Kıbrıs’ta tatil yapmak ne gibi avantajlar sağlar?

Kıbrıs Dünya üzerinde tatil yapılacak en önemli noktalardan biridir. Dört bir tarafı denizlerle çevrili olan bu bölgede bireylerin Güneş banyosu yaparak su sporlarının tadını çıkarması mümkündür. Kıbrıs otelleri bakımından da son derece geniş seçeneklere sahiptir. Kıbrıs otelleri kaliteli hizmet vermekte ve aynı zamanda oldukça uygun fiyatlı bir politika izlemektedir.

kıbrıs tatil otelleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türkiye’den gitmek oldukça kolaydır. Bu sayede yurtiçindeki birçok turiste Kıbrıs’ta tatil yaparak hem kolay ulaşım olanaklarından faydalanmak da hem de yeni yerler keşfetmektedir.

Kıbrıs geniş bir tarihi dokuya sahiptir

Kıbrıs tarih içerisinde var olduğundan bu yana çeşitli medeniyetler tarafından kullanılan bir bölgedir. Bu nedenle bölgede tarihi ve kültürel zenginlik oldukça fazladır. Bu kültürel zenginliğin içerisinde hem Akdeniz Bölgesi’nin hem de Ege Bölgesi’nin izlerine rastlamak mümkündür. Kıbrıs’a balayı ya da tatil yapmak için giden bireylerin burada kültürel bir gezide gerçekleştirilmesi önem arz eder. Bu nedenle Kıbrıs’ta tatil yapma plana kuranlar gezmek için 2-3 günü nasılsa yeterli olmayacağını bilmelidir. Bölgede kiliseleri camileri sinagogları iç içe bulabilmek ve bir hoşgörü ortamının var olduğunu görmek mümkündür. Bölge halkı genellikle Türkçe konuşmaktadır. Bu yüzden özellikle de Türkiye’den giden turistlerin hiçbir sıkıntı çekmeden iletişim kurabilmeleri mümkün olmaktadır.


Balayı için ideal bir bölge

Kıbrıs otelleri ve Kıbrıs turları balayı yapmak isteyen çiftler için de ideal ortamlar oluşturmaktadır. Son derece kaliteli bir denize ve kumsala sahip olan Kıbrıs oteller bakımından da zengin seçeneklere sahiptir. Kıbrıs yeşil ile mavinin buluştuğu bir bölgede yer alır. Burada tatil yapmak için bulunan bireyler denizin mavisi ile doğal güzellikleri okaliptüs ağaçlarının yeşilliğini bir arada görebilir.

kıbrıs plajları

Adeta kartpostallarda yansıtılabilecek muhteşem manzaralar ile Kıbrıs’ta tatil yapmak faydalı bir tercih olacaktır. Bireylerin Kıbrıs’ta tatil yapmadan önce otel seçiminde dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunur. Kıbrıs aslında ekonomik bir tatilin adresidir. Fakat bu alanda tatil yapmak isteyen bireyler öncelikle transfer ücretini minimalize etmelidir. Örneğin balayı yapmak için balayı otelleri seçen bir çift hem ulaşım hem transfer hem de konaklama ücretini dahil eden otelleri tercih etmelidir.

Erken rezervasyon imkânlarını takip edin

Sadece Kıbrıs’ta değil Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında ekonomik bir şekilde tatil yapabilmek için bireylerin erken rezervasyon imkânlarını kullanmaları gerekir. Erken rezervasyon fırsatları sayesinde son derece ekonomik fiyatlarla 5 yıldızlı otellerde muhteşem tatil deneyimleri yaşamak mümkündür. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem sakin bir şekilde tatil yapma isteği bulunan bireylere hem de renkli ve eğlenceli dakikalar yaşamak isteyen bireylere hitap eden farklı alanlara sahiptir. Bu yüzden her yaştan ve her zevkten birey tatil yapmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tercih edebilir.


larnaka

Lezzetli yemeklerle Kıbrıs’ta buluşun

Ülkemiz gastronomik zenginlikleri bakımından dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Bulunduğu konum ile dört mevsimi yaşayan ülkemizde karasal iklim ılıman iklim gibi çeşitli iklim türleri görülmektedir. Elbette bu iklim türleri de yetiştirilen sebze ve meyvenin çeşitliliğini arttırmaktadır. Bir ülkede sebze meyve ve tarım çeşitliliği fazla olduğunda elbette gastronomik unsurlarda fazlalaşır. İşte Kıbrıs’ta son derece geniş bir gastronomik zenginliğe sahip bir ülkedir. Kıbrıs mutfağında Akdeniz ve Ege Bölgesi’ne ait izlere rastlamak mümkündür. Peynir çeşitleri başta olmak üzere şeftali kebabı, tatlılar hamur işleri en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alır. Kıbrıs otelleri de o anlamda misafirlerine kaliteli bir yemek deneyimi sunmak maksadıyla hem Kıbrıs’ın yöresel lezzetlerini hem de Dünya lezzetlerini Bir arada barındırır. Kıbrıs otellerinde suşiden pizzaya çiğköfteden makarnaya kadar son derece geniş bir mutfak kültürünü görmek mümkündür.

girne larnaka otel

Kendinizi evinizde hissedersiniz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti özellikle de Türkiye’den giden bireylerin kendilerini evlerinde hissedebilecekleri son derece şirin ve muhteşem bir ülkedir. Ülkede eğlence mekanları da çeşitlilik göstermektedir. Öte yandan yine sahilde su sporlarının yapıldığı da gözlemlenir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde birçok birey Türkçe konuşmaktadır. Bu durumda ülkemizden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne tatil için giden bireylere büyük kolaylık sağlar.

Aynı şey Azerbaycan için de geçerlidir. Azerbaycan’da ben yine Azerbaycan Türkçesi konuşulmaktadır. Örneğin Bakü’de tatil yapmak için bulunan bir birey kendi derdini kolaylıkla başka bir dile ihtiyaç duymadan anlatabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde genellikle Türk lirası kullanılır. Bu da bu bölgede tatile giden bireylerin ihtiyaç duyduklarında sık sık para bozdurmak zorunda olmamalarına imkan verir. Bireyler Kıbrıs’ta tatil yaparken öncelikle erken rezervasyon olanaklarını kontrol etmelidir.


Kıbrıs’ta her otelde neredeyse birçok rehber bulunur. Özellikle de kültürel anlamda bir tatil deneyimi yaşamak isteyen bireylerin otellerindeki rehberlerden yararlanmak suretiyle turlara katılmaları faydalı olacaktır. Tatil Dükkanı en kaliteli Kıbrıs otellerini ve Kıbrıs tatil deneyimlerini tatilcilerin hizmetine sunar. Tatil Dükkanı ile uygun fiyatlarla.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.