Elon Musk ev sahibi olmama sözü vermişti, lüks malikanesi ortaya çıktı!

Elon Musk bir süredir fiziksel varlıklarını azalttığını, hayatını şirketinden kiraladığı 50.000 dolar değerinde bir küçük evde sürdürdüğünü söylüyor. Yalan da değil, ikametgâhı gerçekten 50 yıllık tek katlı bir evde görünüyor. Ancak ABD basınında geçtiğimiz günlerde çıkan haberler, madalyonun diğer yüzünde Musk’ın bambaşka bir hayatı olduğuna işaret ediyor…

Elon Musk evi

ABD’nin en çok okunan Haber dergilerinden TIME’ın geçtiğimiz hafta Tesla‘nın ve SpaceX‘in CEO’su Elon Musk’ı “Yılın Kişisi” seçmesi birçok tartışmanın da fitilini ateşledi. Musk bu payeyi hak etti mi etmedi mi orası ayrı bir tartışma konusu ancak yazının ilk cümlesi üzerine biraz konuşmayı hak ediyor.

TIME’daki yazı, “Dünyanın en zengin adamının sahip olduğu bir ev yok…” diye başlıyor.

Aslında bu çok yeni bir bilgi değil. Aksine Musk’la ilgili en iyi bilinen detaylardan beri. Zira Musk, her fırsatta “bir evi olmadığının” altını çizerek, dünyanın geri kalanının bunu bir an bile unutmaması için elinden geleni yapıyor.


time elon musk

Konu sadece ev de değil üstelik. Servetinin 240 milyar Dolar civarında olduğu tahmin edilen Musk, geçen yıl, hayatını basitleştirmek istediğini ve bu nedenle “neredeyse tüm fiziksel varlıklarını satışa çıkardığını” duyurdu. Ardından da sık sık ne kadar mütevazı zevkleri olduğuna dair paylaşımlar ve açıklamalar yaptı.

Örneğin geçen yıl Haziran’da paylaştığı bir tweet’te “Şu anki ikametgâhım Boca Chica/Starbase’te bulunan ve SpaceX’ten kiraladığım yaklaşık 50b dolar değerinde bir ev. Bu harika bir şey gibi” diyordu.

Boca Chica’daki komşuları Elon Musk’tan şikayetçi oldu

Boca Chica, ABD’nin Teksas eyaletinde Meksika sınırı yakınlarında bulunan küçük bir kasaba. SpaceX’in roket rampalarının bulunduğu tesisin hemen yanı başında bulunan bu kasabadaki hayatın, Musk’ın gelişiyle nasıl değiştiğini aşağıdaki haberimizde aktarmıştık.

Haberin kaynağı olan New York Times’a konuşan kasaba sakinleri, Musk’ın Boca Chica’ya yerleşmesinden pek memnun olmadıklarını belirtiyor, “Bize selam vermek ya da komşularıyla tanışmak gibi bir çabası yok” sözleriyle Musk’ın da kendilerine bayılmadığını ifade ediyordu.

Sözün kısası, Musk’ın Boca Chica’da bulunan küçük evdeki hayatı herkesin malumu. Ancak bir de bu kadar iyi bilinmeyen ve “mütevazı zevkleri olan alçakgönüllü milyarder” imajına pek de uymayan bir detay var. O da Musk’ın yaklaşık bir yıldır “Kenny” diye andığı çok zengin bir arkadaşının malikânesinde yaşıyor olması.

Fiyatıyla rekor kıran lüks malikane

elon musk malikanesi

Ekonomi gazetesi Wall Street Journal, geçtiğimiz günlerde yıldızlı Elon Musk profillerinde adı anılmayan bu malikâneyi mercek altına alan bir haber yayımladı.


Gazetenin aktardığına göre, Teksas eyaletinin başkenti Austin’de çok geniş bir araziye inşa edilmiş olan bu malikâne o kadar lüks ki birkaç yıl önce satıldığında Austin’deki emlak fiyatlarını alt üst eden bir rekor kırıldı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Musk’ın da birçok emlak danışmanıyla görüştüğünü ve Austin çevresindeki çeşitli malikâneleri satın almak için görüşmelerde bulunduğunu hatta bazı evleri şahsen gezip gördüğünü söyledi.

Wall Street Journal’a göre, Musk’ın yaşadığı malikânenin sahibi “Kenny” lakaplı kişi milyarder Ken Howery. 1,5 milyar dolarlık servetiyle, teknoloji dünyasının çok iyi tanıdığı bir risk sermayedarı olan Howery ile Musk çok eskiden beri tanışıyor. Musk’ın bu malikânede kaldığı o kadar iyi saklanan bir sır ki Howery’nin bazı arkadaşları bile böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını söyledi.

Leonardo Di Caprio ve Orlanda Bloom ile partileyen milyarder

musk di caprio

Howery, PayPal’ın kurucularından biri. Musk da kariyerinin ilk dönemlerinde PayPal’da üst düzey yönetici olarak çalışmıştı. Howery, PayPal’dan sonra ünlü yatırımcı Peter Thiel’la birlikte Founders Fund’ı (Kurucular Fonu) kurdu. Bir risk sermayesi fonu olan Founders Fund, geçmişte Musk’ın birçok şirketine destek verdi.

Musk, Howery ve Thiel bugün “PayPal Mafyası” olarak bilinen grubun içinde kabul ediliyor. Söz konusu grubun üyelerinin hepsi PayPal’daki üst düzey görevlerinin ardından kurdukları şirketlerle büyük başarılara imza atmış isimler.

Wall Street Journal ise “Musk’ın Austin‘deki mâlikanede uzun süre kalması ve yakınlardaki gayrimenkuller için görüşmeler yürütüyor olması inşa etmekte olduğu imaja uymuyor. Birkaç yıl önce de Musk, Tesla’nın San Fransisco yakınlarındaki fabrikasında bulunan ofisinde masasının altına kılıfsız bir yastık yerleştirip ara sıra orada uyuyordu” satırlarıyla yine aynı gazetede 2018’de yayımlanan bir başka habere gönderme yaptı.

İkametgahı gerçekten de Boca Chica’da

musk home austin

Musk geçtiğimiz yıl Twitter’daki takipçilerine “ev sahibi olmama” sözü vermiş ve ardından portföyündeki çok sayıda konutu elden çıkarmıştı.


Temmuz ayında yine Twitter’dan bir paylaşım yaparak, “Gerçekten de 50b dolarlık bir evde yaşıyorum” yazdı. Teksas eyaletine ait açık kaynaklarda, Musk’ın Teksas’ın Boca Chica sahili yakınlarındaki Cameron County vilayetinde seçmen kaydı olduğu görülebiliyor. Musk’ın ikamet adresi ise 1971’de inşa edilmiş tek katlı bir ev. Kayıtlara göre, evin sahibi Space Exploration Technologies şirketi yani SpaceX.

Dünyanın en zengin futbolcusunun yeni takımı belli oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.