirken, Telcoin (TEL) en iyi performans gösteren kripto para oldu. TEL son 24 saatte yaklaşık %21 değer kazandı.

Stacks (STX) şu anda günün en büyük kaybedeni. STX son 24 saatte %8 kaybetti. Ancak STX geçen hafta yaklaşık %50 arttığı için bu sadece bir geri çekilme gibi görünüyor.

Kripto para madencileri BTC biriktirmeye devam ederken hash oranı da toparlanıyor: Bitcoin için iyi bir gösterge mi?

Glassnode ve Santiment tarafından sağlanan verilere göre, son zamanlarda Bitcoin için olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Bitcoin madencileri, lider kripto para birimi Bitcoin’i biriktirmeye devam ettikçe madencilerin cüzdan bakiyeleri de yeniden büyümeye başladı. Glassnode grafiğine göre, Haziran ayındaki yoğun Bitcoin satış döneminden sonra, Temmuz ayında madencilik şirketleri aktif olarak BTC biriktiriyor. Madencilerin Haziran’dan önce de BTC de biriktirdiği düşünüldüğünde bu durum, piyasada daha az BTC satışının gerçekleşeceğini anlatabilir.


Santiment ekibi tarafından paylaşılan bir tweete göre, kripto para borsaları tarafından kontrol edilen cüzdanlara Bitcoin girişi 50 günün en düşük seviyesine geriledi. Aynı durum merkezi kripto para borsaları tarafından tutulan Bitcoin arzı için de geçerli. Santiment uzmanları bunun Bitcoin üzerinde azalan satış baskısının bir işareti olabileceğinin altını çiziyor.

Bitcoin hash oranı toparlanıyor

Moskovski Capital’in CIO’su tarafından paylaşılan bir başka Glassnode grafiği, Bitcoin hash oranının son zamanlardaki büyük bir düşüşün ardından toparlanmaya başladığını gösteriyor.

https://twitter.com/mskvsk/status/1414240176151404553

Haziran ayında yaşanan keskin düşüş, Çin hükümetinin yerel kripto para madencilerine tam kapsamlı bir baskı uygulayarak, hidroelektrik santrallerinden gelenler de dahil olmak üzere çok fazla yedek enerjiye sahip illerdeki madenciler de dahil olmak üzere enerji kaynaklarına erişmelerini yasaklamasıyla gerçekleşti.

Çinli yetkililerin ülkenin dört bir yanındaki bu hamlesi, madencilik şirketlerinin Kazakistan, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri gibi işleri için daha uygun bölgeleri seçerek taşınmaya başlamasına neden oldu.

Haziran ortasında ve sonunda, Bitcoin hash oranı, Mayıs ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 171 EH/sn’den 2019’dan beri görülmeyen en düşük seviye olan 58 EH/s seviyesine düştü. Ancak, Blockchain.com’a göre şu anda BTC hash oranı 92,5 EH/s seviyesine yükseldi.

Bitcoin (BTC), yazım itibari ile 34.303 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Eski Ripple CEO’su Jed McCaleb, 150 Milyon Ripple (XRP) Sattı!

Bitcoin’deki belirsizlik nedeniyle hacimlerin düştüğü markette, Ripple yatırımcılarının canını sıkan ve fiyatı baskılayan bir balina var. XRPScan verilerine göre, Eski Ripple CTO’su Jed McCaleb’in XRP’lerini tuttuğu cüzdandaki XRP sayısı 150 milyon azaldı.

Bildiğiniz üzere Stellar’ın (XLM) kurucusu Jed McCaleb, Ripple’ın da eski kurucularından. McCaleb, 2013 yılında Ripple’dan ayrılırken yapılan anlaşmaya göre, payına düşen XRP’ler kendisine parçalar halinde gönderiliyor ve o da düzenli olarak elindeki XRP’leri satabiliyor. Ancak bu XRP’leri tek seferde satmasına izin verilmiyor. McCaleb ile yapılan anlaşmaya göre, McCaleb’in günlük satış limiti ortalama XRP hacminin %1’i ile sınırlı.

Jed McCaleb’in “tacostand” cüzdanında şuanda 590 milyon XRP bulunuyor. XRPscan sitesinin verilerine göre, McCaleb son üç haftada 150.7 milyon XRP’yi satmak üzere borsalara gönderdi. Söz konusu XRP’ler yaklaşık 100 milyon dolar değerinde.


McCaleb’in son iki gün  içerisinde de yaklaşık 12 milyon XRP’yi  borsalara gönderdiği görülüyor. XRP’lerini parça parça satan McCaleb XRP fiyatını baskılayan önemli bir unsur.

Geleceğin meslekleri: En popüler ve en çok kazandıran 20 meslek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.