N Kolay İstanbul Maratonu: Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ′numaralı′ mesaj

İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen, N Kolay isim sponsorluğundaki 43. İstanbul Maratonu gerçekleşti. Ekrem İmamoğlu tarafından start verilen maratonda Meral Akşener’in göğüs numarasının “2023”, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “1923” numaraları olması dikkati çekti.

N kolay İstanbul maratonu

Video aşağıda – “Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu” unvanını taşıyan, Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından “altın kategori”de gösterilen maraton 43. kez gerçekleştiriliyor.

Maraton, Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başladı. Maratonun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.


Toplamda 40 bin kişinin koşacağı organizasyonda bir yıl aradan sonra 15 kilometre koşusu ile 8 kilometre halk koşusu da düzenleniyor. Bu iki kategorideki koşu, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılamamıştı.

Akşener’in göğüs numarasının “2023”, Kılıçdaroğlu’nun “1923” numaraları olması dikkati çekti.

“Şehrimize şans getirsin”

İmamoğlu, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

Hepiniz hoş geldiniz. Bu koşu, bu emeğiniz, bu alın teriniz önce size sağlık ama sonra bu güzel şehrimize şans getirsin, güzellik getirsin. Dünyanın en güzel coğrafyasında, iki kıtayı birleştiren, başka eşi benzeri olmayan muazzam bir koşuya eşlik etmeniz bizi çok mutlu ediyor. 50’nci yılına doğru giden bu güzel koşuyu başlatanlara minnet duyuyoruz. İlk koşuyu yapıp bize bu güzel armağanı veren, hayatını kaybedenleri minnetle anıyorum. İnşallah nice koşular güzel ülkemizin, barışın, huzurun simgesi olur.


İstanbul’u köprüden selamladığınızda inanın hayatınızın en güzel anlarından biri olacak. Olimpizm ruhu için koşuyoruz. 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul’a almak istiyoruz. Devletimizle, milletimizle, şehrimizle, her bileşenleriyle olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. İnsanla başarabiliriz, hep beraber başarabiliriz. Genel başkanlarımızın size selamlarını, sevgilerini iletiyorum. Hepinize başarılar diliyorum.

Avrupa’da spor istihdamı araştırması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.