Bitcoin Nedir ve Nasıl Alınır?

En popüler kripto para birimi Bitcoin nereden ve nasıl alınır? En iyi BTC cüzdanları ve en güvenli saklama yolları neler?

bitcoin nasıl alınır

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto adı verilen kişi veya topluluk tarafından ortaya çıkarılmıştır. Kripto para dünyasının ilk coini ve belli bir arza sahip olmasından dolayı en değerli kripto para birimidir.

Yıllara göre bitcoin madenciliği yaparak elde edilecek bitcoin miktarı bellidir. 2140 yılında artık yeni Bitcoinler ortaya çıkmayacak ve dolaşımdaki arzı maksimum seviyeye ulaşmış olacaktır. Şuan 21 milyon olan maksimum arzın %90 çıkarılmış durumdadır. Son kalan 80.000 Bin bitcoin 40 yılda çıkarılacaktır.

Son yıllarda kripto paraya olan ilginin artması sonucu milyonlarca kullanıcıya ve trilyonlar seviyesinde işlem hacmine sahip olmuştur. Bu neticede altın, dolar, faiz, hisse senedine yatırım yapan kişiler belli bir yatırımını Bitcoin gibi dijital para birimlerine yönünü çevirmiştir.

Binance Borsası Dünyada en fazla kullanıcıya ve işlem hacmine sahip borsadır. Her ülkede neredeyse aktif olarak kullanılmaktadır. Bulunduğu ülkelere özel olarak kendi bünyesinde Binance TR, Binance US gibi Binance Global bünyesinde yeni borsalar oluşturulmuştur. Her ülkede basit bir şekilde kullanım kolaylığı sunmaktadır.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin en çok borsada işlem yapan coin konumundadır. Kripto para dünyasının merkezinde yer almaktadır. Bu yüzden bitcoin almak oldukça kolaydır. Size bu yazımızda Binance borsası üzerinden Bitcoin nasıl alınır adımlar şeklinde açıklayalım. Dilerseniz https://buldumz.com/bitcoin-nasil-nereden-alinir/ burayı da detaylı olarak inceleyebilir ve farklı borsalardan da kolaylıkla nasıl bitcoin alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

  • Binance borsasına girerek kayıt oluyoruz.
  • Üyelik için gerekli olan ülke, e-posta ve şifre bilgilerini girdikten sonra kimliğimizi doğruluyoruz.
  • Kimlik doğrulama işlemleri tamamlandıktan sonra uygulamayı indiriyoruz.
  • Binance borsasına para yatırmak için Binance TR uygulamasına giriş yapmamız gerekmektedir.
  • Binance TR uygulamasını da indiriyoruz.
  • Binance TR uygulamasına aynı giriş bilgileriyle giriş yapıyoruz.
  • Cüzdan bölümünden Para Yatırma Seçeneğini seçiyoruz.
  • Burada yatırmaya bastıktan sonra TRY’yi seçiyoruz.
  • Karşımıza BN Teknoloji firmasına ait banka bilgileri çıkmaktadır.
  • Burada para göndereceğimiz bankayı seçip iban bilgilerine para transferi yapıyoruz.
  • Binance TR hesabından al – sat bölümünde bitcoin için emir verip alım yapabilirsiniz.

Bitcoin Nereden Alınır?

Bitcoin satın almak için birçok borsa bulunmaktadır. Kripto para ile ilgili alım satım yapan her platformda bitcoin muhakkak yer almaktadır. Bitcoin alırken borsasın güvenirliğini bakmanız gerekmektedir. Her borsada işlem yapılmaz. Bitcoin almak için güvenilir olan borsalar şu şekildedir.

  • Binance
  • Binance TR
  • Coinbase Pro
  • Huobi Global
  • io
  • BtcTürk Pro
  • Paribu
  • Kraken
  • KuCoin

Yukarıda söz ettiğimiz borsalarda alım satım işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bitcoin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitcoin alım satım işlemi yaparken fomoya kapılmamanız gerekmektedir. Bitcoin anlık olarak alıp satmaktan ziyade hodl (uzun süreli yatırım) yapmak gerekir. Aksi durumda büyük kayıplar yaşayabilirsiniz.

Örnek verecek olursak 60.000 bin dolar seviyesinden 1 Bitcoin alırsanız. 30.000 dolar seviyesine düştüğünde daha çok düşecek diye satarsanız. 30 bin dolar kaybetmiş olursunuz. Bu durumda geri aldığınız noktaya gelmesi için %100 bir artış yapması gerekiyor. Bu yüzden ani düşüşler ve yükselişlere kapılıp alım satım yapmayın. Bu yüzden aldığınız noktayı ve satacağınız noktaları belirlemeniz muhakkak stop ve limit değerlerini destek ve direnç noktalarına göre belirlememizde fayda vardır.

Güvenilir Bir Şekilde Bitcoin Saklama Yolları

Bitcoin saklama koşulları için birçok seçenek mevcuttur. Bu seçeneklerin bizlere getirdiği avantajları ve dezavantajlara yakından bakalım. Kripto para cüzdanları iki farklı türe ayrılır. Soğuk cüzdanlar ve sıcak cüzdanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bitcoin saklarken hangi cüzdanı tercih etmeliyiz.

bitcoin saklama

Soğuk cüzdanlar anlık olarak alım satım işlemi yapılmadığı türdür. Soğuk cüzdandan işlem yapmak istediğiniz zaman sıcak cüzdana transfer yapmanız gerekmektedir.

Sıcak cüzdanlar güvenlik açısından oldukça risklidir. Anlık olarak alım satım işlemleri yapabilirsiniz. Sıcak cüzdanlarda işlem yapacağınız tutar kadar para tutmak gerekir. Geri kalan tutarı veya coinleri soğuk cüzdanlarda tutmakta fayda vardır.

Çevrimiçi Web Cüzdanları

Çevrimiçi cüzdanlar web sayfası halinde bulunur. Bu sayfalar üzerinden alım satım işlemlerini ve bu borsalar üzerinde saklama yaparsınız. Güvenlik açısından riskli bir durumdur. Site kapandığı zaman bütün bakiyeniz bir anda yok olmuş olur. Güvendiğiniz sitelerden ve güvenlik yazılımları kullanarak web cüzdanlarını tercih edebilirsiniz.

btc cüzdan

Mobil Cüzdanlar

Kripto para mobil cüzdanları telefonuna indirdiğimiz uygulama üzerinde depolama işlemi yaparsınız. İnternet olduğu her ortamda cüzdanınıza erişim sağlayabilirsiniz. Mobil cüzdanların dezavantajları ise cihazının kötü niyetli kullanıcıların eline geçtiği zaman içindeki tüm bilgilerinizi alarak cüzdanlarınıza erişim sağlayabilir.

Masaüstü Cüzdan

Masaüstü cüzdanlar belirlemiş olduğumuz anahtarların masaüstünde saklandığı cüzdan türüdür. Bilgisayarınızda özel anahtarınızı saklayabilirsiniz. Dışarıdan müdahale oldukça zordur. Tabi bilgisayarınızda internet bağlantısı varsa dışarıdan müdahale kolaylaşır. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Düzenli olarak bilgisayarınızın yedeğini almanız gerekmektedir.

Donanım Cüzdanlar

Donanım cüzdanlar diğer cüzdanlara bakıldığı zaman en güvenilir cüzdan şeklidir. Usb cihazlar veya özel yazılımlar ile kripto para saklama işlemi yapılmaktadır. Dijital varlıkları uzun süre saklama imkanı sunmaktadır.

Bu yazıdaki bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.