Eşsiz Bir Tatil Deneyimi İçin Kıbrıs

Tatil planı yapıyor ve henüz nereye gideceğinizi planlamadıysanız, Kıbrıs alternatif bir seçenek olabilir. Belirtmeliyiz ki Kıbrıs’ta eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunun için Kıbrıs hakkında detaylı bilgiye sahip olmanız da önemli.

kıbrıs tatil

Özellikle de gezip görülecek yerler, tadına bakabileceğiniz Kıbrıs yemekleriyle tatilinizi güzelleştirebilirsiniz. Bununla birlikte Kıbrıs’taki gece mekanlarına yakından tanıklık etmeniz çok daha güzel olacaktır. Genel anlamda eşsiz bir tatil fırsatı için Kıbrıs güzel bir alternatif diyebiliriz.

Kıbrıs Akdeniz’in sahip olduğu en güzel sahil kenarlarıyla sizleri büyüleyecek. Aynı zamanda tarihi yerleri ve dokularıyla da ünlü olan bir yer. Bu bakımdan da Kıbrıs’ta benzersiz bir tatil deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu süreçte nerede konaklayacağınızı seçmek için tatildükkani.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Kıbrıs otelleri ve çok daha fazla alternatifi burada bulabilirsiniz.

Nasıl Kıbrıs’a Gidebilirsiniz?

Kıbrıs Türkiye’den ayrı bir yönetime sahip olduğundan nasıl gidileceği çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Ülke genelinde herhangi bir adaya nasıl seyahat ediyorsanız, Kıbrıs’a da aynı şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. KKTC genelinde ülkeden Kıbrıs’a geçişlerde herhangi bir şekilde vize veya pasaport istenmiyor. Sadece yurt dışından gelen turistler için böyle bir uygulama söz konusu olabilir. Ancak Türkiye vatandaşıysanız direkt olarak kimlik kartınızla Kıbrıs’a seyahat edebilirsiniz. Bu süreçte önemli olan ulaşımı nasıl yapacağınız konusunda bir fikre varmak.

Kıbrıs’a ulaşımlar için belli şehirlerden aktarmasız şekilde uçak kalkıyor. Havayoluyla ulaşımının yanı sıra Antalya gibi Kıbrıs’a yakın olan şehirlerden çeşitli feribot seferleri de düzenleniyor. Bu seferlerden birine bilet alarak Kıbrıs’a direkt olarak geçiş sağlayabilirsiniz. Öncesinde hangi otelde konaklayacağınızı belirleyebilmeniz için tatildükkani.com size rehberlik sağlar.

Kıbrıs’a Gidince Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler

girne fiyat

Kıbrıs’a gittiğinizde gezmeden dönmemeniz gereken birçok tarihi güzellik bulunuyor. Girne’den başlayıp Lefkoşa ve Gazimağusa’ya kadar uzanan birçok önemli yapı var. Gözlerinizi alamayacağınız, birçok fotoğraf ve video ile anılarınızı toplayacağınız yerlerde verimli vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda gideceğiniz müzelerde de Kıbrıs’ın tarihi ve kökeni hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda karşımıza çıkan ve mutlaka gezmeniz gereken yerlerden bazılarını sizlere aşağıda sıraladık.

  • Selimiye Cami
  • Büyük Han
  • Girne Kapısı
  • Antifonitis Kilisesi
  • Girne Kalesi
  • Samanbahçe Evleri
  • Esseyid Emin Efendi Su Sarnıcı
  • Bellapais Manastırı
  • Soli Harabeleri
  • Vuni Sarayı

Yukarıda sizlere sıraladıklarımız ve çok daha fazlası Kıbrıs topraklarında ziyaretçilerini bekliyor. Kıbrıs yüz ölçümü açısından da ufak bir yer olduğu için kısa süreli tatilde seçtiğiniz yerleri kolayca gezebilirsiniz. Tatil sürecinizde konaklayabileceğiniz Kıbrıs otelleri de tatildükkani.com adresinde sizlere sıralanıyor.

lefkoşa fiyatları

Kıbrıs’ta Yaşam Kalitesi ve Fiyatlar Nasıl?

Kıbrıs bilindiği üzere iki ayrı bölüme sahip. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bizleri karşılarken Güney Kıbrıs bağımsız farklı bir devlettir. Bu bağlamda tatile KKTC bölgesinde gittiğinizde herhangi bir şekilde vizeye veya pasaporta ihtiyaç duymazsınız. Direkt kimliğinizi alarak Kıbrıs’a seyahat edebilirsiniz. Aynı zamanda belirtmeliyiz ki Kıbrıs’ta kullanılan para birimi de Türk lirasıdır. Ülkemizde kullanılan para birimiyle aynı olduğundan fiyatlardaki değer farklı olmaz. Bu bakımdan değerlendirildiğinde Antalya’ya tatile gider gibi Kıbrıs’a da giderek lüks bir tatil yapmanız mümkün.

Yaşam kalitesi açısından değerlendirdiğimizde Kıbrıs oldukça gelişmiş bir yerdir. Üstelik ürün satışlarındaki fiyatlar da normalin altında olduğundan fazlasıyla turist çektiğini açıklayabiliriz. Alışverişin yanı sıra otel fiyatlarında da uygun meblağlar söz konusu. Tatildükkani.com sitesi üzerinden tüm Kıbrıs otellerine veya balayı otelleri seçeneklerine göz gezdirebilirsiniz.

kıbrıs otelleri

Kıbrıs Otelleri ve Hizmetleri Hakkında

Kıbrıs’ta bulunan oteller büyük bir skalaya yayılıyor. Özellikle de fazlasıyla turist çeken bir yer olduğundan Kıbrıs’ın büyük bir kesimi otellerden oluşuyor diyebiliriz. Bu bağlamda Kıbrıs’ta bir otelde kalmayı planlıyorsanız bütçenize ve otelin konumuna uygun bir alternatifi değerlendirebilirsiniz. Bunun için otellerin sunduğu hizmet içeriklerine de bakmalısınız. Genellikle Kıbrıs otellerinde misafirlere çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar da sunuluyor. Kıbrıs uçaklı paket turları kapsamında tüm Kıbrıs’ı ayaklarınızın altına dahi alabilirsiniz. Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren bu turlarla birlikte eşsiz bir manzaraya da tanıklık edebilirsiniz.

Otellerde sunulan hizmetler kapsamında Kıbrıs yemeklerini de deneyimleyebilmeniz mümkün. Ayrıca Kıbrıs’ın en güzel sahillerine plajı olan oteller de var. Bu otellerin hangisi olduğunu ve tercih edebileceğiniz otellerin neler olduğunu tatildükkani.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Eğlenebileceğiniz Etkinlikler ve Mekanlar

Eğlence denildiğinde Kıbrıs tabii ki de birçok kişinin aklında beliren yerlerden biri. Üstelik sadece ülke genelinde değil Avrupa ve diğer yurt dışı ülkelerindeki kişiler için de bu durum söz konusu. Girne gibi hareketli bir gece hayatına sahip olan Kıbrıs, eğlenceli gece mekanlarıyla dikkat çekiyor. Lefkoşa ve Gazimağusa şehirlerinde de çeşitli mekanlar bulunuyor. Buralarda kokteyllere katılabilir, oyunlar oynayabilir, sabahlara kadar partilerde eğlenebilirsiniz. Aynı zamanda Kıbrıs’ta plaj partileri de eğlenceli etkinlikler arasında bulunuyor.

Kıbrıs genelinde bulunan oteller bünyesinde de birçok etkinlik düzenleniyor. Bu etkinlikleri düzenleyen otellerin hangileri olduğunu tatildükkani.com sitesine ulaşarak inceleyebilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.