Antalya Tatil Rehberi

Antalya’ya Ne Zaman Gidilir?

Antalya Tatil

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Antalya artık tüm mevsimlerde ideal bir yer olmuştur. Ancak Akdeniz ikliminin hâkim olduğu şehirde yazlar sıcak kışlar ılık ve yağışlı olduğu için Antalya tatil ve yaz mevsimi turizmi için daha çok tercih edilir. Berrak ve mavi sularından geri kalmamak için Antalya’ya yazın gitmek en doğru hareket olabilir.

Antalya tatil yeri olarak ülkemizde en çok gelişen şehirlerden biridir. İstediğiniz her imkâna ulaşabileceğiniz şekilde tasarlanmış otelleri ve harika doğal ortamı ile beraber gelenleri kendine hayran bırakma özelliğine sahiptir. Antalya da yaz sezonu genel olarak Mayıs ayında açılır ve Ekim ayında havaların soğumasıyla beraber devam etse de azalmaya başlar. Genel anlamda belirtmek gerekirse Mayıs- Ekim ayları içerisinde Antalya’da yaz sezonu yaşanır.


İlkbaharda Antalya

Antalya her zaman güzel olsa da ilkbahar, Antalya’nın en güzel zamanlarından birisidir. İlkbahar, yumuşak hava, ısıtan güneş ışığı, çiçeklerin açması ve etrafı saran mis gibi kokularıyla henüz turistlerle dolup taşmamış sokakların keyfini çıkarmak için en doğru zamandır.

Yaz Mevsiminde Antalya

Mayıs ayından Ekim ayına kadar Antalya, turistler için güneşli günlerin ve eğlenceli gecelerin geçtiği, A sınıfında bir tercih noktası olarak görülmektedir. Gündüzleri plajlarda, muhteşem koylarda, antik kentlerde ve doğal güzelliklerini gezebilirken geceleri ise hem eğlenceli vakit geçirmek için hem de sakin vakit geçirmek isteyenler için çeşitli alternatifler sunulabilmektedir.

Sonbaharda Antalya

Sonbaharda Antalya renk cümbüşüne sahip olur. Antalya’nın parklarını ve tarihi yerlerini gezmek ve doğanın değişen rengini görmek için Antalya’ya gidebilirsiniz. Aynı zamanda sessiz sakin tatil yapmak isteyenler, sonbahar mevsiminde tatil yapmaya mutlaka deneyimlemeleri gerekir.


aspendos

Antalya’da Gezilecek Yerler

Türkiye’nin tatil cenneti olarak bilinen Antalya, deniz, kum ve güneş üçlüsünden daha fazlasıdır. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu şehirde, kültürel ve tarihi gezileri sevenlerin dolu dolu bir tatil yapabileceği antik kentler, tarihi alanlar ve müzeler yer almaktadır. Antalya’da tatil yapmayı karar verdiyseniz nereleri dolaşmanız, nereleri gezmemiz, hangi koylara gitmeniz gerektiğini ve konaklama için Antalya otelleri içerisinde nerede konaklayacağınızı planlamak için Holimax.com adresinden hem uygun fiyatlı fırsatları değerlendirmiş olursunuz hem de gezi planınızı tamamıyla tapmış olursunuz.

Antalya’nın her köşesinde kendinize ait huzurlu veya size hitap edebilecek alan bulabilmeniz mümkün. Harika koylarının yanı sıra antik kent ve tarihi yapılarıyla da sizlere inanılmaz bilgi katabilecek olan Antalya’nın gezebileceğiniz yerlerinden en temel olanları sıralayalım.

Antalya’da Gezilecek Tarihi Yerler

  • Kaleiçi – Hadrianus Kapısı’na Gitmelisiniz.
  • Yanartaş – Kemer
  • Aya Yorgi Kilisesi
  • Saat Kulesi
  • Kale İskelesi
  • Noel Baba Kilisesi

antalya gezilecek yerler

Antalya Antik Kentler

  • Olympos Antik Kenti
  • Side Antik Kenti
  • Patara Antik Kenti
  • Xanthos Antik Kenti
  • Termessos Antik Kenti
  • Aspendos Antik Kenti

Antalya Mutlaka Gezilmesi Gereken Müzeler

  • Aziz Nikolas Müzesi
  • Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya Plajları

  • Konyaaltı Plajı
  • Kemer Plajı
  • Lara Plajı
  • Kleopatra Plajı
  • İncekum Plajı
  • Kaputaş Plajı
  • Çıralı Plajı

antalya otelleri

Antalya Otel Fırsatları

Antalya günümüzde en büyük turizm merkezi olarak bilinmesinden dolayı binlerce insan, Antalya’yı tatil için sıkça tercih etmektedir. Antalya’nın pek çok bölgesini ziyaret ederek veya bu bölgedeki muhteşem maviliğe sahip plajları tercih ederek tatilin keyfine varıyor ve ayrıcalıklı bir deneyim yaşıyorlar. Yazın cenneti Antalya, hem doğası ile hem de tarihi yapılarıyla öne çıkarken aynı zamanda turistler içinde ilgi odağı haline gelmiştir. Fazlasıyla tercih söz konusu olması sebebiyle en kaliteli ve lüks tatil otelleri de Antalya’da bulunuyor.


Antalya’yı ziyaret eden kişiler, burada vakit geçirirken büyüsüne kapılıp Antalya’da kalmak için otel arayışına girebilirler. Ya da planlarını yapıp konaklama yerlerini ayarladıktan sonra Antalya’ya gidebilirler. Antalya’da en uygun otel fırsatları fırsatını kaçırmamak için hemen Holimax.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Erken rezervasyon ayrıcalıkları ile uygun fiyata lüks bir tatil yapma imkânını sizlere sadece Holimax sunuyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.