RTE Üniversitesi’ne yapılan 503 milyon liralık bağış nerede?

Sayıştay ve YÖK raporunda iki farklı rakam: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne yapılan bağış ne kadar? İki raporun verdiği rakamlar arasında 503 milyon 80 bin liralık açık var.

RTE Üniversitesi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye’deki bütün üniversiteleri “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2021” ve Sayıştay’da geçen ay yayımlanan denetim raporlarıyla akademik, idari ve mali açıdan inceledi. Sayıştay da YÖK de üniversitelerin 2018, 2019, 2020 yıllarını denetledi. Üniversitelerle ilgili 2 kurumdan ortaya birbiriyle çelişen 2 ayrı rapor çıktı.

503 milyon 80 bin liralık açık var

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre, söz konusu raporlarda özellikle ‘hayırsever bağışları’ ile ilgili bölümler dikkat çekti.


2020’de hayırseverlerin bağış yapma rekoru kırdığı yükseköğretim kurumu olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne YÖK raporuna göre hayırseverler 2020’de ‘sıfır’ bağış yapmış.

Sayıştay’ın denetiminde 2020’de RTE Üniversitesi’ne 258 milyon 292 bin lira bağış alındığı saptandı. Sayıştay ve YÖK raporları karşılaştırıldığında son 3 yılla ilgili RTE Üniversitesi’ne yapılan hayırsever bağışlarıyla ilgili 503 milyon 80 bin liralık açık var.

Sayıştay 2021 raporu: Bağış 703 milyon TL

Sayıştay Denetim Raporu (2021): RTE Üniversitesi’ne hayırseverler 2018’de 225 milyon 572 bin, 2019’da 219 milyon 216 bin ve 2020’de 258 milyon 292 bin bin olmak üzere 3 yılda 703 milyon 80 bin lira bağış yapılmış. Sayıştay’ın 2021 Eylül’deki son raporunda bağışlar kalem kalem yazıyor.

YÖK 2021 raporu: Bağış 200 milyon lira


YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2021: Başkan Prof. Dr. Erol Özvar imzasıyla ‘Bağış ve Yardımlar’ bölümüne 2018 ve 2020 yılı için ‘Sıfır Bağış” yazılırken, 2019 için de Sayıştay’dan 19 milyon 216 bin TL eksikle 200 milyon lira yazıldı.

En çok bağış alan üniversiteler:

en çok bağış üniversite

Sıfır bağış alan üniversiteler:

RTE Üniversitesi

AKP’li eski başkanın eşi işe gitmeden yıllardır maaş almış!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.