TikTok yeni gizlilik özelliklerini kullanıcılara sundu

TikTok’un yeni gizlilik özellikleri gençlerin kararları hakkında düşünmesini sağlıyor.

tiktok

TikTok, gençleri tacizden korumayı amaçlayan yeni gizlilik ayarlarını açıkladı. Yeni özellikler, kendi kendini güvende tutmak için büyük ölçüde gençlere güveniyor, ancak en azından gizlilik sorunlarına biraz daha dikkat çekiyorlar.

Perşembe günkü bir blog gönderisinde duyurulan TikTok, 16 ila 17 yaş arasındaki yeni kullanıcılar için artık doğrudan mesajlaşmayı otomatik olarak kapatacak. Gençler, DM’lerini ayarlar menüsünden kolayca açabilecek ancak bunun aktif bir seçim olması gerekecek. Video paylaşım uygulaması ayrıca, daha önce DM kullanmamış bu yaş aralığındaki mevcut kullanıcılardan, en sonunda kullanmaya çalıştıklarında gizlilik ayarlarını gözden geçirmelerini ve onaylamalarını ister.


Ayrıca TikTok, 16-17 yaş arası kullanıcılar insanların videolarını indirmelerine izin vermeyi seçtiklerinde, bu seçimi onaylamalarını isteyen ve içeriklerinin diğer platformlarda paylaşılabileceği konusunda onları uyaran yeni bir açılır pencere alacak.

TikTok zaten 16 yaşın altındaki kişilerin hesaplarını varsayılan olarak gizli olarak ayarlıyor, yani herkesin videolarını görmesine izin verme seçeneğine sahip olamıyorlar.


Sonuç olarak çocuk yaştaki kullanıcılar, herkese yayınlamalarına izin verecek ayarlara giderek profillerini herkese açık hale getirmeyi seçebilirler. Fakat, yüzlerini diğer tüm ağlarda ikinci kez düşünmeden hemen paylaşmaları için küçük bir engel sağlıyor.

Twitter, bot hesaplar için yeni etiketlerin canlı testini başlattı!