En ucuz arabaların 10 günlük fiyat değişimi açıklandı

Ekonomik kriz otomobil fiyatlarını da vurdu. Otomotiv yazarı sosyal medya hesabından Türkiye’de üretilen en ucuz arabaların 10 günlük fiyat değişimini açıkladı.

en ucuz arabalar

Liste aşağıda – Türkiye’de üretilen en ucuz arabaların 10 günlük fiyat değişimi açıklandı. Merkez Bankası’nın faiz indirimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve Hazine ve Maliye Bakanı’nın değişimiyle birlikte TL, döviz karşında değer kaybetmeye devam ediyor.

Kriz derinleşirken otomobillerde de fiyat artışı gerçekleşti. Merkez Bankası’nın faiz indirimi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve Hazine ve Maliye Bakanı’nın değişimiyle birlikte TL, döviz karşında değer kaybetmeye devam ediyor. Kriz derinleşirken otomobillerde de fiyat artışı gerçekleşti.


Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararları ve Erdoğan’ın açıklamalarıyla birlikte dolar/TL kurunda açık büyüyor.

Araç satışında yeni dönem! İkinci el ve sıfır araba isteyenler dikkat! Pazarlık ve indirim yok!

Araç fiyatlarında yaşanan günlük değişim eskiden yapılan pazarlık usulünü de bitirdi. Satıcılar ilana koyduğu araçların fiyatlarında indirim yapmazken, bugünden yarına 40 bin liralık fiyat artışları yaşanıyor. Artık Türkiye’de pazarlıksız satış döneminin başladığını söyleyen, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç “Eskiden gittiğiniz iş yerinde bir aracın satış değeri 300 bin lira ise 290 bin liraya alabiliyordunuz. Ama şimdi devir değişti. Pazarlıksız bir dönem yaşanıyor. İndirim yapan yok.” ifadelerini kullandı.

“2022 YILININ ALTINCI AYINA KADAR SÜRECEK”

Sıfır araçlarda magnezyum ve çip krizi, ikinci elde stok sorunu ortaya çıkıncı araç fiyatları neredeyse her gün zamlanıyor. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç fiyatlarını sollarken vatandaş bütçesine göre araba bulmakta zorlanıyor.

Artık satıcıların araç fiyatlarında indirim yapmadığını söyleyen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç “Magnezyum ve çip krizi gibi dünyada iki önemli sorun var. Sıfır araç üretimde sıkıntı yaşandığından bütün ülkelerde tedarik konusunda problemler yaşanıyor. Bu sorun muhtemelen 2022 yılının altıncı ayına kadar sürecek. Hal böyle olunca ikinci el araçlarda da fiyat artışları devam edecek.” ifadelerini kullandı.

‘YENİ DÜZENLEMEYLE VATANDAŞLARIN KAÇ ARAÇ ALIP SATTIĞI GÖRÜLÜYOR”

Bir vatandaşın sene içerisinde en fazla 3 araç satışı yapabileceğini söyleyen Erkoç,” Yeni düzenlemeyle birlikte Ticaret Bakanlığı, vatandaşların senede kaç araç alıp sattığını görebiliyor. Bu sınırı aşanlar ve bu kurala uymayanlar var. Bazı illerimizde cezalar kesiliyor. Hatta bazı galericilerin yeterlilik belgesi almadığı dönemlerde alıp sattığı araçlar içinde cezalar kesilmeye başlandı.” dedi.

Araç alacak vatandaşların biraz daha serin kanlı olmaları gerektiğini belirten Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç,” Vatandaşlarımıza önerim şu. Araç fiyatları yükseliyor diye çok aşırı heyecan ve panik yapıyorlar. Biraz serin kanlı olmaları lazım. Çok fazla talep olması da araç fiyatlarını yükseltiyor.” diye konuştu.

“FİYAT ARTIŞIYLA KARŞILAŞIRSANIZ…”

Fiyat artışlarının yaşandığı bu dönemde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Fiyat artışları ile karşılaşan vatandaşlarımız mümkünse otomobil alım hedeflerini biraz ötelesinler. Düşük olan araç fiyatının aniden artırdıklarını bildikleri araç satıcıları var ise bunları görselleri ile birlikte Ticaret Bakanlığı’na şikayet etsinler.” dedi.

“TÜKETİCİ FAZLADAN ÖDEDİĞİ 100 BİN TL’Yİ GERİ ALABİLİR”

Fiyat artışlarının yaşandığı bu dönemde vatandaşların fazladan ödedikleri paraları geri alabileceğini söyleyen Ağaoğlu, “15 gün önce 200 bin liraya ilana koyulan arabaların bugün fiyatlarının 300 bin liraya çıktığını görüyoruz. Hatta binlerce araç satışının ilandan kaldırıldığını görüyoruz. İlanın 200 bin lira olarak görüp kanıtlayan tüketici şayet buna 300 bin lira ödedi ve Ticaret Bakanlığı da haksız fiyat artışından o satıcıya ceza kestiyse… Satıcının tacir olması durumunda tüketici yargı yoluyla fazladan ödediği 100 bin lirayı geri alabilir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de üretilen en ucuz arabaların 10 günlük fiyat değişimi açıklandı

Ekonomik kriz araba fiyatlarını da vurdu. Otomotiv yazarı sosyal medya hesabından Türkiye’de üretilen en ucuz arabaların 10 günlük fiyat değişimini açıkladı.


İşte o liste:

• 10 gün önce 193 bin 900 lira olan Fiat Egea Sedan 1.4 Fire Easy fiyatı 10 gün sonra 223 bin 900 lira oldu.

Fiat Egea Sedan
Fiat Egea Sedan 1.4 Fire Easy

• 10 gün önce 210 bin 900 lira olan Hyundai i20 1.4 MPI 6 MT Jump fiyatı 10 gün sonra 263 bin 400 lira oldu.

hyundai i20
Hyundai i20 1.4 MPI 6 MT Jump

• 10 gün önce 193 bin 700 lira olan Hyundai i10 1.0 MPI Jump fiyatı 10 gün sonra 240 bin 700 lira oldu.

renault clio
Renault Clio Joy 1.0 Sce

• 10 gün önce 214 bin 900 lira olan Renault Clio Joy 1.0 Sce fiyatı 10 gün sonra 247 bin lira oldu.

Toyota Corolla
Toyota Corolla 1.5 Vision

• 10 gün önce 231 bin 200 lira olan Toyota Corolla 1.5 Vision fiyatı 10 gün sonra 254 bin 300 lira oldu.

Araba almak hayal oldu: Kasım ayında kaç adet otomobil satıldığı açıklandı

Kasım ayı otomobil ve hafif ticari araç satış rakamları açıklandı. Açıklanan veriler, sektörde devasa bir daralma olduğunu gözler önüne seriyor. Öyle ki otomobil satışları, Kasım 2020’ye göre yüzde 33,2 azaldı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Kasım 2021 otomobil ve hafif ticari araç satış verilerini yayınladı. Açıklanan veriler, araç satış pazarının kasım ayında yüzde 24,9 daraldığını gözler önüne seriyor. Yalnızca hafif ticari araç pazarında ufak bir hareketliliğin gerçekleştiği kasım ayı verileri, sektördeki krizi gözler önüne seriyor.

Açıklanan verilere göre kasım ayındaki otomobil satış rakamı, 42 bin 982 adet olarak kayıtlara geçti. Bu satış rakamı, Kasım 2020’ye göre yüzde 33,2’lik daralma olduğunu gözler önüne seriyor. Kasım ayındaki hafif ticari araç satışları ise 17 bin 234 oldu. Bu rakam, Kasım 2020’den yüzde 9,2 yüksek.

Son 10 yılın kasım ayı ortalamalarının altına düşüldü

ODD’nin açıkladığı veriler, son 10 yıllık satış rakamları ile de kıyaslandı. Yapılan analizler sonucunda, Kasım 2021’deki toplam araç satış rakamının, geçtiğimiz 10 yılın ortalamasının yüzde 30 altında olduğu anlaşıldı. Hafif ticari araç satışları da son 10 yıllık ortalamadan yüzde 7,4 düşüktü.

2021’deki otomotiv satış verileri ne durumda?

2021’in ilk 11 aylık verilerine baktığımızda, 518 bin 294 adet otomobil satışının gerçekleştiğini görüyoruz. Bu satış rakamı, geçtiğimiz yılın ilk 11 ayına göre yüzde 2,1’lik düşüş anlamına geliyor. Ayrıca, satılan araçların yüzde 86,6 gibi çok büyük bir bölümü, vergi oranı nispeten düşük olan A, B ve C segment araçlardan oluştu. Bu segmentler kendi aralarında, çok tercih edilenden aza doğru C, B ve A şeklinde sıralandı.


Araçların gövde tiplerine baktığımızda, sedan üstünlüğünün devam etmekte olduğunu görüyoruz. Çünkü 2021 yılında satılan tüm otomobillerin yüzde 39,4’ü sedandı. Bu gövde sınıfını ise tahmin edebileceğiniz üzere SUV takip etti. 2021’de satılan otomobillerin yüzde 35’i SUV olarak karşımıza çıktı. Motor seçenekleri ise yüzde 66,1 pay ile benzinli, yüzde 20,1 pay ile dizel, yüzde 8,7 pay ile hibrit, yüzde 4,6 pay ile de otogazlı olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Cumhurbaşkanı yetkileri genişletildi; tütün ürünleri ve otomobil vergilerini 3 kat artırabilecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.