Nusret Gökçe’nin sushi şefine verdiği maaş olay yarattı!

Geçen hafta eski çalışanlarıyla mahkemelik olan Nusret Gökçe, 28’inci restoranını Suudi Arabistan’da açmıştı. Nusret’in sushi şefine ödediği saatlik ücret ise şoka uğrattı.

nusret

Restoranlarıyla olduğu kadar medyatik kişiliyle de adından söz ettiren Nusret Gökçe, yine olay yarattı. Gökçe, bu kez de yeni restoranı ve şefine ödediği ücretle gündemde…

Bir tabak kuşkonmaz fiyatından daha az! 

Salt Bea lakabıyla anılan Nusret’in Londra’da ünlüler ve sosyetik isimlerin akınına uğrayan restoranında, kuşkonmaz fiyatından daha az saatlik ücreti olan bir sushi şefi çalıştırdığı iddia edildi.


Aynı zamanda bir internet ikonu olan Nusret Gökçe, Knightsbridge’deki lüks restoranında saatlik ücreti 14 sterlin olan bir sushi uzmanı çalıştırıyor.

Suudi Arabistan’daki 28’inci restoranını açmak ve kendi imzasını taşıyan Nusr-Et et lokantasını Riyad’ın U-Walk kompleksine getirmek için Londra’dan ayrılmıştı.

5 üzerinden 1.7 yıldız aldı

Ancak büyük açılıştan sadece iki hafta sonra, müşteriler ünlü şefin fiyatlarını hazmetmekte zorlanıyor. Nusret’in yeni restoranına Google’da 5 üzerinden 1.7 yıldız verildi.

Müşteriler, 700 liralık biftek sunan üst düzey restoranı, “pahalı” ve “çok kötü” olarak nitelendirdi. Yapılan yorumlardan birinde, “Fiyatlar kendilerini zengin sınıftan sanan enajileri sömürüyor” denildi.

Bulaşık yıkadı

Her adımı ve sosyal medyadaki her paylaşımıyla konuşulan Nusret Gökçe, geçen hafta da yıkadığı bulaşıklarla gündemdeydi. Nusret, gösterişli biftek restoranlarından birinde bulaşıkları yıkarken kendisini filme aldı.

Nusret‘in hayranları ve takipçileri, onun tuhaf tekniğine hayran kaldı. Son dönemde eski çalışanlarının çatığı dava ve İngilizce konuşmasıyla gündem yaratan Nusret, tencere yıkama becerilerini personele gösteriyor.


Kendine has altın çerçeveli güneş gözlüklerini ve bir çift lastik eldiveni takan Nusret, şaşırtıcı yeteneğiyle işe koyuluyor. Gökçe, personelinin önünde bir elinden diğerine tabağı fırlattı ve ardından onu kusursuz şekilde parlattı.

Tabağı ışığa tutarak parlaklığını gösteren Nusret, ardından devasa bir tencereyle uğraşmaya başlıyor. Şef, önceki gün Instagram hesabına yüklediği videoda, “İş dünyasında her ayrıntıyı bilmelisiniz… A’dan Z’ye, tamam mı?” ifadelerini kullandı.

Nusret’in paylaşımı, o zamandan beri 5 milyondan fazla kez izlendi ve gelen yorumlar ile beğenilerden anlaşılacağı üzere hayranları görüntülerin her anını sevdi.

Bir takipçisi, “İşte bu yüzden başarılısın” yorumunu yaptı. İkinci bir hayranı ise “Her şey ayrıntıda gizli” diye yazdı. Bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise “İş sahibi, herhangi bir görevdeki çalışanla kaynaştığında ve işin en küçüğünün bile nasıl yapıldığını gösterdiğinde, şirket büyür” ifadelerini kullandı.

Restoranlarıyla olduğu kadar medyatik kişiliyle de adından söz ettiren Nusret Gökçe, eski çalışanlarıyla mahkemelik oldu. “Salt Bae” olarak da bilinen Gökçe’nin sahibi olduğu Manhattan’daki et lokantasının iki eski çalışanı, Nusret’i dava etti.

Garson Angelo Maher ve barmen Elizabeth Cruz, geçen hafta Manhattan Yüksek Mahkemesi’nde, Türk işçilerinin restoranda İspanyollardan daha iyi muamele gördüğünü iddia ederek 500 bin dolarlık dava açtı.


New York Nusr-et Steakhouse’da bir süre çalışan Maher ve Cruz, Türk olmadıkları için ayrımcılığa uğradıklarını iddia etti. 2017’de Nusret’le çalışmaya başlayan Peru asıllı Maher, restoranın Türk çalışanlarına göre daha az kazançlı bölümlere yerleştirildiğini ileri sürdü. (Kaynak: Milliyet)

Bratz bebekleri gibi görünmek için 26 kez estetik operasyon yaptırarak dudaklarını dolgunlaştırdı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.