Yoğun kar yağışı uyarısı: Karadeniz’deki siklon İstanbul’da patlayacak!

Küresel tahmin sistemlerine göre soğuk hava ve yoğun kar yağışlarının İstanbul için en kuvvetli aşaması bu geceden itibaren başlayacak. 24 Ocak’ta Batı Karadeniz üzerinden İstanbul’a gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor. İşte son tahminler:

kar siklon istanbul

Günlerdir ülke gündeminde kendine yer bulan soğuk hava dalgası etki alanını genişletti, İstanbul dahil birçok şehir bembeyaz bir sabaha uyandı.

Küresel tahmin sistemlerine göre bir süre daha etkisini sürdürecek olan soğuk hava dalgasının İstanbul için en etkili günü bu geceden itibaren başlayacak.


Havaforum tarafından yapılan paylaşıma göre Batı Karadeniz açıklarında beklenen siklon en büyük etkisini İstanbul’da gösterecek.

İstanbul’u DEK’ler vuracak

Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü yarın yaşanacak. Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler yarın İstanbul’da kendini gösterecek. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor.

Perşembe gününe kadar aralıklarla sürecek

Soğuk hava dalgasının perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek. Karlı hava uzun süre Türkiye gündeminde kalacak.

TEM ve D-100’ün İstanbul istikameti ulaşıma kapandı

Kocaeli’de yoğun kar yağışı ve kayan araçlar sebebiyle TEM Otoyolu ile D-100 karayolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı.

Kocaeli’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kentin birçok noktası karla kaplanırken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Kar yağışının yoğunlaştığı ve görüş mesafesinin düştüğü yollarda araçlar ilerlemekte zorlanıyor.

Bazı araçların yoğun kar yağışı yüzünden kayması ve meydana gelen maddi hasarlı kazalar sebebiyle TEM Otoyolu ile D-100 karayolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Körfez ilçesinden itibaren uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler yolların açılmasını bekliyor.


Acı haberler peş peşe geliyor! İstanbul, Tokat ve Amasya’da yolcu otobüsleri kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var!

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle maalesef kaza haberleri art arda geliyor. İstanbul, Tokat ve Amasya’da meydana gelen yolcu otobüsü kazalarında toplam 4 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı.

İstanbul Beykoz’da Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye Mevkii’nde Yolcu Otobüsü şarapole yuvarlandı. Kazada şoför ve 2 yolcu hayatını kaybederken, 9 yolcu yaralandı.

Kaza saat 08.30 sıralarında Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye mevkiinde meydana geldi. Tekirdağ’dan Antalya’ya gitmek üzere hareket eden ve içinde personel dahil 22 kişi bulunan şehirlerarası yolcu otobüsü, Dudullu’dan yolcu almak üzere ilerlediği sırada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, otobüste sıkışan yolcuları tahliye etti.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde karlı yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.

Kaza, saat 08.30 sıralarında Erbaa ilçesine bağlı Çalkara köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Erzurum’a giden İsmail Binböl (45) yönetimindeki Esadaş Turizm firmasına ait 25 ER 280 plakalı yolcu otobüsü, karlı yolda kontrolden çıkarak refüje devrildi. İhbarla olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Merzifon’da 30 yaralı

Çorum – Amasya karayolunda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü bariyerlere çarptı. Kazada 1’i çocuk, 30 yolcu yaralandı.

Kaza, saat 03.00 sıralarında Çorum-Amasya karayolu Merzifon ilçesinde meydana geldi. Adıyaman Ünal firmasına ait Emrah K. idaresindeki 02 ABN 632 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Otobüsün camlarının patladığı kazada, 1’i çocuk 30 yolcu yaralandı. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

12-24 saat süren aralıksız kar yağışı uyarısı


Yapılan paylaşım şöyle: 24 Ocak Pazartesi günü megakentimiz İstanbul’da hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek “vortex” etkisi ile aralıksız 12-14 saat civarı yoğun kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre önce sabah Avrupa yakasından başlayıp tüm şehire yayılacak.

İzlanda kışı uyarısı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.